Pickwick


Pickwick is uiteraard een begrip in Nederland. Jong- en oud is ermee opgegroeid. Kreeg je het van huis uit niet mee, dan was het wel bij opa en oma. Zelf dronk ik het als kind al bij het kijken van Sesamstraat, daarna was het dan gelijk bedtijd. – een warme en tevens fijne gedachte om aan terug te denken. Pickwick bestaat als je het mij vraagt dan ook uit dat soort momenten. Bij de aanblik van deze doosjes is het telkens weer een feest van herkenning.

double grene

Zelfs nu ik regelmatig andere theetjes drink, betrap ik mijzelf er nog vaak genoeg op dat ik met een doosje Pickwick thuis kom. Helemaal niet erg: want ook Pickwick gaat met de tijd mee! Dit merk je o.a. aan hun prachtig vormgegeven website boordevol informatie voor de echte liefhebber. En zoals Pickwick zelf al zo mooi beaamt: “Thuis sinds 1735”.

Voor “Captain of Goods” neem ik de proef op de som om de nieuwe smaakjes van Pickwick aan de tand te voelen. – lijkt mij ergens helemaal zo moeilijk niet, want de vorige smaakjes waren ook al zo heerlijk. Nu moet ik wel toegeven dat het lastig was om deze theetjes goed te testen, mijn vrouw ging er bijna met de doosjes vandoor. Bewijst maar eens hoe bijzonder Pickwick thee blijft. De smaakjes welke getest konden worden waren: ‘Appel en Citroengras’, ‘Komkommer en Munt’ en ‘Druivensmaak en Citroen Verbena’. – deze theetjes behoren tot het ‘Double Green’ genre. Een groene thee met twee karaktervolle groene ingrediënten. – wat ook nog eens goed is voor het afvallen.

appel
Ik begon uiteraard met ‘Appel en Citroengras’, dit theetje doet wat het beloofd. Het is authentiek van smaak, grasachtig en weet zijn balans tussen soepel en zacht goed te vinden. – ook de appel en citroengras zijn prima waar te nemen. Een lekker theetje voor na een stevige work-out en/of wandeling.
komkommer
‘Komkommer en Munt’ is verfrissend en weet je een oppeppertje te geven, daarmee is het krachtig- en grondig van smaak. Het geheel is lekker soepel en zacht afgerond voor een ideale afwerking. Een theetje waar ik zeker van kon genieten en gelijk zin kreeg in een grote opruiming.

verbena

‘Druivensmaak en Citroen Verbena’ is met name erg verrassend. Het geheel is zowel fris als fruitig te noemen en doet daarmee zeker niet onder voor zijn soortgenoten. Dit theetje is lekker mild en licht zoet van smaak. Een theetje om bij weg te dromen over al je toekomstige plannen.

Ben jij op zoek naar dat warme gevoel van vroeger maar wil je tegelijkertijd ook weer iets moderns in een mooi jasje tevoorschijn halen, dan mag je zeker deze ‘Double Green’ variaties van Pickwick niet vergeten. Pickwick gaat overduidelijk met de tijd mee en weet keer op keer weer een trend neer te zetten. ‘Double Green’ is wat mij betreft een blijvertje!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s