Tea Lifestyle


tealifestyleAfgelopen week ontving ik een enveloppe van ‘Tea Lifestyle’, een online webshop met unieke concepten als: ‘Blends for Friends’, een workshop of zelfs een theeproeverij bij u aan huis! Bij het openen van deze enveloppe zag ik de naam ‘Karlijn Dapper’ staan. Wie het theewereldje een beetje kent, weet dat zij in het rijtje van bekende- en daarmee ook erkende theesommeliers  hoort. Zo kennen we o.a: Kasia Vermaire, Kiona Malinka en Robert Schinkel. Theesommelier Karlijn Dapper won dit jaar de ‘Dutch Tea Championship 2015’ en heeft naast een passie voor thee ook een goede kijk op het ondernemerschap. Zo is ‘Tea Lifestyle’ als webshop in 2014 opgericht. Daarnaast heeft zij ook een prachtig B&B in de Limburgse gemeente Lottum. Hier runt zij samen met haar man: ‘Résidence La Vie en Rose’. – een bijzondere B&B om naast een High Tea heerlijk tot rust te kunnen komen.

tealifestyle2In de enveloppe zat als het ware een mooi oranje verpakt cadeau. Na het openen zag ik de volgende drie theeën: ‘Lon Jing (Dragon Well)’, ‘Lapsang Souchong (ongerookt)’ en ‘Pu Erh’. Naast deze lekkere variaties vond ik trouwens nog een cadeautje, gelabeld als: ‘Blends for Friends’. Dit was direct na het openen een échte verrassing: ‘Thé de Charlie’, samengesteld door theesommelier Karlijn Dapper. – speciaal voor Charlie Maison’s ‘Maison de Thé’. (ik dus). Als boodschap voegde zij er nog enkele mooie zinnen aan toe: “Passie voor thee en chocolade! Dan kan het niet anders dan dat jouw theemelange er één wordt met chocolade”. Hoe bijzonder!

Nu ben ik geen theesommelier, maar er heerlijk van kunnen genieten moet goed komen. Het was dan ook niet moeilijk om mijzelf (0ndanks de tropische temperaturen) een zetje richting de keuken te geven. Één voor één kregen deze melanges een uitvoerige smaaktest. #spannend.

Long Jing (Dragon Well)

tea
Ik had ‘Dragon Well’ al eens eerder tot mij genomen, al wist ik toen nog niets over de bereiding ervan. Na het zien van bovenstaand filmpje en de introductie tutorial in de bijgesloten brief ging er een wereld voor mij open. Eerder nam ik deze thee altijd met een filterzakje of zeef, inmiddels voelt het best stoer wanneer ik het op deze manier doe. – vooral wanneer er visite over de vloer komt gaan de mondjes open van verbazing. Niet alleen is deze ‘Long Jing (Dragon Well) een lust voor het oog om na te kijken (tijdens de bereiding), het is met zijn nootachtige zoete, tevens ronde smaak een genot om te drinken. Ik zal het in de loop van het weekend ook nog even met de aanbevolen ‘Spa Blauw’ proberen.

Lapsang Souchong (ongerookt)

Wederom een lekker theetje waarbij je duidelijk proeft dat het hier niet om gerookte thee gaat. Zou je de gerookte versie wel tot je nemen, dan krijg je duidelijk een andere ervaring dan de Chinezen voor ogen hebben. Let bij de bereiding op de temperatuur, 90 graden is echt de max. Al met al een heerlijk zoete thee welke bij een goede bereiding snel weer op je wenslijstje komt te staan. Het is verder zeker niet verkeerd om ook de gerookte versie eens te proberen, zo zou volgens een legende tijdens de Qing-Dynastie, een legereenheid tijdelijk kamp hebben gehouden in een theefabriek. Er was te weinig tijd voor de juiste bereiding waardoor de thee bovenop het vuur bereid werd. Het resultaat: gerookte Lapsang Souchong: een nieuwe smaaksensatie.

(Cooked) Pu Ehr

De Pu Ehr thee welke ik mocht testen heet niet zomaar ‘cooked’ Pu Ehr: dit heeft te maken met fermentatie. Zo is deze tijdig afgedekt onder vochtige doeken tijdens het rijpen. Het fermentatieproces komt zo dusdanig sneller op gang. De thee heeft qua smaak iets weg van hout, paddestoelen,  aarde, bos en zelfs bieten. De smaak wordt nooit bitter en is zacht , rijk , en complex. Dit is overigens afhankelijk van de fermentatie. Als de thee wordt gemaakt van bladeren van een oudere theeboom zal de zoete nasmaak langer zijn. Al met al een lekker theetje.

productHeader

Tea Lifestyle

Op de website van ‘Tea Lifestyle’ kan je terecht voor o.a: ‘koken met thee’, ‘cadeaus’, ‘accessoires’ ‘blends for friends’ en mijn favoriet: ‘thee mixer’. Met ‘thee mixer’ kan je in drie makkelijke stappen je eigen unieke theesmaak samenstellen. Eerst kies je een basisthee, vervolgens voeg je enkele ingrediënten toe en als toefje op de slagroom kan je ook nog een eigen verzonnen naam toevoegen. Wanneer de creatie klaar is kan je het in een zakje of blik thuis laten bezorgen. Ideaal toch!?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s