Communitea


 

post_phixrAls schrijver zijnde ben ik gek op verhalen, zowel mythisch, episch als cultuurhistorisch. Vandaar dat ik graag thee tegen kom met een achtergrond. Omdat ik naast thee ook gek op koffie ben, was ik al bekend met ‘Peeze’. – Op een locatie waar ik bijna dagelijks kom neem ik deze koffie graag tot mij. Enige tijd geleden las ik op hun website al het één en ander over ‘Norwood’ en daarmee ook over ‘Communitea’.  – wat was het… en waar komt het vandaan? – ik wilde er gelijk meer over weten. Tijdens mijn ontdekkingstocht in de wereld van thee kon ik het dan ook niet laten om even een mailtje te sturen.

“Bewust genieten van thee met een
persoonlijk verhaal uit Sri Lanka”

2_phixrNaast het creëren van een uniek theemerk is ‘Communitea’ van Peeze gelijk een stapje in de juiste richting voor de hard werkende mensen uit Sri Lanka. Niet alleen krijgen zij met de opbrengst van de verkoop: schoolspullen, lekkere thee en onderwijs, zij mochten ook meehelpen aan het design voor deze thee variaties. Dit door middel van: persoonlijk artwork, spullen en objecten. Ook was er voor hun de mogelijkheid om een briefje aan de thee toe te voegen. Waarover later meer. Het theemerk zelf bestaat uit drie lijnen: Colombo en Kandy (beide in 12 Fairtrade smaken) en de Norwood-lijn, welke uit losse thee bestaat.

Opeens heb je twee houten enveloppes

3_phixrAfgelopen week ontving ik van Peeze twee enveloppes vervaardigd uit houtwerk. Uniek om te zien en erg mooi om naar te kijken. Elke enveloppe had als in houd zes papieren kleine envelopjes. – met daarop illustraties van de werknemers uit Sri Lanka. De thee in elke enveloppe is gemaakt van de beste kwaliteit theebladeren en zijn handmatig geplukt. – ieder product is dan ook Fairtrade / Max Havelaar gecertificeerd. Op deze manier is de thee eerlijk en verantwoord.

Een briefje bij de thee, speciaal voor mij

briefje_phixrBij het openen van één van de enveloppes vind ik inderdaad het briefje waar ik over gehoord had. Zo lees ik dat het niet altijd mooi weer is in Sri Lanka en dat men dan sneller aan het plukken gaat. Dagelijks wordt er zo’n twintig kilo aan theeblaadjes geplukt! Elke kilo is goed voor 250 gram aan thee. En hoewel de zon niet altijd schijnt, blijft het heerlijk om buiten in de natuur te werken. – dit is zomaar een briefje uit de twaalf enveloppes welke er op tafel liggen. Ben benieuwd wat mij nog te wachten staat…

Smaak & Variatie

teaIk heb diverse theetjes mogen proeven en kwam tot de conclusie dat het heerlijk weg drinkt. Het verschil in de smaaknuances zijn duidelijk merkbaar en daarmee is de prijs/kwaliteit verhouding in de juiste balans. De luxe enveloppes met de persoonlijk briefjes maken het geheel netjes af.

Heb jij feeling met design, artwork, persoonlijke boodschappen van medewerkers op de plantage en ben je ook gek op thee? Surf dan snel verder naar de website van ‘Communitea’.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s