Buddha Tea


john-boyd-ceo-buddha-teas_1In je eentje een theemerk met kwaliteit thee op de wereldkaart zetten is geen makkelijke opgave. Althans, zo lijkt het. De oprichter van ‘Buddha Teas’ is opgegroeid met thee en zat er behoorlijk mee dat er te weinig aanbod was. Uiteindelijk besloot John dat hij zelf een theebedrijf ging oprichten. Tijdens zijn research kwam hij steeds vaker in aanraking met pesticiden, vulstoffen, additieven etc. Vandaar dat zijn theemerk vooral ingrediënten moest bevatten welke biologisch verbouwd of geoogst konden worden.

Het ontstaan van Buddha Teas

tea-heartBoyd’s passie ging uit naar meditatie en harmonie. Één van de belangrijkste aspecten van het boeddhisme is een leven in harmonie met de wereld, één van eenvoud, vrijgevigheid en gevuld met mededogen voor al het leven op aarde. Met zijn keus voor biologische theeën was dit al snel de juiste keus. Met de naam ‘Buddha Teas’ werd de eerste lijn van natuurlijke thee in 2009 gelanceerd. 

Uitstraling & smaak

NaamloosAfgelopen week ontving ik twee doosjes thee van ‘Buddha Teas’. Dit met de smaken: ‘Sencha Green Tea’ en ‘Chaga Tea’. De doosjes zijn in het echt nog mooier dan op de foto’s. Het logo van ‘Buddha Teas’ is goudkleurig en licht mooi op. Alleen al de uitstraling brengt je terug naar je ‘zen’ modus. Vandaar ik in plaats verder te gaan met dit schrijfwerk gelijk een korte pauze inlast. – eventjes tijd voor een theemomentje. | Dat was lekker, laten we de theetjes eens gaan omschrijven…

_front_-_0005_sencha_green_teaSencha Green Tea | Deze groene thee variëteit is afkomstig uit Japan en is daar dan ook erg populair onder de bevolking. Het theetje werkt ontspannend en is goed voor evt. relativatie.  De theeblaadjes zijn mooi gerold, gedroogd en zorgt voor een goede zachte smaak. Wat veel mensen niet weten is dat je deze thee ook koud kan drinken. Lekker theetje voor de warme- en zelfs hete dagen.

_front_-_0102_chagaChaga Tea | In het Siberische Sjamanisme staat Chaga bekend als de “Koning van de paddenstoelen”. – en kent daarmee vele verhalen. Sinds een aantal jaar staat het ook bekend als ‘superfood’, wegens zijn helende werking. Eigenlijk is ‘Chaga’ een parasiet achtige zwam. Deze is te vinden op stervende berkenbomen. Pas zodra zo’n boom sterft, is het einde verhaal voor de Chaga. In Rusland word deze thee ook wel ‘Zavarka’ genoemd. Zo schreef de filosoof Spinoza na zijn overleg met een Russische geneesheer, dat de oplossing van chaga poeder op alcoholbasis in Rusland drie keer per dag ingenomen wordt, één druppel voor ieder jaar van je leven. – maar of dit een levenselixer is!? – Een heerlijk theetje is het in elk geval wel!

Wil jij de ‘Chaga Tea’ of ‘Sencha Green Tea’ ook eens proberen? – Neem dan gerust een kijkje op de website van “Budda Teas”. Hier kan je ook terecht voor “Chakra” thee variaties en mooie T-Shirts.

Translate this page with Google Translate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s