TEABAR


Aan de Haarlemmerdijk 71 te Amsterdam zit ‘Tea Bar’, een knus en gezellig winkeltje waar je zelf thee mag scheppen. Deze kan je vervolgens in een blikje mee naar huis nemen. Nu zou Tea Bar er uiteraard niet zijn zonder de ondernemers, tevens vriendinnen: Sara (36) en Fenje (35). Na een weekendje Londen kwamen zij op het idee om terug in Nederland een zaak gespecialiseerd in thee te beginnen. Dit is hun zo te zien goed gelukt! Nog steeds komen er vandaag de dag dagelijks nieuwe- en tevreden klanten over de vloer.

tea-bar-s-fall-favorites-100-gram-rooibos-chaiherfsttheegreen-walnut

Zelf ben ik zonder aankondiging ook maar eens naar Tea Bar geweest. Dit deed ik afgelopen zaterdag 9 mei, gezellig met mijn moeder. We vonden het allebei een enorm gezellig winkeltje om te zien en hadden het er goed naar onze zin. Enig minpuntje vond ik wel het afrekenen, al snap ik dit in verband met veiligheid ook wel weer. – met twee leuke theefilters: de Manatea en Mr. Tea in de hand en een thermometer stond ik helaas snel buiten. Ik had namelijk geen pinpas mee en contact betalen kon helaas niet.

Gelukkig had ik met mijn blog al wel de gelegenheid gekregen om maar liefst 3 theevariaties te testen. Deze waren: ‘Rooibos Bio’, ‘Olive’s Detox Bio’ en ‘Hello Sunshine Bio’. Stuk voor stuk échte verwennerijtjes!

verpakkingen

Laten we beginnen met de ‘Rooibos Bio’, dit Afrikaans theetje is lekker zacht en soepel van smaak en doet wat je van een rooibos thee mag verwachten. Het is oppeppend en tegelijkerheid zorgt het voor een relax gevoel. Aangegeven is dat 2 gram volstaat, zelf vond ik het erg lekker met 4 gram. Dit is een theetje dat je zeker mag aanbieden bij visite.

‘Olive’s Detox’ is met name een heerlijk fruitig theetje dat net dat beetje extra energie geeft om nog even gauw je boodschappen binnen te halen, al is het nog zo druk in de supermarkt. Je krijgt het gevoel er flink tegen aan te kunnen gaan. Niet zo gek ook gezien de inhoud van: olijfbladeren, mango, appel, banaan, sinaasappel, koren- en zonnenbloemen.

te2

Als laatste mocht ik ‘Hello Sunshine’ testen: hoewel er geen zon aanwezig was tijdens het proeven, heb ik het wel degelijk waar kunnen nemen. Dit theetje is lekker ‘above earth- and beyond’ van smaak. Alsof je eventjes op een zonnig eilandje bent gestrand. Bevat een rijke inhoud van: rozen, bergamot, goudsbloembloesem en korenbloesem.  – Aanstekelijk theetje!

‘Tea Bar’ is zeker aan te raden voor de jonge theeliefhebber. – met name omdat zij ook leuke gadgets verkopen: wat dacht je bijvoorbeeld van een badeend of octopus in je thee? Ook voor hippe en trendy cadeautjes ben je hier aan het juiste adres. Twijfel je nog omdat Amsterdam dit jaar niet in de planning staat? Vooral niet doen! Een bezoekje is meer dan de moeite waard.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s