REVIEW || Origin Chocolate Event 2015


Afgelopen zaterdag 24 oktober kon men net als voorgaande jaren genieten van een wel heel bijzonder bijeenkomst: namelijk het ‘Origin Chocolate Event’. Het was in het Koninklijk Tropisch Instituut te Amsterdam waar mening cacao liefhebber en/of ondernemer zijn gezicht liet zien. Van 10.00 tot 18.00 waren de deuren geopend om alle prachtige chocolade stands te bewonderen. – het enige wat jij hoeft te doen is proeven, ontdekken en nieuwe contacten leggen.

Indruk ‘Origin Chocolate Event’

Naast de ontdekkingstocht in de wereld van chocolade was er ook nog de ‘speakers hall’: vele chocolatiers vertellen hier over hun passie en het tot stand komen van hun product. – helaas was ik hier wegens mijn gehoorbeperking niet aanwezig, ik zou te weinig meekrijgen om met jullie te delen. Wel heb ik net als vele andere liefhebbers genoten van de indrukwekkende chocolade stands van o.a: Taza, Antidote, Hoja Verde, Ananda, Caoni, Tavoro, Pakal, Kallari, be Cocoa, Mesjokke, Pacari, Marou, Dick TaylorThe Grenada Chocolate Company, Chocolaterie Atelier Alexandre, Szántó Tibor en Akesson’s. Rede te meer om volgend jaar zeker eens te gaan kijken (en smikkelen uiteraard!).

Foto impressie

choc3
Click to enlarge

Het doel van ‘Origin Chocolate Event’ is om de oorsprong van chocolade volledig op de kaart te zetten. Zo leren klanten de gepassioneerde chocolatiers en het product kennen. – en passie is er zeker te vinden bij deze chocolatiers. Wanneer bijvoorbeeld meester chocolatier Alexandre Bellion over zijn chocolade verteld gaan zijn ogen fonkelen en is er sprake van échte kennis en vakmanschap. The Origin Chocolate Event is een ‘happening’ voor jong en oud: jaar in, jaar uit.

De standhouders, waaronder veelal ook chocolatiers delen hun passie voor chocolade met iedereen. Daarnaast is er bijzonder veel keus, bijna teveel zelfs: vooral wanneer je net als mij een klein budget mee hebt. Het is dan selectief overwegen, keuzes maken en de knoop doorhakken. Als er een chocolade reep is welke ik niet gekocht hebt, dan is dit puur op basis van kiezen. – dit moet voor de meeste bezoekers het geval zijn geweest. Maar niet getreurd…

Los van het feit dat Origin Chocolate Event er in 2016 gewoon weer is, kan je op zaterdag 6 en zondag 7 februari nog even genieten van ‘Chocoa‘ 2016. – waarover ik later meer ga schrijven. Ik hoop dat iedereen een bijzonder leuke dag heeft mogen ervaren en dat wij elkaar volgend jaar in 2016 of tijdens Chocoa weer gaan zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s