Madécasse


Madécasse is wat je kan noemen: een ‘direct trade’ chocolade. Dit houd in dat het product op locatie ontstaat. Deze chocolaterie is tot stand gekomen dankzij twee mensen welke werkzaam waren voor het ‘Peace Corps’: een vrijwilligers programma ontworpen door de overheid van de Verenigde Staten. Zij verlenen in diverse landen technische bijstand op sociale- en economische ontwikkeling. Tijdens de werkzaamheden van Tim McCollum en Brett Beach werden zij verliefd op het land Madagascar, de mensen en hun cultuur. Het was dan ook een mooie uitdaging om Madécasse in een land als Afrika tot stand te kunnen brengen. – en dit terwijl 70% van alle cacao juist uit Afrika vandaan komt. Het was alleen een feit dat slechts 1% er ook daadwerkelijk gemaakt werd. Tijd voor verandering dus!

madecasse-logoIn 2008 werd Madécasse opgericht met als doel een lokale boerderij met vijfenveertig boeren te ondersteunen. De eerste verpakkingen en chocolade repen werden destijds vervaardigd door ‘Chocolaterie Robert’ en sinds 2009 door ‘Cinagra’, een chocoladefabriek in Madagascar. Voorlopig leveren zij in de US en Canada maar ook in Europa. Er zijn namelijk behoorlijk wat liefhebbers van deze ‘boon tot reep’ chocolade van originele oorsprong.

In 2011 kreeg Madécasse van ‘Fastcompany’ dan ook een award vermelding voor hun unieke business concept en de mensen achter hun gedrukte en online publicaties.

Daarnaast kregen zij in 2011 de ‘Good Food Award voor Chocolade’ en in 2010 werden zij vernoemd tot de “40 onder 40” lijst van mensen die de manier waarop het eet- en drink patroon van Amerikanen is ingedeeld, drastisch hebben verandert. Dit dankzij het ‘Food & Wine Magazine’.

Investeren in boerderijen, fabrieken en boeren

20120105-043822

Dan is het nu tijd voor de smaaktest:

Van ClearChox.nl kregen wij om te testen de volgende drie chocolade repen:

  • Toasted Coconut
  • Winter Spice
  • 70 % Cacao

banner2

Toasted Coconut

Madecasse_Toasted_Coconut_70-300x300Deze geroosterde chocolade kokos reep is erg lekker dankzij de mooie laag kokos strooisel. De kokos is netjes in vier stukken ingedeeld. Dit zorgt voor een prima balans en samenwerking met de 70% aan puur cacao, wat deze reep rijk is. Dat de reep zowel ‘fair trade’ als ‘direct trade’ is proef je onmiddellijk. De ‘Toasted Coconut’ is met zijn exotische nasmaak al snel een publiekslievelingetje en dat mag best: niets mis mee!

Winter Spice

Madecasse_winter_spice_63-300x300‘Winter Spice’ is een heerlijke pure 63% cacao reep met een behoorlijke diepgang in smaaksensatie. Met een inhoud van gember, kaneel en nootmuskaat vraag jij je als chocoladeliefhebber direct af wat er verder nog in zit. – het blijft echter bij raden. De reep heeft een lange nasmaak welke het naast thee ook goed zou doen bij een sterke espresso. Je proeft gewoon het aantal uren aan werk wat erin gezeten moet hebben. – perfecte reep voor de échte chocolade fan welke op zoek is naar ‘the next best thing’.

70% Cacao reep

Madecasse_70_Cocoa-300x300Deze reep is van 70% cacao, niets meer en niets minder: op een goede manier welteverstaan! Ben jij een chocoladeliefhebber dat niet al te veel extra toevoegingen in zijn chocolade wenst, dan is dit jouw reep! De cacao verfijning is zo intens dat je het liefst nog langer in de nasmaak zou willen blijven hangen, echter komt er aan het goede al snel een eind. Dit is een prima ‘fair trade’ en daarmee ook een ‘direct trade’ reep voor niets anders dan intens genieten van 70% kwaliteit cacao.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s