Dilmah


Dilmah is een familiebedrijf afkomstig uit Sri Lanka, een prachtig land in Zuid-Azië. Het bedrijf levert groene-, zwarte- en kruidenthee aan verscheidene supermarkten in Nederland. Waaronder: Albert Heijn, Jumbo en Plus. Persoonlijk ben ik meer een liefhebber van hun website.

Dilmah is goed in de omschrijving van het theegevoel: zo beschrijven zij dat de thee experience bestaat uit het luisteren naar kokend water, het aanraken van de thee, je ruikt het, je kijkt naar de veranderende kleur, je proeft het en je voelt het. Uiteindelijk voel je je een beter mens, fysiek en mentaal. Als dit niet mooi omschreven is?

dil

Dilmah thee zag het levenslicht in 1950 en sindsdien gaat het alleen maar goed. Niet zo gek ook met twee zoons die hun vader maar al te graag willen helpen in de theebranche. Zo blijft Dilmah een heus familiebedrijf met hele lekkere theetjes. Daarnaast is Dilmah thee ook ethisch verantwoord. De omzet gaat veelal ten goede aan ontwikkelingsprojecten als: onderwijsbeurzen, theeplantages, crèches en voedselontwikkeling. De stichting van Dilmah bestaat uit zo’n 150 projecten. – een goede zaak dus!

artisanal_black_round_steps

 

En hoewel ik nog niet aan alle theezakjes ben toegekomen kan ik al wel zeggen dat het échte aanraders zijn. Één theetje is al mijn favoriet, namelijk ‘Rose with french vanilla’. Nog een paar smaakjes welke ik helemaal geweldig vond zijn: ‘Lively Lime and Orange Fusion’ en ‘Açaï Berry Pome Vanilla’. – ook de vele kleinere zakjes thee waren bijzonder van smaak.

We are a family business, built on family values. Integrity must therefore be the foundation of our every activity; that means integrity in relation to Quality,Ethics, Tradition, Authenticity, Substainability, and our Customer. These are the Six Pillars of Dilmah. – Merril J. Fernando, Founder of Dilmah

Ook zo leuk aan de thee van Dilmah zijn de theetjes waarmee je lekkere drankjes kan bereiden. Zo kan je bijvoorbeeld met: ‘Maroccan Mint’ een Oasis ijsthee samenstellen op basis van het recept (zie foto). Dit zijn natuurlijk enorm leuke suggesties waar elke theeliefhebber wel raad mee weet.

Heb jij nooit eerder Dilmah thee geprobeerd, dan wil ik je eigenlijk niet tegen houden. Spring vandaag nog op je fiets en haal een doosje bij je plaatselijke supermarkt. Eventueel kan je het ook net als mij simpel en vertrouwd op de website bestellen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s