Chapon


 

3439217_34ec7f0e-6d7c-11e3-96c9-00151780182c-0Patrice Chapon, wiens fabriek is gevestigd in Chelles, ontwerpt al bijna dertig jaar chocolade lekkernijen. Sinds 2011 is hij ook verantwoordelijk voor het roosteren van zijn eigen cacaobonen. Op zoek naar de beste cacao ter wereld, begon hij aan een aantal lange reizen: Venezuela, São Tomé, Madagascar etc. Als chocolatier bezoekt Patrice tientallen plantages wereldwijd. “Ik wil weten hoe de cacao wordt geproduceerd, waarmee het wordt geplant, maar vooral ook om het land en de cultuur waarin het product is ontworpen te leren kennen”, zegt Patrice Chapon.

Terwijl de oogst inmiddels in volle gang is, de ontvangt hij samples uit de hele wereld : Nicaragua, Ghana, Vietnam etc. In twee weken tijd zal hij naar Haïti vertrekken waar de cacaoproductie zo’n tien jaar geleden hervat is. Dit na een onderbreking van meer dan een eeuw. “Ze zijn erg trots op hun productie en willen een uitstekende kwaliteit,” legt hij uit.

In de ‘Chelles’ winkel, net als de grot van Ali Baba, onthult Chapon’s Chocolade haar schatten aan u en neemt je mee op een reis. Een wandeling door de geschiedenis van de chocolade: archieven, gereedschap, dozen, oude mallen, een chocolade jurk etc. Stap binnen in deze tijdmachine en start het dagdromen!

bar-a-mousse-neuillyEn kwaliteit is precies wat je aantreft in de vier winkels welke ‘Chapon’ rijk is. De winkels zijn gevestigd in het altijd romantisch en sfeervol Parijs. Hier kan je tijdens een toeristisch uitstapje terecht voor luxueus chocolade. Gelegen aan de 69, rue du Bac is er zelfs een heus chocolademousse bar te vinden. Hier vind je chocolade uit: Ecuador, Venezuela, Madagascar of Equagha (mengsel van Ecuador en Ghana). – altijd lekker!

chapon3Zowel online als in de Chapon winkels is er genoeg keus uit heerlijke chocolade repen. De uitstraling van de verpakking spreekt mij enorm aan. Alsof je een wereldreis onderneemt en vervolgens de lokale chocolade mag proeven. Inmiddels kan je ook de vrolijke ‘Summer Sheaths’ bestellen via de webshop.

Vergeet vooral de leuke ‘Smiley’ box of juist de ‘Pop-Up’ niet. Tevens is er de mooie selectie van kopjes, mokken, kommen en bordjes.

chapon4

Persoonlijk heb ik de ‘Black Nicaragua Chuno Bar, 70%’ reep van 75% chocolade mogen testen. Daarnaast kreeg ik ook een rijkelijk gevuld doosje ‘Elegance‘ met vijf chocolaatjes.

Black Nicaragua Chuno Bar 70%

Een reep waarbij je de essentie van chocolade waarneemt: niet alleen de sterke geur is zeer aangenaam, zo ook de smaak. Het geheel bestaat uit 75% pure chocolade, welke ook aromatisch gekruid is. Deze chocolade neemt je mee naar een geheel andere bestemming en voor eventjes is het alsof je op een plantage aanwezig bent. De verpakking zelf werkt hier beeldig aan mee. Nog een plus punt is dat de verpakking als een soort van ‘koeler’ werkt. Zo blijft de chocolade langer houdbaar.

Elegance

Hoewel de vijf chocolaatjes in mijn doosje er anders uit zien dan op de website heb ik heerlijk genoten. Stuk voor stuk had elk chocolaatje een eigenzinnig smaakje. – waarmee het gelijktijdig een soort van bonbons zijn. Qua smaak heeft het iets weg van Duitse chocolade, maar tegelijkertijd heeft het ook weer dat authentiek behoud van échte chocolade uit Parijs. Je moet het proeven wil je de volledige smaaksensatie zelf ervaren. De verpakking is weeldig, tegelijkertijd luxueus: en het strikje kan er na afloop even netjes weer om. Een mooi doosje om te bewaren!

Ben jij ook benieuwd geworden naar de chocolade van ‘Chapon Chocolatier’? Laat jezelf dan niet langer in illusie voortleven. Deze chocolade moet je zeker één keer in je leven geproefd hebben!

 

 

Een reactie op “Chapon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s