Willie’s Cacao


Scene uit ‘Sjakie en de chocoladefabriek’

Het was in Gouda waar ik voor het eerst in aanraking kwam met de chocolade van ‘Willie’s Cacao’. Ik weet nog goed dat ik ‘House of Goods’ binnen liep en direct de prachtig vierkante verpakkingen zag liggen. Het was speels en tegelijkertijd glom het mij tegemoet. Voor eventjes dacht ik terug aan de oude filmversie van ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’ en gelukkig vond ik bij thuiskomst nog een trailer terug. Daarna was het heerlijk genieten van ‘Milk Of The Gods’, een Goddelijk lekkere melkchocolade welke écht in de smaak viel.

Willie Harcourt-Cooze

Net als ‘Willie Wonka’ uit de gelijknamige film heeft Willie’s Cacao veel tijd besteed aan de uitstraling van zijn producten. Je ziet duidelijk dat het om een duurdere klassement chocolade gaat, en tegelijkertijd valt de prijs reuze mee, waardoor je niet lang twijfelt alvorens je de aankoop besluit door te zetten. – wat achteraf zeker geen slechte beslissing blijkt te zijn!

willie2Na een mailwisseling met ‘The Willie’s Chocolate Factory’ zal er een bijzonder pakketje mijn kant op komen. Het was dan ook met spanning afwachten! Bij terugkomst van mijn vakantie stond het pakket vol heerlijke samples al klaar.

Met als inhoud:

‘Wonders Of The World’ met daarin een prachtig geïllustreerd schatkaart en vijf chocoladeblokken uit diverse landen als: ‘Venezuela’, ‘Madagaskar’, ‘Indonesië’ en ‘Peru’. Daarnaast zat er een rond blok chocolade ‘Peruvian Black’ in, deze kan je gebruiken bij het creëren van lekkernijen. – en als kers op de slagroom kreeg ik er ook de ‘El Blanco’ bij.

Op de schatkaart is te zien is welke reis de cacao bonen hebben afgelegd voordat het heerlijke Willie’s Cacao repen konden worden

Ik vond de bijzondere schatkaart al erg mooi, maar vooral de poster met uitleg over de totstandkoming van chocolade tot reep was erg interessant, en hangt inmiddels aan de muur. – verder zat er nog een handig smaak ‘map’ bij inbegrepen. Zo heb je alle smaken in één draai bij de hand. – maar wat is nu eigenlijk het verhaal achter ‘Willie’s Cacao’?

Het ontstaan van Willie’s Cacao

Het was Willie’s doel om iedereen te introduceren tot de wereld van échte chocolade. Om dit voor elkaar te krijgen gebruikt hij voor zijn bijzondere chocolade alleen het allerbeste cacao. Net als ’s werelds beste wijnsoorten produceren deze cacao bonen elk hun eigen unieke smaak.

Als chocoladeliefhebber- en boer haalt hij zijn bonen dan ook direct bij de boeren af. Vervolgens maakt Willie er chocolade van in zijn fabriek te Devon. Zonder toevoeging van soja en vanille gebruikt hij enkel ruwe rietsuiker, ongeraffineerde cacaoboter en biologische ingrediënten zoals melk, fruit en rozijnen.

bathWillie’s droom om ’s werelds beste chocolade te produceren is geboren op zijn eigen boerderij: ‘Haciënda El Tesoro’ in Venezuelea. Hier heeft hij ruim twintig jaar van zijn leven cacao geproduceerd. Het realiseren van zijn droom werd in twee ‘Channel 4’ televisie documentaires gevolgd. Later schreef hij ook nog eens twee boeken vol over chocolade avonturen en recepten.

Inmiddels is Willie een pionier en beroemdheid in de chocoladewereld. Zijn chocolade word dan ook in 30 landen om de wereld verkocht. – en daarmee dus ook in Michelin sterren restaurants.

 

From All the Flavours: ‘El Blanco’

‘El Blanco’

De ‘El Blanco’ is een witte chocolade en opmerkelijk in zijn soort. De witte chocolade is bijzonder buitengewoon. Het is gemaakt van ruwe rietsuiker en natuurlijke cacaoboter, terwijl de meeste fabrikanten witte chocolade gebruiken met een boter dat nergens naar smaakt, smaakt deze chocolade prachtig rijk en romig en zoals Willie het graag ziet is er geen vanille toegevoegd.

willie3Heb je interesse in andere smaken dan ben je uiteraard ook op het juiste adres bij ‘Willie’s Cacao’, er is keus uit maar liefst 7 variaties. Waaronder: ‘El Blanco’, ‘Milk Of The Gods’, ‘Hazelnut Raisin’, ‘Ginger Lime’, ‘Luscious Orange’, ‘Sea Flakes’ en ‘Cafe Negro’.

Willie’s Cacao ‘Wonders Of The World’

willies_cacao_wonders_of_the_world_boxopen_chocolats-de-luxe_45-80897_720x600Met de ‘Wonderen van de wereld’ proef je duidelijk de buitengewone verschillen tussen de wereld van de grote Cacao’s , en ontdek je tegelijkertijd drie gezichten van: cacao, melk, wit en donker. Je ontdekt als het ware hoe de smaaktonen van de Cacao’s in perfecte harmonie dansen met de ingrediënten.

Koken met chocolade

kook1‘100% cacao’ is de ultieme wapen van menig chef en wordt wereldwijd gebruikt door top koks zoals ‘Giorgio Locatelli’, ‘Marco Pierre White’ en ‘Ottolenghi’. Juist in hartige gerechten is het een bouwsteen van smaak – het geeft net dat beetje extra aan jus en stoofschotels. In zoete voedingsmiddelen zoals taarten en desserts geeft het extra smaaknuances.

kook2Het is dan ook de ultieme manier om warme chocolademelk te maken: Grofweg: hak 1 deel cacao en klop deze in een pan met 3 delen water en een beetje suiker tot het dik wordt, als je klopt met een elektrische klopper is de chocolade beter belucht en zelfs zachter. Speel met de bonen en smaken. Deze gaan bijzonder goed samen met diverse ingrediënten en in verschillende recepten.

Ik heb genoten van dit proefpakket en beveel het dan ook zeker aan om eens te gaan proberen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s