HNINA


HNINA is nog niet erg bekend in Nederland, wat eigenlijk best wel jammer is. Met name omdat Nederlanders erg gek zijn op nootjes: liefst zo gevarieerd mogelijk. De heerlijke chocolade truffels, voorzien van zalige noten zijn ontstaan dankzij Vanessa Morgenstern-Kenan. Zij zag het als haar missie om de meest gezonde gastronomische chocolade te creëren. De chocolade truffels van HNINA zijn dan ook goed geschikt voor mensen met diabetes. Toen Vanessa zwanger was van haar tweeling Carmel en Julia kon zij nergens lekkernijen vinden dat zij tot zich mocht nemen. Haar enige oplossing was dan ook om het zelf te gaan maken. Het resultaat was uiteindelijk haar eigen merk: HNINA.

 

hnina7
Founder of HNINA Vanessa Morgenstern-Kenan

Bij HNINA gebruikt men 100% rauwe organische natuurlijke en onbewerkte ingrediënten, direct afkomstig van lokale biologische boerderijen. Dit is volgens HNINA de beste bron van duurzame pure cacao ter wereld. Wat belangrijk is om te melden is dat HNINA geen GGO’s of pesticiden gebruikt. Ook zijn de volgende ingrediënten niet aanwezig: suiker, sojalecithine, zuivelproducten, kleurstof of conserveringsmiddelen, palmolie, plantaardige olie, hoge fructose siroop en maïssiroop.

De noten welke gebruikt zijn voor in de chocolade worden van tevoren geweekt en gekiemd. Daarna lichtjes geroosterd voor een volledige vrijheid van de aroma’s. – alle levende enzymen in de pralines mogen bewaard blijven. Gebruikte noten en zaden combineren zij op basis van smaak, voedingswaarde, PH (alkaline vs. zuur) en eiwitgehalte.

Promo: Hnina Gastronomische Truffels

Kernwaarden van Vanessa

choc3Passie, plezier, smaak, duurzaamheid, ethiek, kwaliteit en functionele voedingsmiddelen zijn bij HNINA de meest belangrijke grondbeginselen. Voor Vanessa moet eten zowel lekker als gezond voor je zijn. Het overbruggen van deze kloof is altijd al haar doel geweest. Zij houd dan ook van speciale texturen, smaken en geuren. – en kan dan ook niet leven zonder donkere chocolade en noten. Vandaar het ontstaan van HNINA truffels.

HNINA Proeverij

Van HNINA ontving ik de volgende samples:

  • 1x 60gr. boulder braziliaanse noten + amandel + kokosnoot uit de Raw Line.
  • 1x 185gr. brick walnoot + cashew noten, Vegan Line.
  • 1x bag of 14 gr. “pebbles” in the seven noten en zaden combinatie van de standard roasted line.

Ik ben begonnen met de 185gr. brick. Nooit eerder had ik zo’n chocolade smaak waargenomen. – apart was het zeker, tegelijkertijd ook best wel wennen. Ik was hele andere chocolade smaken gewend. Dit komt waarschijnlijk ook door zijn oorsprong en het niet toevoegen van bepaalde ingrediënten, waar ik juist wel ervaring mee had. Wat een bijzondere unieke smaaksensatie is dit. Met name het gebruik van walnoten en cashewnoten zijn direct waarneembaar. Dit moet je gewoon een keer geprobeerd hebben.  – en groot is deze ‘brick’ ook met zijn lengte van vijftien centimeter.

De 60gr. boulder en de zak met pebbles zijn uit hetzelfde houtje gesneden, alleen hadden de pebbles ieders hun eigen variatie aan noten. In plaats van een heus theeproeverij heb je zo een échte notenproeverij voor je neus liggen.

Ben jij een échte chocoladeliefhebber en ook helemaal weg van noten? – liefst zo verschillend mogelijk, dan moet je HNINA zeker eens gaan importeren en proberen uiteraard!

hnina2

HNINA truffels bestellen

De overheerlijke truffels van HNINA zijn online te bestellen op de website van HNINA. Hier is een keus te maken uit: ‘singles, doubles and more’, de ‘assortment box’ 6 (keien) of juist de ‘assortment box’ met 12 (rotsen). Daarnaast kan je het ook nog als een mooi geschenk laten verpakken. – ik zeg doen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s