Fran’s


Waar vind je tegenwoordig luxueuze chocolade? – hier om de straathoek in elk geval niet.  Wil ik graag iets proeven wat naast uniek ook nog eens zalig is, dan zal ik flink wat speurwerk moeten verrichten. Gelukkig voor jou als lezer, heb ik dit inderdaad gedaan: daarmee kwam ik uit bij chocolade van Fran’s. Al ruim 33 jaar deelt Fran Bigelow haar passie voor chocolade. Dit sinds de opening van haar winkel in Seattle’s Madison Valley in 1982. Vandaag de dag behoren haar winkels tot de wereldklasse van chocolade bedrijven. Haar chocolade vliegt alleen al via internet bijna letterlijk de deur uit. Fran staat dan ook bekend om het creëren van prachtige chocolade snoepgoed. Deze zijn verleidelijk qua uitstraling en de vele heerlijke smaken. Alleen al de manier waarop de pralines gepresenteerd worden: prachtige geschenkdozen, voorzien van een even zo mooie strik; is het genieten alleen al meer waard dan welk geschenk dan ook. Het is dan ook logisch dat Fran in heel Amerika bekend staat als beste chocolatier.

Het chocolade boek welke goed was voor een Award

5137SJ8WY4L__SX379_BO1,204,203,200_Fran Bigelow schreef het boek ‘Pure Chocolate’, een stijlvolle chocolade kookboek met 75 heerlijke recepten. In dit kookboek onthult zij vele unieke combinaties voor de perfecte chocolade. Dat wil je als chocolade liefhebber toch niet missen!?

Ben jij naast een chocoladeliefhebber ook een échte keukenprins(es), dan mag je dit exemplaar natuurlijk niet laten liggen. Voor je het weet verras je iedereen met de meest geweldige chocolade creaties!

Voor de prijs van $20.63 heb je al een eigen exemplaar in huis.

Power Vrouw       

Dat Fran een échte power vrouw is mag best wel gezegd worden, tijdens haar levensloop van huisvrouw tot zakenvrouw heeft zij al menig mijlpaal bereikt. Wij zetten er alvast een aantal op een rijtje voor je:

Divider_Icon_-_Fleur_de_Lis_Gray_2_origxorig
– Auteur van een kookboek dat een Award won.

– Geslaagd aan de universiteit van Washington, afgestudeerd aan ‘California Culinary Academy’.

– Mede oprichter en lid van de raad van bestuur: het Seattle chapter van ‘Les Dames d’escoffier’, een internationaal filantropische maatschappij voor vrouwelijke leiders op het gebied van voedsel.

– Stichtend lid en president van de raad van bestuur: ‘Fine Chocolate Industry Association’ en stichtend lid van de ‘Heirloom Cacao Preservation Initiative’.

– Winnaar van vier gouden medailles van het ‘NASFT’ (National Association for Specialty Food Trade) voor haar chocolade producten.

– Ontvanger van de 1992 ‘City of Seattle Mayor’s Small Business’ Award.

– Geëerd als een ‘vrouw van invloed’ in 2008 door ‘Puget Sound Business Journal’.

– Geëerd met 2012 ‘Pi Beta Pi National Crest’ Award voor “Distinguished Alumni Achievement”.

– Lopende ondersteunende relatie bij liefdadigheidsinstanties als: ‘Neighborhood House’, ‘Peace Trees Vietnam’, ‘Joyful Heart’, ‘Safe Crossings’, ‘YWCA’, ‘University of Washington’ en het ‘MT St. Vincent’.

– De burgemeester van Seattle heeft 26 september 2012 vastgelegd als ‘Fran’s Chocolate Day’ wegens de viering van het 13-jarig bestaan van Fran’s Chocolates.

– Op 29 september 2012 ontving Fran Bigelow een ‘Lifetime Achievement’ Award op het Northwest Chocolate Festival voor haar bijdragen en verwezenlijkingen in de chocolade industrie gedurende de afgelopen dertig jaar.

Divider_Icon_-_Fleur_de_Lis_Gray_2_origxorig

Laten we het eens uitproberen

sixview2
Click to enlarge

Allereerst moet ik echt even kwijt dat ik Fran Bigelow zeer dankbaar ben voor het uitgebreide luxe chocolade pakket. Het komt niet vaak voor dat je als Blogger zo’n mooi sample pakket in ontvangst mag nemen. De dozen zijn zo mooi dat het haast wel kerstmis lijkt te zijn zodra je de geschenken ziet liggen. De sierlijke strik maakt het geheel helemaal af.

De variaties welke ik heb mogen uitproberen waren:

Fran’s Orange Confit

21pc_orange_confit_-_bronze_bronze_-_largeGeïntroduceerd in 1985 en nog steeds populair bij de klanten van Fran’s Chocolates: deze chocolade calimyrna vijgen. Deze vijgen zijn voorzien van een gladde romige donkere chocolade ganache crème. Vervolgens zijn ze ook nog even gedipt in een 64% gemengde donkere chocolade van Fran’s eigen recept. Zo lekker heb je deze chocolade snoepjes nog nooit gehad! Perfect voor bij een goed hete espresso of heerlijke losse thee.

Fran’s Salted Caramels

3pc_salted_caramels_-_ivory_ivory_---_base_pdp_sku__1Deze  handgemaakte chocolade is vervaardigd uit kleine beetjes voorzichtig gekookt organisch suiker en lokaal geproduceerde organische crème en boter in waterkokers. Vervolgens worden deze lekkernijen gedipt in donkere of melk chocolade. – uiteindelijk komt er gerookte zout op. – al met al een luxueuze smaaksensatie voor elke chocolade liefhebber.

Fran’s Assortments

20pc_fran_s_assortment_-_saffron_sunny_yellow_-_largeDeze doos zit vol met de meest lekkerste chocolaatjes dat Fran’s Chocolates verkoopt. Van salt caramels tot en met diverse bonbons en truffels. Van fruitig tot en met een oolong of espresso smaak of juist whiskey. – de keus is geheel aan jou. Een zeer lekker geschenk om dagelijks zelf van te genieten of te delen met vrienden en familie.

Bestel vandaag nog jouw unieke chocolade

Child_Cat__Image_GIFTS_-_Business_Gifts_1785x350Wil jij jezelf of één van je kennissen, familieleden of vrienden verrassen met een unieke geschenkverpakking vol heerlijke chocolade, dan ben je bij Fran’s Chocolates aan het juiste adres! Ook voor zaken relaties en/of feesten en bruiloften kan je hier terecht voor mooie cadeaus.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s