IQ Chocolate


Gisteren kreeg ik een pakketje in de brievenbus met chocolade. – afgestempeld in Stirling, gelegen in Schotland. Een plek waar ik nog altijd eens heen zou willen gaan. De inhoud heeft dan ook een mooi reisje afgelegd. Het verhaal achter IQ Chocolate begon in 2011 bij de dames Kate en Jane. Hun droom was het creëren van een gezonde chocoladereep welke ook nog eens lekker zou smaken.

nieuwHet was uiteindelijk in Peru waar zij de gezonde pure criollo bonen vonden. – hoewel de criollo boon sinds de komst van de Trinitario en Forastero bonen minder populair zijn geworden, blijft het een smaakfestijn voor de kenner. Daarnaast zijn de Criollo bonen ook erg duurzaam. Slechts 1% van de huidige cacaomarkt verwerkt deze bonen.

Voor de calorieën hoeft je het in elk geval niet te vermijden, elke reep telt slechts 197 calorieën. Vandaar ook de categorie ‘superfood’. Wie nooit eerder van de term ‘superfood’ gehoord had, leg ik het even kort uit: dit zijn voedingsmiddelen waarvan men beweerd dat het erg gezond is. Mede door de vitamines, antioxidanten en mineralen. – echter is het helaas nooit wetenschappelijk vastgelegd.

row1

Be healthy… be happy … be guilt free

Dat iets niet wetenschappelijk is vastgelegd mag de pret niet drukken. Ik heb dan ook gelijk deze superfood chocolade uitgetest. Laten we bij de verpakking van IQ Chocolate beginnen: het doosje zelf ziet er vrolijk uit dankzij het aandoenlijk figuurtje op de voorkant. Verder staat er duidelijk aangegeven dat het hier om een organische reep gaat van slechts 197 calorietjes. Zodra je het doosje open maakt zie je een illustratief plaatje van de reis welke de bonen hebben afgelegd. Verder zijn er vele interessante teksten te lezen. – uiteraard leuk om stil te houden tot je deze reep zelf in de hand hebt.

Laten we de repen eens aan een smaaktest onderwerpen. Maison de Thé mocht de volgende drie variaties ontvangen:

  • Original Bean-to-bar
  • Espresso-Kick Coffee
  • Orange with wild raspberry

orange

Orange with wild raspberry

We beginnen met de ‘Orange with wild raspberry’, de naam zegt het eigenlijk al. Het gaat hier om sinaasappel met framboos. Fruitig van smaak en de toevoeging van kokosnoot- en daarmee ook kokosbloesem was niet verkeerd. Verder proef je duidelijk dat er gebruik is gemaakt van organische cacaoboter.  Tevens interessant te vermelden is dat het product geheel gluten vrij is.

 

 

 

 

 

 

brownEspresso-Kick Coffee

Voor deze ‘Espresso-Kick Coffee’ heb ik direct een lekker bakkie Espresso bereid met mijn Nespresso. Helemaal geen slechte beslissing aangezien deze smaak zich perfect leent aan een goed sterk bakkie. De smaakverhouding doet zeker niet onder voor mijn échte espresso. Niet zo gek ook met bonen uit Rio Negro te Peru! Wederom gluten vrij.

 

 

 

 

 

puurOriginal Bean-to-bar

Een heerlijke pure chocolade reep is deze ‘Original Bean-to-bar’. Je proeft duidelijk de aanwezigheid van pure cacao. Deze reep is geschikt voor mensen die niet teveel extra toevoegingen willen hebben. “What you see is what you get”, maar dan wel weer gluten vrij.

 

 

 

 

 

Mocht je interesse hebben in IQ Chocolate dan is er een verscheidenheid aan adresjes waar je het kan kopen. Uiteraard kan je deze lekkere chocolade ook online bestellen. Voor de ultieme smaakervaring zit je direct goed met een 6-bar gift pack!  – alvast een fijne proeverij toegewenst!

iQ-bbc-one-show-rosette-150x150home-badges

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s