Unelefante


 

Oprichtster en creatief directeur achter ‘Unelefante’, Tatiana Sánchez begon ooit als sieraden maakster. Omdat er destijds in Mexico veel imitatie producten uit Azië verkocht werden, was het erg lastig om hand vervaardigde sieraden te verkopen. Communities van design activisten zorgden ervoor dat échte Mexicaanse handwerkjes niet zomaar uit het straatbeeld zouden verdwijnen. Één van deze communities is La Lonja Mercantil. – een zelfstandig design markt welke Sánchez op weg hielp om haar creativiteit uit te breiden. Zodoende ontstond in 2012 het kleurrijk chocolademerk ‘UNELEFANTE’. Geïnspireerd door kleur en fantasie creëert Unelefante magische chocolade. Dit altijd met de belofte om het gewone buitengewoon te maken!

Waarom zie ik altijd ballonnen?
ballonnen

De goed oplettende chocoladeliefhebber ziet altijd ballonnen terug bij Unelefante,  maar waarom eigenlijk? Juist het meeleveren van grote ronde ballonnen richting hun klanten zagen zij als een mooie gepersonaliseerde visitekaartje. Niet alleen zijn deze ballonnen erg kleurrijk, dit is haar chocolade afkomstig van Chef Jorge Llanderal en zijn familie ook. Zij behoren tot de beste chocolatiers in México.

“Ik kende Jorge Llanderal en zijn familie al een tijdje. Ik ben een toegewijd chocoholic. Toen ik beweerde dat er overal op de hele wereld goede chocolade gemaakt werd, was het duidelijk dat het werken met Jorge mijn eerste zet ging worden. Hij introduceerde mij in de wondere wereld van cacao, Ik liet hem mijn idee zien en de Pollock reep was geboren.”

– Tatiana Sánchez, Oprichter van UNELEFANTE

Bij Unelefante wil men de consument het “Charlie en de Chocoladefabriek’ gevoel meegeven. Dat zij bij het zien van de fantastische verpakking, het bewonderen van de prachtige repen: op het punt staan de gouden ticket te vinden!

Cacao van Casa Luker

dobler
Casa Luker & Dobla

Één van de eerste Unelefante repen was de “Pollock”, ook wel vernoemd naar schilder Jackson Pollock. Deze unieke reep is hand beschilderd met chocolade boter in de meest vrolijke kleuren. De Trinitario cacao is afkomstig van Luker in Colombia. Zij geven per jaar aan ruim 900 nieuwe medewerkers diverse trainingen. Dit zorgt op locatie voor veel werkgelegenheid. Casa Luker heeft ruim 2200 werknemers en is tweede producent van cacao in Colombia. Vandaar dat zij weldra via Dobla Nederland eventuele uitbreidingen van de cacaoketen gaan bekijken. – zo vermeld Holland House Colombia. Uiteraard blijft de samenwerking met Unelefante intact.

De Unelefante proeverij

unelefante3
Click to enlarge

Van UNELEFANTE mocht ik de volgende kleurrijke chocolade repen testen:

Pollock | Heeft een uitgesproken chocoladesmaak met heerlijk zoete bloemtonen. Handbeschilderd met cacao boter en erg lekker. Bij mijn eerste hap moest ik even aan marsepein denken, zo lekker was het. Ideale reep voor mensen die nog aan het zoeken zijn tussen erg puur, medium en gewoon.

Graffiti | Betreft een gladde chocolade reep met zoetfruitige citroenzuurtonen en een achterliggende nootsmaak. Handbeschilderd met cacao boter en erg lekker. Vooral voor mensen die niet echt van pure repen houden. Het betreft namelijk de 50% versie.

Typewriter | Een zeer veelzijdige reep met bitter geroosterde noten en een koffiesmaak. Best wel puur van smaak met z’n 70% aan cacao.

Oblea di oblea da | Krachtig bittere smaak en een subtiel beetje achtige zoetigheid in combinatie met bloemige en fruitige noten. Toevoeging: pecannoten, melk-snoep gevulde wafeltjes en zeezout.

 Jardin Secreto | Krachtig bittere smaak en een subtiel beetje achtige zoetigheid in combinatie met bloemige en fruitige noten. Toevoegingen: gekristalliseerde rozenblaadjes, pistache, gedroogde abrikoos en kardemom.

Palanqueta | Krachtig bittere smaak en een subtiel beetje achtige zoetigheid in combinatie met bloemige en fruitige noten. Toevoegingen: pijnboompitten en gekarameliseerde pinda’s.


UNELEFANTE kopen bij jou in de winkel?

Ziet er allemaal lekker uit toch… maar waar koop je deze chocolade nu eigenlijk? Deze kleurrijke repen zijn helaas alleen maar vanuit Mexico te bestellen. Dit kan via de webshop van Unelefante zelf. – evenals de vele leuke accessoires.

acces

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s