Café Couture


Café Couture is een hippe, trendy en eigenzinnige branche. De opbergblikken zijn tijdloos en tegelijkertijd stoer en pakkend. Veel reacties zijn dan ook: wow, wat is dat en waar kan je het kopen? Niet zo vreemd, gezien de eigenzinnige afbeeldingen en de bijzondere samenwerking met o.a. ‘Jockey Club Ibiza’. – Ibiza is immers toch het Spaans ‘party’ eiland voor menig Nederlander. Daarnaast hoor je ook nog de naam: ‘Our Casa Ibiza’ vallen. Het lijkt erop dat er meer schuil gaat achter ondernemer, tevens koffie- en theeliefhebber: Pieter Loridon.

paint3

Pieter Loridon

cafer
Checking in @jockeyclubibiza

De meeste mensen kennen Pieter wel uit zijn professioneel basketbal verleden. – daarnaast schreef hij samen met Jeroen Meganck het kinderboek: ‘Help! m’n kind sport’. Niet alleen op sportgebied is Loridon actief, zo is hij fervent ondernemer. ‘Café Couture’ is namelijk niet het enige ‘kindje’. overige bedrijven zijn: koffiebar ‘Maona‘, lunchroom ‘Mint’ en ‘Our Casa Ibiza’. Met andere woorden: ondernemen zit in zijn bloed. Verder laat Pieter Loridon zich graag inspireren door mooie quotes, wijze woorden en inspirerende mensen. Inmiddels is hij dan ook erg blij en gezegend met de samenwerking tussen zijn bedrijf ‘Café Couture’ en ‘Jockey Club Ibiza’. Dit levert hem namelijk weer nieuwe inspiratie op.

Jockey Club Ibiza

Café Couture Premium Tea & Coffee Blends

cafecouture2Bij ‘Café Couture’ kan je naast thee ook terecht voor koffie en allerhande accessoires. Omdat ‘Maison de Thé’ een blog gericht op chocolaterie en thee is gaan wij dieper in op het thee segment. De trendy blikken van Café Couture hebben als voordeel dat deze een ‘refill’ optie hebben. Dit houd dus in dat je niet verplicht bent om elke keer een nieuw blikje te bestellen. Je kan deze gewoon aanvullen met losse thee en/of zakjes. Uiteraard kan je er ook gewoon voor kiezen om alle strak vormgegeven blikken te gaan verzamelen.

Ook zijn er speciale boxsets te koop, samengesteld door: dermatoloog Dr. Karavani. Dankzij zijn “SKINCODER” weet hij precies welke theesoorten het beste aansluiten bij jouw huidtype. Zo blijft je huid altijd optimaal verzorgd. – en dit allemaal dankzij een lekker kop thee van Café Couture!

pop

Het pakket

couture
Sample package from Café Couture

Na goed contact met Pieter Loridon kreeg ik een prachtig pakket toegestuurd: drie blikken thee (Organic Ginger Forest, Sencha Lemonade & Green Oxi Goji) en een luxe tasje met een mooi aantal theezakjes, voorzien van mooie quotes. Vond het persoonlijk wel jammer dat ik de speciale ‘Jockey Club Ibiza’ niet kon testen. Echter zal dit de pret niet drukken, met zo’n mooi samengesteld theepakket was het genieten geblazen.

De smaaktest

greenoxigo
Click to enlarge

Green Oxi-Goji

De ‘Green Oxi-Goji’ is met zijn: goji bessen, gember stukjes, citroengras, granaatappelschillen, blauwe korenbloem en een aroma van granaatappel, blauwe bes, framboos en veenbes een smaakvolle groene thee welke zeer fris aan doet. Daarnaast is het geheel ook nog eens erg lekker. De variatie aan inhoud zorgt voor een mooi kleurspel in de losse thee. – eventjes wegdromen onder het genot van een goed boek is wat deze thee met je kan doen. Zo weet Café Couture mooi te vertellen; “Goji bessen worden in China ook wel eens ‘smiley-berries’ genoemd… deze thee geeft je dus meteen een happy boost en dit de hele dag door!”

Sencha Lemonade

senchalemonade
Click to enlarge

‘Sencha Lemonade’ was direct na aankomst qua geur al gelijk mijn favoriet! – dit dankt deze klassieke groene thee aan de toevoeging van citroenschil en -citroenkorrels. Verder zit er ook nog citroengras in verwerkt. Het theetje staat vooraan in mijn theekabinet, zo kan mijn visite er altijd gebruik van maken. Een échte aanrader dus! Qua smaak zit je al snel vast aan deze thee.

Organic Ginger Forest

organicgingerforest
Click to enlarge

Met zijn vrolijk uitgedoste inhoud eist de ‘Organic Ginger Forest’ direct je aandacht op. Dit theetje is dan ook voor de échte fijnproever: heerlijk na een lange wandeltocht maar ook onder het genot van lekkere chocolade. De inhoud van gember stukjes, venkel, anijs, aronia bessen, zoethout wortels, salie blaadjes, citroengras, pepermunt, hele steranijs en rozenblaadjes zorgt ervoor dat deze thee aan al je wensen voldoet. Mede de toevoeging van hele steranijs siert de thee. – verder is dit theetje ook nog eens goed tegen de griep. Zo kan je lekker diep onder de dekens weg duiken en toch genieten van een lekker kop thee.

————->

Ben je na het lezen van dit artikel zeer geïnteresseerd geraakt in Café Couture bezoek dan zeker hun website, deze staat vol met leuke accessoires en uiteraard ook koffie voor je mede huisgenoot, familieleden of jarige job. Deze Belgische thee uit Antwerpen is bijzonder populair, dus sla je slag! – en mocht je toevallig in Antwerpen zijn, vergeet dan zeker de workshop niet! Zo leer je nog meer over de fascinerende wereld van thee.

cafe-couture_couture-garden_eur11-75

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s