Taza


Pakketjes met chocolade ontvangen is altijd leuk. Het ontvangen van zo’n pakketje maakt je hele dag goed, van tevoren weet je al een beetje wat je gaat ontvangen maar toch is het altijd weer leuk! Zo ontving ik afgelopen week een viertal lekkere chocolaatjes van “Taza, Stoneground Chocolate“, een echt verwennerijtje was dit wel. Deze chocolaatjes zijn namelijk puur, en dan doel ik niet op pure chocolade, maar puur in de vorm van ontwikkeling tot product.

 

 

 

chili

^ Het geheel is minimaal bewerkt en heeft daardoor ook een minimaal aan ingrediënten. Toen ik mijn eerste chocolaatje: “Guajillo Chili” (50% dark) tot mij nam, had ik zeker niet zo’n sterke aanwezigheid van echte biologische chili verwacht. Het geheel was goed gepeperd en pittig op een lekkere manier. Hier zou ik er zo nog één van lusten. – enfin, het blijft natuurlijk een sample.  Je proeft duidelijk dat deze cacaobonen kwalitatief net iets beter zijn. Niet zo gek ook, ze worden namelijk op traditionele wijze verwerkt, namelijk met oaxacan granieten molenstenen.

puro

^ Het tweede chocolaatje in de verpakking was de “Cacao Puro” (70% dark), de naam zegt het eigenlijk al: deze chocolade is bijzonder puur en je neemt een soort van wijnsmaak waar. Het bestaat dan ook uit biologische Dominicaanse cacaobonen en biologische rietsuiker. Heerlijk in combinatie met een glaasje cola, maar een ander zou het waarschijnlijk ergens anders mee combineren. – en dat is helemaal niet erg want deze smaak is zeer lekker te combineren met diverse ijssoorten, dranken en lekkere hapjes.

Uiteraard heb ik tussendoor de nodige pauzes gehouden, anders proef je het gewoon echt niet meer. Het is bij proeverijen belangrijk dat je de smaak in zijn geheel kan waarnemen. Doe je dit niet dan kan je er ook niet intens van genieten.

coffee

^ Ik kom alweer bij het derde chocolaatje aan: “Coffee” (55% dark), lekker korrelig van smaak en er is zeker een koffie smaak te proeven. De koffiebonen welke gebruikt zijn, zijn dan ook “Counter Culture Coffee’s Direct Trade” gecertificeerd. – en dat de bonen goed zijn kan je zeker niet omheen draaien. Dit moet je ook niet willen doen. Alle smaaktonen komen prima samen en ook hier is geen twijfel over mogelijk dat het top chocolade is. Met namelijk het korrelig aspect kon ik waarderen.

“TAZA, traditionele steengemalen chocolade
van hoogwaardig kwaliteit.”

80

^ Uiteindelijk zijn we bij de laatste sample aangekomen: “Dominican” (80% dark), van deze variant zijn er maar liefst drie variaties te koop. Te kiezen uit: 60, 70 en 80%. Ruim keus dus. Met name 80% moet je echt opbouwen zeg ik altijd. Niet iedereen kan dit gelijk waarderen. Heb je dit wel goed opgebouwd dan zou ik deze variant zeker aanbevelen. Het behoort in zijn variant zeker tot de betere chocolade repen.

Wil jij als winkel TAZA Chocolade proberen vraag dan een retailaccount aan op:
www.tazachocolate.nl/retail | of mail of bel TAZA.
info@tazachocolate.nl | Tel: 06-53983365

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s