Tea Discovery @Paris La route du thé


Direct aan de ’77, rue Lévis’ in Parijs is ‘La route du thé’ te vinden: een knus en tegelijkertijd bijzonder theewinkeltje. – het geheel had een warme sfeer en zodra je binnen bent betreed je duidelijk de mystieke wereld van thee. Allemaal leuk en mooi maar hoe ontstaat zo’n prachtige zaak nu eigenlijk?

Road Tea van Wali Haydari

winkelEne Wali Haydari begon in de jaren ’90 een winkel met de naam ‘Road Tea’. Hier wist hij menig klant een selectie van verfijnde wijnen uit de hele wereld te tonen. Gefascineerd door de bron van thee kwam hij op het idee om naast wijn kwaliteit thee te verkopen. Vandaag de dag verkoopt deze winkel onder zijn nieuwe naam vooral thee afkomstig van biologische landbouw.

Er zijn thee variaties vanuit de hele wereld aanwezig, daarnaast ook eigen creaties: welke verkocht worden in onder andere luxe geschenkverpakkingen. Zodoende is er een groot scala aan smaken en aroma’s aanwezig. Één van deze variaties is de rode thee, afkomstig van een plant uit Zuid-Afrika: Aspalathus Linearis. Wij kennen dit als Rooibos. Verder zijn er ook veel accessoires te koop voor bij uw theeceremonie.

Les Gourmandises de Catherine
IMG_1386

Bij ‘Les Gourmandises de Catherine’ kwam ik ‘La route du thé’ voor het eerst tegen, dit dankzij een tip van mijn schoonbroer. Het was eventjes zoeken maar deze winkel bevond zich aan de ‘116, rue Lecourbe’ in Parijs: en is gespecialiseerd in chocolaterie, thee en delicatessen. Ook hier waren de theetjes erg mooi uitgestald.

sti

box
Click to enlarge

Er was wederom weer veel variatie in geschenkverpakkingen:

IMG_1385

IMG_1383

Bij deze winkel kocht ik vervolgens de ‘Christmas Thé Vert’ , een traditionele mix voor tijdens de kerstperiode (eventjes goed bewaren dus). Deze groene thee uit China is op smaak gebracht met sinaasappel, vanille en specerijen. Ook is het versierd met stukjes appel en sinaasappelschil. Een heerlijk theetje voor de laatste dagen van het jaar, maar ook gewoon voor de komende koude winterse dagen.

Mocht je binnenkort een bezoekje brengen aan Parijs dan zijn La Route du Thé en Les Gourmandises de Catherine echt de moeite waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s