De Wereld van Snor


Snor-logo-W230Xh152px

 

Snor heeft met zijn snorrepen een even zo feestelijke verpakking als ‘Tony’s Chocolade’, echter hebben zij samen één ding gemeen en gelukkig een ander ding weer niet. Hetgeen zij samen gemeen hebben is het feit dat de chocolade elders geproduceerd wordt, het mooie is dat Snor wel degelijk eerlijke chocolade verkoopt. De chocoladerepen zijn afkomstig van ‘Martinez Chocolatier’. – welke ook wel bekend staat als een familiebedrijf van Martin en zijn zeven zussen. – juist ja… zeven zussen. Best gezellig toch!?

IMG_0034-copy-1024x640
Martin en zijn zeven zussen | Martin and his seven sisters

Het was Wim Stam die in de jaren vijftig de chocoladewinkel in Amsterdam-West van zijn moeder overnam, dit samen met vrouw Tiny. Tijdens het runnen van de zaak werden de eerste vier dochters geboren. De chocoladezaak werd een groot succes en al snel ging men over naar een groter pand in Amstelveen. Hier kwam zoon Martin ter wereld. – niet veel later ook Wim zijn andere drie dochters. Eindelijk was het gezin compleet! Zodra de kinderen ouder worden besluiten zij om in 1975 hun eigen chocolade te produceren. Martin draait op voor de productie en zijn zeven zussen voor de bediening.

Martinez Chocolade bestaat inmiddels ruim 60 jaar en is een begrip geworden in Amstelveen en omgeving. Dit allemaal dankzij de combinatie van liefde en vakmanschap.

Martinez Chocolade & De Wereld van Snor

9200000045609684Maar hoe komt Martinez Chocolade nu eigenlijk bij Snor terecht? ‘De Wereld van Snor’ is een enthousiast uitgeverij welke in 2006 van start is gegaan. Het was hun streven om dagelijkse activiteiten als: schoonmaken, werken, tuinieren, kinderen opvoeden, koken, handwerken en dergelijke taken aantrekkelijker te maken voor de vaders en moeders onder ons. – plezier putten uit inzet is immers altijd mogelijk! Ook zijn er een flink aantal leuke blogs van gastbloggers te vinden op hun website. De naam ‘Snor’ is uitgekozen omdat het volgens de wereld van deze uitgeverij wel Snor zit hun uitgaven. – en alles met een snor is toch grappig? Zeker in Movember, de snorrenmaand bij uitstek.

full34842524

Al snel volgde het eerste schoonmaakboek voor Mo’media en later ook over tuinieren en autorijden. In 2006 kwam hun eerste zelfgemaakte boek uit: ‘Naaien enzo’. Op vrijdagavond kwam het boek op TV in het goed bekeken programma RTL Boulevard, zaterdagochtend was het de bijlage in de Volkskrant en vervolgens in de Telegraaf op zondag. Zo verkocht Uitgeverij Snor  in 3 weken 7000 exemplaren. – dan mag er best weleens een eigen ‘snorreep’ op de markt komen. – de keus was snel gemaakt om bij Martinez een Private Label aan te vragen.

Chocolade van Snor

De vrolijke repen zijn bestaan elk uit 200 gram chocolade. – en omdat deze repen te personaliseren zijn, is het erg leuk om cadeau te doen! Het papiertje met tekst in de vorm van: ‘HOERA’, ‘BEDANKT’ of ‘MERRYXMAS’ is omkeerbaar waardoor je eigen tekst kan toevoegen. Zo komen jouw letters in beeld. Wat een jaar geleden met melk chocolade begon heeft er een tweede variant bij: de pure chocoladereep, ofwel snorreep. Let wel op: de reep is 24 bij 7 cm lang. – maar dit vind jij als chocoladeliefhebber toch helemaal niet verkeerd!? Inmiddels zijn er acht verschillende repen in het assortiment verkrijgbaar, waaronder:

  • Bedankt (melk)
  • Hoera (melk)
  • Sterkte (melk)
  • Hoera ( puur)
  • Bedankt (puur)
  • Sterkte (puur)
  • Merry-X-mas (puur)
  • Relax (melk)

Oorsprong van de cacao

Martinez Chocolade vind het belangrijk om elke fase, van boon tot chocolade, ieder detail, nauwlettend in de gaten te houden. Zo verwerkt men enkel de allerbeste selectie cacao-bonen uit o.a. Java, Ecuador en Kameroen in hun chocolade. De cacao-bonen zijn UTZ- en Fairtrade Max Havelaar gecertificeerd.

Verder voldoet Martinez Chocolade aan de volgende keurmerken:

keurmerken

Smaaktest

Qua smaakervaring staat deze reep gelijk aan een Tony Chocolonely reep. – de melk chocolade is nog het beste te vergelijken met een luxere variant van de chocoladeletter, idem dito voor de pure reep. Wil jij een Tony waardig chocolade reep eten zonder je schuldig te voelen over slavernij in de cacao industrie: dan zit het helemaal snor met deze snorrepen van ‘De wereld van Snor’.

snor3
“Heb je je misselijk gegeten aan deze chocola, stuur dan een hatemail!”

De snorrepen zijn te bestellen via de webshop van Snor! – zit het daarna wel snor met deze repen dan kan je ook altijd nog een bezoekje brengen aan: ‘Martinez’. Hij heeft vestigingen in: Amstelveen, Aalsmeer, Valkenswaard en Alphen aan den Rijn.

Een happy MOVEMBER toegewenst!

Movember-480x328

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s