Tea discovery @Paris Mariage Frères


‘Mariage Frères’ is één van de duurste en meest exclusieve theewinkels ter wereld. Het was mij dan ook een waar genoegen om hier eindelijk eens binnen te treden. Alleen al de buitenkant oogt met zijn voorgevel bijzonder uniek en verfijnd. Dit is te danken aan het sierlijk houtwerk, de ouderwetse theebussen en de mooie uitstalling in de etalage. – maar waar staat deze winkel eigenlijk voor?

Volgens de website  komt de passie van Mariage Frères ‘ voort uit een esthetisch gevoel van verfijning en een zoektocht naar perfectie. Dit verklaart de prachtige uitstraling van het pand. De geschiedenis van de familie ‘Mariage’ gaat op theegebied terug naar de 17de eeuw.  Het duurt vervolgens nog ruim 130 jaar voordat Mariage Frères besluit vast staat om de detailhandel in te voeren. Vanaf dan begint de reis van hun kwaliteit thee. Dankzij postorderbedrijven vliegt hun thee geteeld in 35 landen de hele wereld over. 

Mariage Frères invites you to share its passion, to travel through an emotional and nostalgic world
of tea, by discovering a particular «art de vivre» so called the French Art of Tea.

Mariage Frerés @Louvre

mariage

Eenmaal in de winkel sta ik verbaasd rond te kijken door de vele luxe verpakkingen. Net toen wij er waren was het drinkgedeelte afgesloten en mochten wij daar absoluut niet komen. Waarschijnlijk was er een beroemdheid- of cameraploeg aanwezig. Gelukkig kon ik direct na mijn nogal dure aankoop wel het kleine museum bekijken. Altijd leuk!

musuemHet museum van Mariage Fréres brengt je helemaal terug naar een tijd waarin thee nog een kostbaar goed was. Van speciale kopjes voor mannen met een snor tot aan het ouderwets thee servies is gedacht. Bekijk alle foto’s van ons bezoekje aan dit museum op ons Instagram account.

Ons adresje zat aan de ’32 rue du Bourg-Tibourg’ in Parijs. Mocht je er ook eens langs willen gaan dan zal dit bezoek nog lang in je geheugen gegrift staan.

Bijgaand enkele foto’s van mijn aankoop:

vierkant3

 

Coffret des Connaisseurs
Noël®

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s