Café-Tasse


Afgelopen week ontving ik een bijzonder chocoladepakketje van “Café-Tasse“, een Belgisch familiebedrijf dat nu ook in Nederland een eigen webshop heeft. De laatste tijd weten steeds meer bloggers- en daarmee ook hun lezers deze lekkere chocolade te vinden. Zo kon je er al iets over lezen op de blog van: “Fashion Library” en “de40plusvrouw“. Wat maakt deze chocolade nu eigenlijk anders dan zijn soortgenoten of beter gezegd: is het lekker of bijzonder? Wij van Captain of Goods nemen de proef op de som. (Smullen maar...)

caff

Om chocolade goed te kunnen proeven heb ik standaard een glas water staan. Zo kan ik voor ieder chocolaatje de oude smaak wegspoelen. Ook vind ik het belangrijk om de waarde te meten, is puur bijvoorbeeld ook echt puur? Al met al niet echt iets om je druk over te maken bij het proeven van deze variaties. Het pakket dat ik mocht proberen bestond uit: Napolitain 5 g transparant box, een drietal chocoladerepen van elk 45 gram en een zakje om chocolademelk te kunnen maken. Ik ben klaar voor de smaaktest!

caff2

Allereerst testen mijn vrouw- en ik de Napolitain box, een mooie cadeauverpakking met vijftien overheerlijke chocolaatjes. (één van de voordelen die zij heeft met een Bloggende man).  De box bestaat uit: ‘Lait’, een lekkere melkchocolade… mild en helder van smaak. ‘Lait & Café’, korrelige melkchocolade met een koffiesmaakje welke zelfs niet koffie drinkers zullen waarderen.

napolitains-coeur-par-caf-tasse

 

Dan is er nog: ‘Cacao’ een chocolade welke puur van smaak is. Volgens de verpakking 77% al komt 85% meer in de richting. Vooral ‘Noir’ kwam heerlijk uit de bocht en deed de 60% pure smaak alle eer toe. Als uitsmijter hadden wij de ‘Noir & Café’, een donkere chocolade met wederom een koffiesmaak. Korrelig maar fijn van smaak.

Ambachtelijke, handgemaakte chocolade, gemaakt van
enkel de beste ingrediënten van over de hele wereld

 

Feitje: Wat zeker ook leuk is om te weten is dat de persoon achter “Napolitain” ook een man is. Wanneer de heer Gembler een bijzonder extraatje bij zijn koffie mist duikt hij spontaan de keuken in. Hier creëert hij een klein ambachtelijk blokje chocolade voor bij zijn drinken. – Vandaar het koffiekopje op de chocolade en zijn verpakking.

Helaas was ik met de chocolademelk iets te snel bezig geweest, had het namelijk voorzien van heet water. Hoewel vrouwlief nog zo had gezegd dat het waarschijnlijk met melk gemaakt moest worden. – eind goed, al goed: was het alsnog lekker te drinken. Al blijf ik stiekem wel benieuwd naar de authentieke smaak.

Later op de avond waren de chocoladerepen aan de beurt. – netjes ieders de helft. We begonnen aan de “Caramel Salé“, een lekker chocolaatje voorzien van melkchocolade en zeezout. – heerlijk om langzaam van te genieten en weg te laten smelten op je tong. Een echte aanrader! Het tweede chocolaatje was de “Extra Noir“, 77% puur cacao en zeker niet voor de beginners. Het chocolaatje smaakt als 85% pure chocolade en is heerlijk bij een kop warme chocolademelk.  Als finishing touch hadden wij de “Praliné Café“, gevuld met praliné koffievulling en daarmee ook echt een soort van toetje. – een ware verrassing voor de chocoladeliefhebber.

Wij kunnen zeggen dat de chocolade van Café-Tasse écht de moeite waard is. – met name de verpakking maakt de verwennerij nog eens helemaal af. Wil jij jezelf of je geliefde even goed verrassen, dan ben je bij Café-Tasse aan het juiste adres. Sinds kort hebben zij ook een Nederlandse webshop met de lekkerste variaties aan chocolade.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s