YEH Tea Food Couture


yeh
Het product ‘Yeh Tea’ is bedacht door Hsiu-Li Yeh, en zoals je het waarschijnlijk al opgemerkt hebt is de producttitel afkomstig van haar achternaam. Wat nog meer opvalt aan haar naam is dat het Chinees is. – daar is Hsiu dan ook geboren. Als kind groeide zij op in Nederland. Al snel zit de reislustigheid en het ontdekken van nieuwe dingen in haar bloed. – niet alleen het uitproberen van nieuwe dingen vind zij erg leuk: ook diverse culturen ontmoeten spreekt haar wel aan.

slides_me_1
Hsiu-Li Yeh

Na haar studie Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit in Delft heeft Hsiu veel als freelancer gewerkt voor diverse grote namen in de bedrijfswereld. Denk daarbij aan: Jan des Bouvries, Cartier, Schiphol, KPN, V&D, SVT Branding and Design Group, Screampoint en OMA. Niet alleen kwamen daar vele prachtige projecten uit voort, er werden ook mooie locaties als San Fransisco, Stuttgart en Shanghai ontdekt als woon/werk combinatie.

Driven by food and culture, and inspired by her roots in Holland, Hsiu-Li Yeh launched Yeh Tea, a vibrant tea-lifestyle collection for the modern home – all in her signature Dutch-Asian style. Since being launched in 2009, her best selling product and brand Tea Hearts – Yeh Tea has grown rapidly. The client list now includes prestigious department stores, specialty food stores and luxury hotels

Het was in 2009 dat Hsiu besloot voor zichzelf te beginnen. Met haar achtergrond als industrieel ontwerper is zij dan ook de persoon achter de ontwerpen en illustraties van de verpakkingen. Haar inspiratie put zij uit haar ervaringen en/of het dagelijks leven. De inhoud is gemixt door het Yeh Tea team in Nederland.

149033_169957499702360_4854588_nDe Yeh Tea beleving moet vooral betaalbaar zijn zegt Hsiu-Li Yeh. Het is daarmee een luxe voor iedereen die van thee houd. Zij werkt dan ook nauw samen met enkele van de beste theeplantages in China en India, waaronder een familieplantage in Zhejiang. Er is dan ook thee aanwezig in allerhande variaties. Hoewel de meeste theetjes afkomstig zijn uit China, hebben zij ook typische Nederlandse thee. – het is dan ook niet zo gek dat Hsiu met haar unieke variaties diverse Nederlandse magazines heeft behaald, waaronder ‘Happinez’.

Uitpakken en testen

unnamed
Sample Package Yeh Tea

Via de post kreeg ik het volgende binnen: één blikje met ‘Heavenly Peace’ organic green tea (China Mist), en twee kleine doosjes met elk een theezakje voorzien van de unieke theehartjes. Het één was green tea Lemongrass, het andere green tea Moments. Deze zijn te vinden bij luxe theecadeaus.

Daarna is het uiteraard een kwestie van testen en proeven: gelijk het leukste gedeelte als je het mij vraagt.

unnamed2
‘Moments’ van Yeh Tea

Moments

Laten we met ‘Moments’ beginnen. Wat zeker niet nieuw is om te vertellen is het feit dat camomile thee tot de kruidentheetjes behoort. Daarnaast is het ook nog eens erg goed tegen slapeloosheid. Het is naast een thee met een heerlijk zachte soepele smaak ook erg geschikt tegen een dagje buikpijn of hoofdpijn. Deze variatie van Yeh Tea doet zeker niet onder voor zijn soortgenoten. – en is het zeker waard om als luxe cadeau aan iemand die waardevol voor jou is te schenken.

Lemongrass

In veel landen als bijvoorbeeld Curacao en Suriname word citroengras gebruikt als medicijn tegen buikpijn en hoofdpijn. Het is een theetje dat qua smaak erg naar voren komt, met name de nasmaak. Met ‘erg’ doel ik dus niet op verschrikkelijk maar juist op een prima smaakbelevenis. Deze thee is ideaal tijdens een rondje salontafel, wanneer de gasten plaats genomen hebben. Een ware traktatie voor de smaakpupillen. Heerlijk citrusachtig.

Heavenly Peace

Dit theetje was de enige losse thee in het sample pakket, en is afkomstig ui Zhejiang, gelegen in China. Volgens de website heeft deze thee een sterk karakter met uitgebalanceerde accenten van water, gras en aarde… welke doet denken aan de frisse lucht na een flinke regenbui. Nou, ik heb het inderdaad geproefd! Dit theetje liegt er niet om en doet trouw wat de site beloofd. Persoonlijk vond ik de 2,5 gram net iets te weinig bij een eerste kopje, 3,2 kwam tijdens het volgende kopje meer in de buurt. Al ligt dit net aan jouw eigen smaakprofiel. Ben jij op zoek naar een écht goed Chinees theetje, zoek dan vooral niet verder. Heavenly Peace kan zomaar jouw thee zijn!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s