Fair Trade Original


og_300x300‘Fairtrade’ heb ik altijd al belangrijk gevonden, als consument zie ik graag dat hard werkende mensen een zinvol bestaan kunnen opbouwen. Dit doormiddel van het door hun verrichte arbeid. Met Fairtrade kan er geïnvesteerd worden in hun toekomst en dat van een nieuwe generatie. Denk daarbij aan scholing, een dak boven je hoofd, voldoende voedsel maar ook helder en gezond water. Al met al projecten welke dankzij Fairtrade tot stand kunnen komen. Gelukkig heeft ‘Fair Trade Original’ dan ook een ruim assortiment aan producten in jouw lokale supermarkt liggen.

Voor ‘Maison de Thé’ mocht ik dan ook het thee assortiment uitproberen. Het betreft gelijk een theelijn voorzien van nieuwe verpakking, met de volgende vier smaakjes:

Rooibos (Beleef de hartverwarmende smaak)
Kamille (Pluk een ontspannen momentje voor jezelf)
Munt (Drink een kopje als frisse opkikker)
Groene thee (Geniet van de pure ingrediënten)

theetime

De nieuwe uitstraling van deze theetjes zijn lekker vrolijk en voorzien van liefdevolle hartjes. Deze hartjes staan er echter niet zomaar op. De achterliggende gedachte is dat je met de aankoop van deze thee iets goeds doet voor een ander. – iemand aan de andere kant van de wereld. Deze ‘iemand’ draagt een naam en heeft meegewerkt aan het creëren van jouw lekkere thee aanwinst. Een liefdevol theetje dus!

Niet alleen zijn de theetjes Fairtrade, ze zijn ook ecologisch verantwoord. Zo is het piramide zakje (20 stuks) biologisch afbreekbaar, is het doosje vervaardigd uit FSC karton en is er geen cellofaanwikkel nodig.

Nog een leuke optie op de verpakking vond ik: ‘Deel jouw fotomoment’.  Via #FTOMOMENT inclusief een door jou gemaakte foto met één van deze theetjes, kan je de leukste momenten via Facebook, Twitter en/of Instagram delen.

91fffff41b073be72fe81b3b4a9f2251_normal

De theetjes zijn één voor één getest op smaak en samenstelling. Uiteraard heb ik alles eventjes netjes voor u op een rijtje gezet:

fairtrade-koffie-en-thee-thee-kamille-met-lavendel-en-vanille-140x160_normalKamille met lavendel en vanille | De ingrediënten van deze thee zijn afkomstig van de ‘Royal for Herbs’ company te Giza in Egypte. – het betreft een rustgevende thee waarbij met name de kamille goed tot zijn recht komt. Let erop dat je het niet langer dan nodig laat trekken, want dan wordt het iets aan de sterke kant. Hoewel kamille vooral tot medicinale doeleinden dient wordt het ook wel ‘wonderthee’ genoemd. Dit is te danken aan de ontspannende werking. Daarnaast is het ook erg goed voor je keel. Al met al een lekker theetje om te drinken en ook erg gezond.

fairtrade-koffie-en-thee-thee-groene-thee-met-granaatappel-140x160_normalGroene thee met granaatappel | ‘Guzhang Gaofeng Organic Tea Association’ uit Guzhang in China, leverde de ingrediënten voor deze heerlijke groene thee. Ook deze thee is gericht op ontspanning. Lekker om te drinken na een lange werkdag of gewoon omdat je er zin in hebt. Deze thee is rijk aan polyfenolen en is daarmee uiterst goed voor je gezondheid. De granaatappel blijft dankzij zijn geneeskrachtige werking van onschatbare waarde, en is een goede ‘partner in health’ voor deze groene thee. Mocht je na een stress dag een te hoge bloeddruk hebben, dan is dit ook het perfecte theetje. Rijk van smaak en lekker fris.

“Pluto was hier zo boos om dat hij Mintha
voorgoed in een muntplant heeft verandert”

fairtrade-koffie-en-thee-thee-rooibos-met-gember-en-honing-140x160_normalRooibos met gember en honing | Alle ingrediënten voor deze thee zijn afkomstig van ‘Driefontein Small Farmers Co-op’, gevestigd in Redelinhuys aan de westkust van Zuid-Afrika. – het is dan ook helemaal niet vreemd dat de rooibosblaadjes een zonnige tijd hebben beleefd tijdens het droogproces onder de Zuid-Afrikaanse zon. Waan je door deze bijzondere smaak eventjes in een compleet ander werelddeel. Hoewel ik zelf geen liefhebber ben van gember, heb ik genoten van deze lekkere rooibos thee met een vleugeltje honing. Zeker aan te raden wanneer je eventjes heerlijk weg wil dromen.

fairtrade-koffie-en-thee-thee-munt-met-kaneel-en-zoethout-140x160_normalMunt met kaneel en zoethout | Munt is van eenzelfde leverancier voor de ingrediënten als Kamille: namelijk ‘Royal for Herbs’. Persoonlijk vind ik het altijd heerlijk om die frisse wind van pepermunt te ruiken. Tegelijkertijd zorgt het voor een goede doorstroming van de luchtwegen. Dit theetje is dan ook goed fris van geur en helder van smaak. Verder zit er ook  gelijk een goed verhaal aan vast; “Toen de God Pluto heerser van de onderwereld was kwam hij aandacht te kort van zijn vrouw Persephone. Al haar tijd ging uit naar haar beste vriendin Mintha. Pluto was hier zo boos om dat hij Mintha voorgoed in een muntplant heeft verandert.” Als je goed proeft dan weet je genoeg …

Wil jij deze thee van ‘Fair Trade Original’ ook eens proberen dan zit je sowieso goed bij Albert Heijn, Jumbo, Plus, Wereldwinkels en de winkels van WAAR.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s