Inca Tea


aScfN4-v_400x400‘Inca Tea’, het zit in een prachtig stoere tevens functionele verpakking, heeft een unieke uitstraling en toch kent men het in Nederland nog niet. – hoe is dit mogelijk? Het verhaal van Inca Tea ™ begint op een nogal kronkelend aangelegd bergpad te midden van Peru. De drie vrienden Ryan, Zach en Phil hadden na 10 dagen wandelen een hoogte bereikt van 16.000 voet. Omgeven door een zonnig temperatuurtje van 28 graden. Het is een verhaal van magie en vastberadenheid. – in de vorm van Edgar, hun gids, en een geweldig thee recept.

Eenmaal boven genoten de drie vrienden van kokend water, paarse maïs en vers gesneden appels. Deze werden op magische wijze gecombineerd tot een stimulerend verrassend theetje. Niet alleen bracht dit hun tot het voltooien van de enorme klim naar boven, maar ook tot een nieuwe richting in hun leven.

vrienden

Eenmaal thuis aangekomen, in de VS, wist Ryan dat hij het magisch goedje op de markt wilde brengen. Met Inca Tea™, voorzien van paarse maïs met zijn krachtige antioxidanten afkomstig uit een duizenden jaren oude Inca-traditie wordt deze thee ook voor jou een magische reis.

 

De smaaktest

‘Maison de Thé’ mocht van Inca Tea alle 5 smaken testen, dit hebben wij uiteraard met liefde gedaan. We zijn begonnen met de ‘Peruvian Spiced Berry’.

SpicedBerry

Peruvian Spiced Berry

Deze thee is zo lekker van smaak dat je duidelijk proeft dat er paarse maïs aan toegevoegd is. Het is een oud Inca recept vervaardigd uit: hibiscus bloemblaadjes, vlierbessen, krenten, paarse maïs, stukjes appel, ananas, kaneel, kruidnagel en natuurlijke aroma’s. Je proeft direct waarom veel mensen deze kiezen.

 

 

PeachPick Me Up Peach

Op basis van cafeïne belichaamt deze thee een verfrissende mix. Het is een combinatie van witte thee, weelderige perziken en zoete kruiden en ook dit is direct waar te nemen. Niet alleen blijft de nasmaak lekker hangen, het is tegelijkertijd een traktatie voor de smaakpapillen.

Al onze thee variaties zijn met de hand
gemengd met het oude Inca recept in gedachten.

MangoMountain of Mango

Dit theetje heeft een bijzonder verfrissende mix van mango, zoete kruiden en citrus smaken. Niet alleen is het lekker om warm te drinken, net als zijn soortgenoten zijn het ook heerlijke ijstheeën.

 

 

BlackTeaTawantin Black Tea

Over deze zwarte thee is lang nagedacht: het doel was om deze thee net zo uniek en sterk te maken als het Inca-rijk. De Inca verwezen naar hun imperium alsTawantinsuyu’, “vier delen aan elkaar.” In het Quechua, de term Tawantin is een groep van vier dingen (tawa, betekent “vier”, met het achtervoegsel -ntin welke samen een groep vormen) Deze mix is een robuuste combinatie van drie soorten kwaliteit zwarte thee bladeren en paarse maïs.

 

PachamamaPachamama Green Tea

Nieuw van Inca Tea™ is deze groene thee met biologisch kokos en organisch gember.  Wat mij vooral verbaasde was de smaaksensatie. Persoonlijk vind ik groene thee veelal sterk en het is niet altijd iets waar ik gek op ben. Deze Pachamama thee was zo ontzettend lekker van smaak dat je direct deze groene thee met iedereen wil delen. – een unicum!

 

 

Is Inca Tea de moeite waard?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het erg jammer vind dat deze thee niet in Nederland verkocht wordt. De verpakking valt direct op, is multifunctioneel, dit omdat je het omhoog kan schuiven om er telkens één zakje uit te krijgen. De zakjes zelf zijn ook zeer mooi verpakt en de thee is een heerlijke smaaksensatie, mede door het gebruik van paarse maïs. Een gemiste kans voor de Nederlandse markt.

Wil jij  Inca Tea™ bestellen of juist zo’n mooi T-shirt, check dan snel hun website!

inca tea

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s