Heet op de tong


Tijdens het ‘Chili Fest’ in Eindhoven komt Freddie ‘gig’ Vialle na het proeven van chilipeper chocoladerepen op het idee om een eigen reep te gaan maken. Omdat dit bij hem zelf niet geheel naar wens verloopt, besluit hij op zoek te gaan naar échte chocolademakers. Deze zoektocht nam gelukkig geen al te lange tijd in beslag, aangezien de voor hem ideale chocolademakers: ‘Urban Cacao’ praktisch gezien zijn buren waren. – kat in het bakkie!

peppers

Wat met name voor Freddie belangrijk was, is dat Urban Cacao een jong dynamisch bedrijf is met een frisse instelling. – zij staan open voor leuke projecten en daarnaast kwam uiteraard hun visie voor eerlijke producten en fairdeals goed naar voren. – erg bepalend wanneer je een kwaliteit pepper-chocolade-reep in gedachte hebt welke je goed op de kaart wil gaan zetten. “Bij Urban Cacao vond ik goede chocolade en trinidad peppers van ‘Westlandpepers’. Bij Westlandpepers staat de pepper erg centraal en juist dat zie ik graag bij chocoladeliefhebbers als een verrassing naar binnen komen.” – aldus Vialle.

De Trinidad Peppers voor Heet Op De Tong repen

In bovenstaande video zie je het uitsnijden, pureren en koken van drie kilo Scorpio Butch Taylor Trinidad Peppers voor de Heet Op De Tong pepper-chocolade repen van Urban Cacao. Deze peper behoort tot ’s werelds heetste peper. Het was hiermee zelfs recordhouder volgens het Guinness Book of Records. De repen worden hier onder handen genomen door chocolatier, patissier, glacier en jazzliefhebber Hans Mekking.

Bij onderstaande video zie je het mengen, koelen en verpakken van de Scorpion Butch Taylor Trinidad Peppers in de Heet Op De Tong pepper-repen. Dit gebeurt op de video door de handen van Urban Cacao Crew.

Survival of the Spiciest

dutch2

De meest pittigste 70% pure chocolade peper reep van Nederland is met 10% Scorpion Butch Taylor Peppers ideaal voor de liefhebber van een hoog pittigheidsgehalte. Is dit net iets teveel voor jou? – dan kan je ook alvast beginnen met de 1,5% Scorpion Butch Tayor Peppers pure reep uitvoering. Eventueel ook verkrijgbaar in een witte chocolade uitvoering. De repen zijn te koop via de website van ‘Heet Op De Tong’: de Facebook pagina of bij de winkel van Urban Cacao aan de Rozengracht 200 in Amsterdam.

Urban Cacao

Op een open werkplaats van 400m2 geeft chocolatier, patissier en glacier Hans Mekking leiding aan tal van chocolademakers. Samen staan zij garant voor een prachtig, gedetailleerd en zeer gevarieerd assortiment van lekkernijen. – ik ben er zelf eerlijk gezegd nog niet geweest, maar volgens mij moet ik dat volgend jaar tijdens mijn chocolade speurtocht zeker eens gaan doen. Had deze tocht al enige tijd in de planning staan voor 2016 en Urban Cacao komt zeker op de lijst! Ben best benieuwd hoe de producten op locatie gemaakt worden. Waar de cacao welke in de repen gebruikt is vandaan komt kan ik helaas nergens vinden.

Urban Cacao

Freddie ‘gig’ Vialle

De creatieve geest achter ‘Heet Op De Tong’ is Freddie ‘gig’ Vialle. Hij is werkzaam als ‘musicmediary’. – dit o.a. voor de stichting CultMix van Saskia Laroo. Daarnaast ook voor vele andere muziekprojecten. Dankzij zijn liefde voor muziek kwam hij op het Chili Fest in aanraking met hetgeen nu de basis is voor zijn Heet Op De Tong reep. Persoonlijk eet Freddie deze pittige repen het liefst gewoon uit de wikkel, wel raad hij aan dat het ook gewoon in de Chili Con Carne, ijs, banaan/ei-pancakes, bij de thee, whisky, port etc. of in de espresso en/of hot choco gemengd kan worden.

verpakken

Verder wist hij mij nog op een artikel te wijzen: waarin vermeld stond dat het eten van peper ervoor zorgt dat je energieverbruik niet daalt. Ook gaat je vetverbranding omhoog. Dit is te danken aan het stofje ‘capsaïcine’. Je krijgt minder trek en het verzadigingshormoon is sneller voldaan. 1 gram rode chilipeper is al genoeg om je vetverbranding een boost te geven.

De smaaktest

Ik ben gelijk begonnen aan de 10% Scorpion Butch Taylor Peppers reep. – dit was een ervaring om nooit meer te vergeten. Damn, wat was dit pittig! Ik sjeesde naar de kraan voor een glas water, vervolgens nog een glas melk erachter aan. En achteraf vond ik het machtig mooi. Dit is de reep die je in huis mag hebben… wat zeg ik: ‘MOET’ hebben voor een verjaardag, feestje of welke gelegenheid dan ook. Leg het tussen de andere chocolade variaties in en laat je gasten heerlijk proeven. Het is werkelijk genieten geblazen als er een 10% stukje Heet Op De Tong chocolade in gaat. – sambal is er niets bij.

freddie

Vervolgens was de 1,5% versie aan de beurt. Ik zie mijzelf nog zeggen; “och, 1,5% … dat is toch niets vergeleken met de 10% reep.” – nou berg je maar, deze reep is minstens zo effectief als zijn gelijke. – het blijft bijzonder hoe je dit kan verpakken in een lekkere chocolade reep.

Heb jij na het lezen ook zin om iemand te grazen te namen met een écht pittige reep, voorzien van een lekkere chocolade laag, dan is ‘Heet Op De Tong’ jouw ding! Neem snel een kijkje op de facebookpagina of loop even gezellig binnen bij Urban Cacao!

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s