De Eenhoorn Koffie & Thee


Op zaterdag 21 maart besloot ik naar Kampen af te reizen. Niet echt een lange treinrit vanuit Apeldoorn, dus dit viel nog wel mee. Eenmaal aangekomen op een plaatsje waar ik nooit eerder ben geweest valt mij gelijk het aantal mooie zeilschepen op. – altijd weer een prachtgezicht om te zien. Kampen staat dan ook bekend als een gastvrij tevens sfeervol Hanzestad. DSC_0731

Wat een regenachtig dagje had moeten worden blijkt een zonnig dagje uit te zijn. Met name de nieuwe stadsbrug, te herkennen aan de mooie gouden wielen is vanaf het station gelijk een prachtig ‘welkom’. Deze brug is tevens een uniek uitkijkpunt om Kampen nog eens extra te bewonderen.

Naarmate ik deze Hanzenstad verder bewonder kom ik steeds meer tot de conclusie dat het hier prima vertoeven is. Niet alleen voor de dagtoerist maar ook voor de meerdaagse toerist. Kampen is een prima stad om eens een paar lange dagen voor uit te trekken. Er zijn tal van knusse, mooie en luxe hotelletjes in de buurt.

Na een lange wandeling door Kampen besluit ik toch eens naar Oudestraat 101 te lopen, op deze locatie zit “De Eenhoorn“, pal naast “De Olifant”. – en nu denkt u waarschijnlijk wat doet een eenhoorn naast een olifant? Ik kan u geruststellen dat het zo vreemd niet is. De Eenhoorn is namelijk het zusterbedrijf van sigarenfabriek De Olifant. Beide zijn gevestigd in een fabriek welke onderdeel is van het Kamper cultuurhistorisch erfgoed. Mede doordat men in 2010 de Erfgoedprijs hebben gewonnen. De winkel bestaat dan ook uit tal van werk-, fabriek en opslagruimtes. Omdat ik zelf geen roker ben besluit ik enkel en alleen De Eenhoorn binnen te stappen.

boardEenmaal binnen bestel ik gelijk een cappuccino en neem plaats op één van de stoeltjes bij het raam. Aan de muur prijkt een bord met de prijzen. Opmerkelijk is vooral de houten eenhoorn linksboven op het krijtbord. Mijn cappuccino zag er prachtig uit, niets verkeerds over te melden. Nadat ik hier uitgebreid van genoten had werd mij verteld dat ik in de winkel ernaast kon afrekenen. Helemaal niet erg, want ik wilde hier toch nog het één en ander gaan kopen.

DSC_0760In de winkel kijk ik even lekker rustig om mij heen. – ik voel me gelijk op mijn gemak tussen al deze koffie, thee en chocolade lekkernijen. Mijn doordringende blik (wat ik schijn te hebben) valt direct op twee bijzondere chocolade repen: namelijk van “Akesson’s” en “Blanxart“. – beide repen zullen zeker nog hun eigen artikel gaan ontvangen. De Eenhoorn heeft vandaag sowieso een bijzonder linnen tasje in de aanbieding. Één met het vintage Eenhoorn logo. Speciaal ontworpen voor De Eenhoorn door ontwerpstudio “BlauMaschine“. Deze kreeg ik nog thuisgestuurd, dat is pas goede service! Toen ik mijn
chocolade gekocht had heb ik nog eventjes eeneenhoorn theelepel aangeschaft.

De Eenhoorn is een mooie winkel met veel diepgang. Heerlijk om even lekker weg te dromen bij een kop thee of koffie. – welke je na afloop eventueel ook los kan kopen. Tevens kan je een heus koffie– of theeproeverij bijwonen en meedoen uiteraard! Dit geldt overigens ook voor de sigaren. Er is uiteraard nog veel meer te beleven bij De Eenhoorn en De Olifant. Een bezoekje meer dan waard!

Na afloop kan je altijd Kampen zelf nog even verkennen, er is immers meer dan genoeg te beleven.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s