Charbonnel et Walker


Wie is er niet opgegroeid met ‘Alice in Wonderland’, een magisch verhaal over een 19-jarige dame en het bijzondere konijnenhol? – hier beleefd zij in ongeveer vier dagen de meest bijzondere avonturen. Het is een boek voor jong- en oud over het vinden van je eigen identiteit. In Wonderland komt zij de meest vreemde personages, dieren en rariteiten tegen. Zij brengen Alice steeds meer in verwarring over wie ze nu werkelijk is. – Alice in Wonderland is en blijft een episch en daarmee ook tijdloos verhaal. Het boek is inmiddels dan ook meermaals verfilmd: veelal door Disney.

Verfilming ‘Alice in Wonderland’

Charbonnel et Walker & Alice Through The Looking Glass

Het prestigieus chocolade merk ‘Charbonnel et Walker’ heeft in samenwerking met het luxues Brits merk ‘Alice Through The Looking Glass’ een Goddelijk doosje chocolade samengesteld: namelijk het enige échte ‘Alice Through The Looking Glass’ chocolate selection box. Daarnaast kan je ook nog de ‘Queen Alice Mini Milk’ en ‘The Un-Birthday Mini Milk’ setjes bestellen. Zo dichtbij het proeven van de wondere wereld van Alice in Wonderland kom je nooit meer!

bars
‘The Un-Birthday’ & ‘Queen Alice’ Mini Milk Chocolate Sets

De chocolade lijn staat geheel in het teken van het 150 jarig bestaan van Alice: geïnspireerd door Alice in Wonderland toont deze chocolade exclusieve beelden van Carroll’s klassieke verhaal. Mede dankzij het befaamd erfgoed van ‘Charbonnel et Walker’ zijn de opvallende Victoriaanse illustraties tot leven gekomen in prachtig nieuwe originele John Tenniel’s prenten.

Het merk ‘Alice Trough The Looking Glass’ is gespecialiseerd in zeldzame Alice iconografie, eerste uitgaven van boeken, zeldzame geïllustreerde edities en unieke objecten. Mede-oprichter (Jake Fior) ontwerpt en creëert collecties met een eigentijdse twist. Elke collectie wordt vervolgens gemaakt en/of samengesteld door de beste Britse ambachtslieden.

bars2

De Chocolaterie

De Charbonnel et Walker collectie omvat een ‘Un-Birthday’ Chocolate Box Selection met een beeltenis van het beroemde gesprek tussen Alice en Humpty en het uitleggen van de voordelen van een ‘on-verjaardag’, ofwel ‘un-birthday’. Een prachtige Mad Hatters Victoriaanse Top Hat, gevuld met zeezout karamel truffels en een opvallend ‘Mad Tea Party’. Er zijn ook nog drie melkchocolade items om uit te kiezen: de’Un-Birthday’, ‘Queen Alice’ en een reeks van 7 mini melkchocolade selecties. (zie bovenstaande afbeelding).

Proeverij

alice4Wij van ‘Maison de Thé’ mochten de ‘Alice Through The Looking Glass Chocolate Selection Box’ testen met als inhoud: Queen Alice’s Crown, Humpty’s Dark Butter Fourré, Mad Hatter’s Milk Truffle, Red Queen, Garden of Flowers Raspberry Cream, The Cheshire Cat’s Orange Cream, Queen of Hearts, Looking Glass Milk Romano, The Unicorn’s Vanilla Caramel, Alice’s Dream Vanilla Fudge, Jabberwocky Noisette en een Dark Heart Caramel.

De doos zelf ziet er eigenlijk niet uit als een doos. Het geheel is meer een boek. Je kan het makkelijk tussen je boekencollectie zetten en het valt niemand op. Dit maakt het ook tot zo’n gewild exemplaar.

De vele rijke illustraties waaronder de tekst aan de binnenkant geeft het doosje een luxe uitstraling. Je waant je écht in de wereld van Alice in Wonderland.

humpty

Elk chocolaatje was rijkelijk gevuld met overheerlijke composities van fondant, kersen, karamel… je kan het zo gek niet bedenken of het zit erbij. – zelfs de traditionele Engelse fudge was aanwezig. Zalig! Zodra je deze prachtige doos, welke eruit ziet als een boek geopend hebt: wil je het liefst alles in één keer proeven.

Dit mooie ‘boekje’ met inhoud is meer dan perfect om cadeau te doen aan een geliefde, je ouders of de kinderen. – het is wat je kan noemen een ‘droomgeschenk’.

Wil jij meer weten over deze lekkere chocolade van ‘Charbonnel et Walker’ of al hun andere lekkernijen, check dan zeker eens hun website!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s