Vatille


Vatille is een webshop voor thee, ontstaan dankzij de dames Marja en Sylvia. Samen delen zij naast hun enthousiasme voor films kijken, lekker eten, een mooie wandeling in de natuur en een dagje shoppen ook hun passie voor thee. Daarnaast vinden zij het belangrijk dat hun klanten zelf een creatie kunnen samenstellen. Want wat is er nu niet leuker dan zelf thee creëren? Gezamenlijk zijn zij dan ook een sterk team. – Waar Marja continue in de weer is met het combineren en zoekwerk is Sylvia druk bezig met de marketing, communicatie en vormgeving.

Maar waarom zou je kiezen voor Vatille? – het is natuurlijk altijd leuk wanneer je zelf thee kan samenstellen. Dit kan bij Vatille in het Thee-lab. Hier kan je uren aan de slag of slechts enkele minuten, net waar je eigen wensen liggen. Het is namelijk best verslavend zo’n eigen lab!
wetenschappelijk-laboratorium-iii-11821168
Na het online samenstellen ( lees: smaken weggooien, nieuwe smaken toevoegen, toch weer weggooien en pas na een half uur tevreden zijn ) is dan eindelijk je eigen unieke thee klaar. Deze mag bij thuiskomst 7 minuten trekken en daarna is het heerlijk genieten geblazen!

vatille2Uiteraard heb ik zelf twee lekkere samenstellingen mogen uitproberen. Het eerste theetje heeft de volgende ingrediënten: groene thee, jasmijn, st. janskruid, brandnetel en kaneel. De tweede bevat: witte thee, brandnetel, pepermunt en zoethout.

Met name bij de eerste glas thee lagen alle ingrediënten inhoudelijk prima met elkaar in balans. Het is een soepel theetje welke ook al snel geliefd zou zijn bij kinderen. Het geheel is geschikt voor een regenachtig herfstdagje, mede door de toevoeging van kaneel en st. janskruid. Met name de Jasmijn maakt het helemaal af. Ik kwam al snel in een winterse stemming.

vatille3Het tweede theetje mag zich eveneens herfstachtig noemen, dankzij de toevoeging van pepermunt en zoethout waan je je al snel in een bos vol prachtige bladeren. – nu we het toch over bladeren hebben, de toevoeging van brandnetel is een echte musthave bij dit theetje. Delicaat en verfijnd, dit zie ik graag bij mijn thee.

Ga nu gerust zelf aan de slag in het Thee-lab van Vatille en wie weet drinkt jouw visite straks je eigen creaties!

 

 

Een reactie op “Vatille

  • Ik heb een tijdje terug ook een thee mogen samenstellen bij Vatille en ook dat duurde uren voordat ik tevreden was, haha! Ik kwam er maar niet uit welke smaken ik nou bij elkaar wilde hebben. Uiteindelijk ben ik erg tevreden met het resultaat, namelijk een heerlijke witte thee met korenbloem, hibiscus en vlierbes. Jouw witte thee creatie klinkt ook goed! (al ben ik altijd een beetje huiverig over brandnetel in de thee…)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s