Camellia Sinensis


hugoHet verhaal van ‘Camellia Sinensis’ Tea House begint in 1997, het jaar waarin Hugo Americi een rondreis maakt door Europese steden. Op dit moment heeft hij slechts een idee voor een Café-bar in zijn hoofd. Het is uiteindelijk in Praag waar hij het theehuis van Dobra Cajovna ontdekt. Opeens is het duidelijk welke richting Hugo op wil gaan.

In 1998 opent hij dan ook de eerste vestiging van het ‘Camelia Sinensis’ theehuis in Montréal te Canada. Met maar liefst vijftig theetjes en heerlijke cake begon het echt ergens op te lijken. Al snel kwamen de studenten Jasmin Desharnais en François Marchand er thee maken. Al snel kon men er ook tot laat in de nacht genieten van thee en goede muziek. Enkele tijd later worden de twee studenten zijn zakenpartners.

8291573371_3997071bdeDe jaren welke nog volgen vormen al snel de pilaren onder deze mooie zaak. – met in 2009 een release van hun eerste boek, getiteld: ‘Thés, Histoire, Terroirs et Saveurs’. Dit boek slaat gelijk wat prijzen in de wacht, zoals: het ‘Canadian Culinary Awards for innovation’ en in Parijs voor het ‘Gourmet’s World’s best tea book’.

Het boek sleurt je mee door China, Taiwan, India, Japan en andere belangrijke thee producerende landen. Je krijgt een kijkje in de cultuur van deze landen en de verschillende rituelen in verband met thee. Verder valt er te ontdekken hoe je alle aroma’s kan leren te waarderen. Dit boek is als het ware een complete rondleiding door de wereld van thee.

‘Maison de Thé’ kreeg een uniek pakketje binnen van het ‘Camellia Sinensis’ theehuis, namelijk de tweede editie van hun boek ‘Thés, Histoire, Terroirs et Saveurs’, welke voor de liefhebber ook te koop is bij Bol.com. Het boek staat boordevol bovengenoemde interessante weetjes en feiten en is daarnaast aangespekt met nieuwe proefnotities en niet-kruidentheeën. Ik heb dit boek dan ook eerst doorgebladerd en vervolgens ben ik het gaan lezen. Een aanrader voor elke theeliefhebber!

picture

Daarnaast zaten er de volgende vier theeën in het pakket:

Pu Bu Long Zhu
Ali Shan Mr. Chen
Ali Shan 1999
Darjeeling 1st Flush Clonal Thurbo DJ-26

17942760475_9e9465d490Pu Bu Long Zhu | Opgerolde kleine balletjes thee blijf ik mooi vinden om te zien. – en de trektijd is ook niet erg lang (3-4 min), op een temperatuur van 85 graden. Het betreft een thee met een decadente doch verfijnde nasmaak. De genoemde geuren van bloemen en spinazie zijn zeker waar te nemen. De afdronk is lekker fruitig en zou zich goed kunnen aansluiten bij een toepasselijk diner.

 

ali shanAli Shan Mr. Chen | Deze zoete en tegelijkertijd fruitige drank smaakt naar kokos en vanille. Het is een échte ‘Wulong’ klassieker van ‘Camellia Sinensis’ Tea House. Deze thee is afkomstig van de berg van Alishan, gelegen in Taiwan. Wulong is een provincie van de Chongqing gemeente in Zuid-Centraal China. Hier komt onder andere het verhaal van ‘Wulong of de dansende draak’ vandaan. Wulong kennen wij veelal als Oolong thee. – en oolong staat voor ‘Zwarte Draak’.


Korte samenvatting: Ming Ming kan niet slapen. Ze is bang van de schaduwen op haar kast. Als een deken vallen de schaduwen over haar heen en het meisje belandt in een droomwereld. De donkerblauwe wind, de gele aarde, de lichtblauwe maan en gevaarlijke demonen kleuren de reis van het kleine meisje. Ondertussen brengt de rode draak haar geluk. | Lees hier meer.

200Ali Shan 1999 | Vanaf de beroemde berg Alishan in Taiwan wordt deze thee, evenals ‘Ali Shan Mr. Chen’ geteeld op grote hoogte. Het is een zoete thee welke doet verlangen naar een regenachtig dagje tussen de rustiek en mystiek van China. De geroosterde granen, suiker en gedroogde pruimen zorgen voor een landelijke smakende afdronk om over naar huis te schrijven.

 

201Darjeeling 1st Flush Clonal Thurbo DJ-26 | Kwaliteit thee met een ‘gouden’ randje. Zo zou ik deze thee het liefst willen omschrijven. Het is lekker soepel en zacht van smaak. Je proeft overduidelijk de lavendel en kruidige aroma’s. De thee is speciaal samengesteld en dat proef je. Een goede keus voor de fijnproever. 1ste flush staat voor eerste pluk van het jaar en daarmee is het een luxe thee voor de échte liefhebber. – vaak is deze thee dan ook best prijzig omdat het niet al te lang op de schappen heeft gestaan. Een uitstekende keus om te maken.

Is je belangstelling na het lezen van dit artikel aangewakkerd? – en wil jij direct meer weten over alles wat het ‘Camellia Sinensis’ Tea House jou te bieden heeft? Bekijk dan vandaag nog hun website boordevol uniek theemateriaal en heerlijke theeën!

 

Translate this page with Google Translate

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s