Betjeman and Barton


marion-van-den-blik-248x300
Marion van den Blik

Thee verpakt als exclusief merk dat is: ‘Betjeman and Barton’, een theemerk uit het romantisch, altijd idyllisch Parijs. Het theemerk is daar ontstaan in 1919. Inmiddels zijn er meer dan twintig vestigingen, waarvan sinds ’92 ook één in Den Haag. Dit hebben wij te danken aan de ondernemersgeest van Marion van den Blik. Het was in Nice waar zij naarstig op zoek was naar de door haar vergeten smaak- en geur van thee. Uiteindelijk beland zij na het sturen van een fax bij ‘Betjeman and Barton’ in Parijs. Direct werd zij ingevlogen om het contract te ondertekenen. Een feest van herkenning, want eindelijk was het plaatje van Marion compleet! – Helemaal, toen zij in 2011 nog een winkel kon openen aan de Aert van der Goesstraat, met een ‘petit salon de thé’.

Net als mij kan Marion een Latte Macchiato ook wel waarderen; echter na een heerlijke maaltijd laat thee veel meer ruimte vrij. Daarentegen kapt koffie de smaken af. Zo zegt ze; “Geloof me: thee is de nieuwe wijn. Zelfs bij een tiengangendiner mis je niets”. Met een achtergrond in het wijnwezen weet Marion waar zij het over heeft; “Wijn is een prachtig product, maar je kunt het niet eindeloos drinken”.

Wij zouden ‘Maison de Thé’ niet zijn als we ‘Betjeman and Barton’ overslaan, vandaar dat ik in plaats van een fax een bescheiden mailtje zijn werk liet doen. Gelukkig voor mij was er gelijk enthousiasme te vinden. Op een zonnige zaterdag kwam mijn altijd vriendelijke pakketbezorger een mooi verpakt cadeau brengen. – Ik begon toch best wel nieuwsgierig te worden:

betjeman2

Ik werd als het ware verrast met een tas vol inhoud, voorzien van: mooi theelepeltje, bewaarblik met afbeelding ‘Betjeman and Barton’ te Parijs, ‘Mount Everest’ theefilterzakjes, handige beschrijvingen, het achtergrondverhaal en uiteraard zes zakjes met heerlijke losse theeën waaronder:

Rooibos Jardin Rouge
Melange Pouchkine
Denneweg Melange
C’est Une Belle Histoire
Afternoon Dream
Thé Les Invités

Rooibos Jardin Rouge

Deze Rooibos doet wat een Rooibos beloofd, alleen net iets anders. De kleur is wat lichter en de smaak is inderdaad minder sterk. Al met al zorgen de toevoegingen ervoor dat dit theetje met kop boven schouders uit steekt. – tenslotte is het nu al mijn favoriet!

Melange Pouchkine

Dit theetje is dé ‘Earl Grey’ van Betjeman and Barton, maar toch net een tikkeltje anders: want magisch is het zeker! Vandaar dat het bij vele theeliefhebbers een lot uit de loterij zal zijn. Ik proef vooral een vleugje bergamot in afwisseling met grapefruit en sinaasappel. Rijk van smaak en lekker bij een High Tea.

Denneweg Melange 

Hier proef je overduidelijk geparfumeerd Zwarte thee met passievrucht, perzik en bosaardbeien. Lekker voor bij een traditioneel gerecht, eventueel met een scheutje melk toe. (weetje: thee is vernoemd naar de weg waaraan één van de ‘Betjeman and Barton’ winkels gevestigd ligt)

C’est Une Belle Histoire

Deze thee is het geheim van ‘Betjeman and Barton’ en zo smaakt het geheel eerlijk gezegd ook. Alle toevoegingen komen naadloos samen en creëren daarmee een perfecte balans tussen: verse vijgen, bergamot, limoen, lotus en pitanga. Tevens is het een mix van thee uit China en Ceylon. Bijzonder!

Afternoon Dream

Deze thee is ook al uniek: het is namelijk samengesteld uit Darjeeling (India), Assam (India) en Ceylon (Sri Lanka). Tijdens het proeven merk ik al snel op dat het lang zo gekke combinatie niet is. Het is intens, evenwichtig en rijk van smaak. Zeker een aanrader!

Thé Les Invités

Een thee geschikt voor de High Tea: dat is ‘Thé Les Invités’. – een groene chinese thee welke heerlijk weg drinkt. Dit theetje mag niet ontbreken de komst van uw visite. Deze groene thee is uniek en heeft een toegankelijke smaak.

Betjeman and Barton

Ben je nieuwsgierig geworden naar de exclusieve losse theeën van ‘Betjeman and Barton’, neem dan snel een kijkje op hun webshop. Ook kan je uiteraard terecht bij beide winkels, gevestigd in Den Haag.

– Aert van der Goesstraat 1
– Denneweg 25c

 

 

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s