World Chocolate Masters 2015


ramon
Ramon Huigsloot, deelnemer namens Nederland

Tijdens ’s werelds grootste chocolade event: het ‘Salon du Chocolat’ te Parijs, strijden twintig getalenteerde chefs uit de hele wereld tegen elkaar. Dit in een heus Chocolate Battle. Zij delen eenzelfde doel: de titel ‘Beste chocolade chef ter wereld’ in de wacht slepen. Met de meest prachtig ontworpen chocolade meesterwerken nemen zij het tegen elkander op. Dit gebeurde allemaal in de periode van 28 tot en met 30 oktober 2015.

Deze dagen waren dan ook zenuwslopend te noemen voor de deelnemers. Het was hun taak om een ‘chocolate showpiece’, ‘sweet snack on the go’ en een zeer uniek ‘Or Noir’ – chocolade aan de jury te tonen. Zij moesten tot het uiterste gaan voor dat befaamde plekje in de finale. Nederland werd daarbij vertegenwoordigd door niemand minder dan de 29-jarige Ramon Huigsloot. Werkzaam bij Koninklijke Zeelandia Groep. Hij is dan ook patissier-adviseur van functie.

ramon2

Op donderdag 29 oktober werd het volgende bekend gemaakt: de jury van de 2015 World Chocolate Masters in Parijs heeft tien finalisten gekozen welke, vrijdag 30 oktober zullen strijden om de titel. Nederlander Ramon Huigsloot was samen met negen andere chefs door voor het plekje in de finale. Mocht hij winnen dan mag hij zich de komende drie jaar “World Chocolate Master” noemen.

Naast Ramon gingen er nog negen andere deelnemers door naar de finale om een wereldtitel in de wacht te kunnen slepen. Deze deelnemers waren:

belgium
Deelnemer België Marijn Coertjens

 

‘My Or Noir’-prijs

Tijdens de ceremonie is er ook een ‘My Or Noir’-trofee,  in de wacht te slepen. Dit is een speciale prijs voor de chef die de lekkerste chocolade heeft gecreëerd in het Or Noir™ lab van Cacao Barry. Andrey Kanakin uit Rusland mag de felbegeerde prijs, en 500 kilo van zijn eigengemaakte chocolade, mee naar huis nemen.

Winnaar van de  “World Chocolate Masters” 2015

Op vrijdag 30 oktober 2015 werd de winnaar bekend gemaakt. Vincent Vallée uit Frankrijk mag zichzelf de komende drie jaar “World Chocolate Master” noemen! – het is daarmee de eerste keer dat Frankrijk wint. De 27-jarige Vincent is als werkzaam bij Patisserie Bamas.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s