Daebete


Het gebeurt niet vaak dat er een theepakket van dit formaat op mijn adres beland. – al helemaal niet uit zo’n ver land als Taiwan. Het scheelde niet veel of ik had dit pakket zelfs geeneens gekregen. Wegens vakantie was ik niet thuis en bewijs vervolgens maar eens op het postkantoor dat je de eigenaar achter ‘Maison de Thé’ bent. Enfin… alles is uiteindelijk goed gekomen.

Via Facebook kwam er een prettig bericht binnen van het Taiwanees theemerk ‘Daebete‘: Hello! Very happy to receive your message, on the other hand, I am very curious how did you hear about DAEBETE? Tomorrow we will send some tea samples for you to drink. Look forward to your given rating, thank you!” |

Van nieuws als dit kan ik enthousiast worden: en enthousiast worden mag best bij een goed uitgewerkt creatief theemerk boordevol prachtige illustraties. Als Hollandse kaaskop zou mijn eerste gedachte gelijk zijn: ‘waarom bestaat dit in Nederland nog niet?’ – of bestaat het wel maar weet ik niet waar er gezocht mag worden?

deabete2

dieren
De dieren op de verpakking zijn bedreigde diersoorten in Taiwan

Ik kan mij voorstellen dat er verwarring ontstaat tussen ‘Diabetes’ (suikerziekte) en het theemerk ‘Daebete’. Maar zodra je een paar kopjes thee van dit merk op hebt zal je deze verwarring snel vergeten. In Taiwan betekend ‘Daebete’ namelijk ‘theeblaadjes’. – Daebete is opgericht door ‘Pin Shiang’, een thee bedrijf ontstaan te midden van het Mingjian Township in Nantou County anno 1959. Het is alweer de 4de generatie van een heus familiebedrijf. Alle facetten van het theegebeuren wordt gecontroleerd door échte theemeesters. Als manager van het bedrijf- en theekunstenaar is Miss Lee, Lee Fang toegewijd aan de ontwikkeling en daarmee ook het promoten van de thee levensstijl. – daar thee je leven kan verbeteren.

Mijn thee levensstijl werd goed op de proef gesteld met het theepakket, waar de volgende theeën tevoorschijn kwamen:

– Mountain Tea
– Taiwan Red Oolong Ecology
– Magnolia Oolong Tea
– Dung-Ding Oolong Tea
– Ginger Lily Oolong Tea
– Taiwan Green Oolong Ecology

Vervolgens zaten er nog flink wat losse zakjes bij waaronder:

– China Jasmine Oolong Tea
– Osmanthus Oolong Tea
– Rose Oolong Tea
– Jasmine Oolong Tea
– Light Oolong Tea
– Ali Mountain Tea
– Wen Shan Pouchong Tea
– Oriental Beauty Tea
– Li Shan Mountain Tea
– Enkele zakjes zonder Engelstalige tekst.

Met zoveel soorten thee was het wel even kijken van ‘waar te beginnen?’.  Het is dus ook meer dan logisch dat ik niet al deze theeën ga beschrijven. Wel leg ik er alvast enkele aan u voor:

 

1Red Oolong

De ‘Red Oolong’ komt uit uitstekende theetuinen in Taiwan. Het betreft een zachte thee, maar ook wel weer net iets te sterk voor Nederlandse theedrinkers. De aroma van het roosteren komt goed naar boven tijdens de smaaktest. Het heeft iets weg van een ‘Earl Grey’, maar het blijft een heerlijk theetje om te drinken.

2Ali Mountain Tea

Staat bekend als thee uit de hoge bergen. Mede doordat bergen veelal omsingeld worden door de koelte van wolken en mist, ontstaat er een unieke theesmaak. – vervaardigd uit ‘Berglucht’. Rijk van smaak en tegelijkertijd heeft het een rustgevende werking.

3Green Oolong

Is een bloemig theetje met een verfrissende nasmaak. De smaak blijft dan ook nog even lekker hangen. – Wat zeker niet verkeerd is. Delicaat, krachtig en verfijnd van smaak. Dit is een theetje waar visite blij van wordt.

 

Een reactie op “Daebete

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s