OR TEA? Revisited


Het schrijven van een artikel over OR TEA?™ brengt enig sentiment met zich mee: gelijk met Taza chocolade waren zij de eerste producten welke het stevig fundament vormden waarop mijn blog groeien mocht. Zij waren immers één van de eerste merken die toekomst zagen in Maison de Thé. – En sinds korte tijd ook chocolaterie. Zo schreef ik mijn eerste OR TEA?™ blog op 31 maart 2015.

Destijds legde ik contact met Stijn Verbrugghe en Niels Desmet van het Belgisch bedrijf ‘Camellia S’. Zij deden daar op locatie zaken met “Roku Roku Group LTD” te Hong Kong, ofwel: OR TEA?™. Zoals ik vertelde begon ik net aan mijn blog en was alles nog een beetje onwennig, zoals dit voor de meeste bloggers is. Je begint net en het is nog maar de vraag hoe alles zich zal gaan ontwikkelen. Met name ook omdat bloggen over het algemeen een vrouwelijke bezigheid is. Daar zit je dan als échte vent… achter een schermpje te bloggen. Maar ik vond het leuk en ging er volledig voor. Zo begon het ooit ook voor OR TEA?™…

ortea3
My personal collection of OR TEA?™ cups

Het verhaal van OR TEA?™ begon vijf jaar geleden. Daar is het opgericht in Hong Kong door Allen Wong. Vanaf januari 2015 kwam business development director Jacco Crezee het team versterken. – Stijn Verbrugghe en Niels Desmet regelen vanuit hun zaak Camellia S als importeur en distributeur al snel een verdeling in België, Nederland, Luxemburg en zelfs Frankrijk in november 2013. Momenteel werkt OR TEA?™ Hong Kong aan een geheel nieuwe landingspagina van de website. Voor België en Nederland is er altijd nog: www.or-tea.be en www.or-tea.nl om te bezichtigen. – en zoals het hoort bij een goed product gaat het de goede kant op met OR TEA?™ !

Nieuw smaakje in de vorm van ‘Sweet Date’

OR TEA?™ heeft inmiddels een nieuw smaakje op de markt gebracht, getiteld: ‘Sweet Date’. Een energie rijk theetje waarmee dames van alle leeftijden zich al snel jonger en fitter zullen gaan voelen. – nou, als dat nu toch eens zou kunnen!?
sweetdate

Dit geheel nieuwe smaakje omschrijft zichzelf nog het beste als een troostend zoet theetje welke ook erg geschikt is als ‘afternoon tea’ met je allerbeste vriendin. – Nu is mijn allerbeste vriendin toevallig vrouwlief en zij ziet dit smaakje helemaal zitten! Waarom zou ik dan geen gentleman wezen door het geheel naar wens: op de juiste temperatuur voor haar in te schenken. Kijk, dat wil toch elke vrouw? Direct was de ahornsiroop verrijkt met de unieke verleidelijke smaak van longan bessen en dadel waarneembaar. – zo dat is wel erg lekker, hoor ik haar nog even nagenietend zeggen. En stralen, dat doet zij zeker! Met een samenstelling van: longan bessen (ook wel drakenogen genoemd), Chinese dadel, goji bessen en rietsuiker is het geheel zeker een zoet theetje te noemen. En zelfs ik als échte vent zijnde heb van ‘Sweet Date’ genoten! – wat zeg ik? Ik geniet nog steeds…

OR TEA?™ Matcha Twist & Shake

Nieuw in het assortiment is ook de ‘Matcha Twist & Shake’: sneller en makkelijker dan dit is Matcha niet te bereiden. – even 360 graden draaien en schudden maar. “Een kind kan de was doen matcha maken!” Maar is het ook lekker? – uiteraard, anders nam ik het niet. Maar dat is wel erg kort en krachtig gezegd. Zo makkelijk kom ik er natuurlijk niet vanaf.

matcha
OR TEA?™ Matcha Twist & Shake (NEW)

Met het draaien had ik even moeite, maar dit kwam ook meer doordat ik het nooit eerder gedaan had bij zo’n flesje. Achteraf gezien was ik gewoon klungelig bezig (maar daar zijn we man voor). Gelukkig ging het draaien verder best goed en was het slechts een kwestie van schudden.

Tja, draaien en schudden you get the picture inmiddels wel. De vraag blijft nog altijd naar de smaak, hoe is het daarmee gesteld? Aangezien Matcha een superdrank is was ik zelf ook razend benieuwd.

ortea

Het smaakt zeker naar een lekkere ijsthee variant van Matcha. – en is daarnaast ook suikervrij. Niet voor niets werd dit drankje dan ook bekroond met twee innovation awards. Het drankje liet zich door een jury omschrijven als: trendy, hypergezond, smakelijk en biologisch. De sluiting bevat vermalen theebladeren welke evenveel anti-oxidanten bevat als 180 kopjes groene thee. Verder is de basis van deze ijsthee 500ml bronwater uit het National Park ‘Kirishima’ in Japan. – al met al erg gezond en zeker de moeite waard! En wat het geheel ook erg leuk maakt, is het feit dat er eerst helemaal geen groene kleur te bekennen is. Dit komt pas na het draaien en schudden, zodra de theebladeren hun werk doen.

What’s your cup of OR TEA?™

Van de OR TEA?™ collectie zijn er inmiddels al 17 variaties te koop. Zij zijn onderverdeeld in twee series en één collectie, en ik zet ze alvast even voor u op een rijtje:

tastes

Chinese Classic Collection

Dragon Well (Green Tea)
Mount Feather (Green Tea)
Dragon Pearl Jasmine (Green Tea)
Monkey Pinch (Oolong Tea)
White Peony (White Tea)
Long Life Brows (White Tea)
Towering Kung Fu (Black Tea)
Natural Tea Blossoms (White Tea with Flowers)

Wellbeing Series

Slimming Puer (Black Tea)
EnerGinger (Premium Herbal Tea)
Ginseng Beauty (Oolong Tea)
Sweet Date (Premium Fruit Tea)

UrbanPop Series

Beeeee Calm (Premium Organic Camomile Tea)
Merry Peppermint (Premium Herbal Tea)
Duke’s Blues (Premium Earl Grey Tea)
Tropi Coco (Premium Fruit Tea)
Queen Berry (Premium Fruit Tea)

OR TEA?™ MUG Collection

Ik ben er al gek op, dit vanwege het mooie design, de vrolijke kleurrijke uitstraling en het artwork. Deze vrolijke mokken zijn ontworpen door OR TEA?™ en vervaardigd door het creatief team van ‘Loveramics’. – het is dan ook niet vreemd dat deze mokken ook op hun site te koop aangeboden staan. Inmiddels zijn er al 16 mokken in het assortiment opgenomen. De keus is dan ook enorm te noemen.

mokken
OR TEA? 300ml Mug & Lid with S/S Infuser – Natural Tea Blossoms/Blue

Met deze mokken of het prachtig OR TEA?™ glas drink jij voortaan je variaties in stijl!

Giant Sachet Combo

Met zoveel keus kan ik mij ergens wel voorstellen dat het moeilijk kiezen is. Gelukkig heeft OR TEA?™ hier ook rekening mee gehouden. Vandaar dat zij een prachtige sample doos verkopen met alle zestien smaakjes erin. Deze Giant Sachet Combo is trouwens zeer bijzonder wanneer het om design gaat. Alle zakjes zitten in één enorm groot theezakje. Dat is pas creativiteit!

zakje

Verder verkoopt OR TEA?™ nog vele andere mooie cadeau pakketten waaronder een heus ‘Merry Teas’mas’* pakket, ‘The Big Red Book’* een ‘Deluxe’* geschenkset of één van de vele andere mooie setjes*. – Zo kom je de komende feestdagen wel door! (* deze setjes staan nog niet vermeld op zowel de Belgische als Nederlandse website. Al kan je op deze websites ook mooie cadeautjes vinden.)

boxen

Neem gerust na het lezen van deze blog in alle tijd de website van OR TEA?™ door, dan kan je voor jezelf de juiste keus maken!

Een reactie op “OR TEA? Revisited

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s