zChocolat


Onder de chocoladeliefhebbers bevinden zich veel entrepreneurs. Niet alleen zien zij kansen in de huidige cacaomarkt, ze willen het ook ervaren! Het budget maakt hun daarbij vrij weinig uit. – het draait om de sensatie. Zo zou ‘zChocolat‘ zomaar eens marktleider kunnen worden in het luxe segment. Oprichter Jean-Philippe Khodara neemt je daarom graag mee in de geschiedenis en daarmee ook het ontstaan van zChocolat.

zChocolat is in 1999 opgericht, vanuit een huis in Aix-en-Provence, ofwel Zuid Frankrijk. Van daaruit ging Khodara op zoek naar een meester ambachtsman in de chocolaterie: ook wel ‘meester chocolatier’ genoemd. Deze vond hij in niemand minder dan voormalig wereld kampioen chocolatier Pascal Caffet. Caffet is trouwens ook de eigenaar van maar liefst twee winkels in Parijs. – dit in het 16de en 17de district. Daarnaast heeft hij ook een mooie zaak gesitueerd in de ‘Troyes’ markt.

caffet
Former World-Champion Chocolatier Pascal Caffet

We zijn toegewijd aan het verhogen van de kunst van het geven van geschenken naar een nieuw niveau van persoonlijke expressie – één van Uitmuntendheid, Elegantie en intelligentie. En één die verzekert dat de afzender een grootst en blijvende indruk zal achterlaten: overal in de wereld.”

De tweede gedachte achter zChocolat is afwijken van de traditionele chocolade cadeau mand en tegelijkertijd een uitmuntende klantenservice kunnen bieden op het gebied van het personaliseren van cadeau- en/of geschenkverpakkingen (waarover later meer). Inmiddels is zChocolat zijn startlocatie ruimschoots ontgroeid: kantoren zijn gevestigd in Aix-en-Provence, Frankrijk en Ojai, Californië. Om klanten hoeft men niet verlegen te zitten, dit zijn er nu 180.000. – tevens behoort zChocolat tot een select groepje van ultra luxe merken in honderden welvarende gemeenschappen in meer dan tweehonderd landen. Nu is het aan jou om deze chocolade uit te testen…

Uitmuntendheid, Elegantie & Intelligentie

Oké, er zijn drie kernwaarden: dan moet je deze nog zien te managen, ofwel toepassen in je eigen bedrijfsleven. Ik moet eerlijk toegeven dat zChocolat dit uitstekend gedaan heeft. De uitmuntendheid is terug te vinden in de creatie van maar liefst zesentwintig verschillende recepten. De chocolaatjes zijn namelijk genummerd van 0 tot 24 inclusief de Z chocolade welke je ertussen terug zal vinden. Dan komen wij uit bij elegantie: als één van de weinige deelnemers op de exclusieve markt van chocolaterie streeft zChocolat de ultieme perfectie na. Dit is geheel terug te zien in de wijze waarop de  luxueuze verpakking gepresenteerd kunnen worden: “chic à la francaise.”

bandeau210
Add an image, logo or text directly on one the many gorgeous zBoxes

Niet alleen de verpakkingswijze is uniek, ook de chocolaterie oogt dat er vakmanschap aan besteed is. Daarmee komen we bij intelligentie: de gedachte alleen al dat je deze mooie geschenken ook nog eens kan personaliseren zelfs met accessoires is écht de finishing touch! – dit verwerkt men nog snel ook. Met werkelijk elke kernwaarde is rekening gehouden en dit is briljant!

bandeau49
Include a personal message to combine with the fully illustrated booklet

Het personaliseren van een ZBOX kent vele variaties. Uiteraard blijft het jammer als zo’n mooie geschenkdoos leeg raakt. Vandaar dat je deze dozen gemakkelijk weer kan aanvullen met één van de vele assortiment verpakkingen. Ideaal toch!?

present
Romantic Collection

Daarnaast is er ook keus uit een vijftal klassieke collecties:

luxe
Mahogany Collection: Ambrosia

Zeker als bedrijf ben je bij zChocolat voor uw kerstpakket aan het juiste adres. Zo ontving ik van zChocolat alvast uit de ‘Holiday Collection’ hun ‘HOLIDAY ZBOX 30’ met daarin de gehele genummerde reeks van 0 t/m 24 chocolade lekkernijen gemaakt door Pascal Caffet. Aangevuld met een aantal lekkere Z Chocolaatjes.

z30
HOLIDAY ZBOX30

Een ZBOX30 voor Maison de Thé

boxes
Click to enlarge

Het openen van de ‘ZBOX 30‘ voelt eigenlijk een beetje hetzelfde als wanneer een man zijn nieuwe XBOX ONE of PS4 uitpakt en een vrouw haar gloednieuwe Dolce & Gabbana schoenen. Het is luxe, spannend en tegelijkertijd weet je dat je aan het begin staat van een fenomenale ontdekkingsreis in de wereld van chocolaterie. Dit gevoel mag je ook hebben, want het is immers jouw geschenk! (destijds was Grindedmag nog Maison de Thé, onder het pseudoniem Charlie Maison)

Zodra je het boekje erbij hebt gepakt waarin elk chocolaatje genummerd en wel te vinden is, met prachtige artistieke kleurenfoto’s ben je verkocht! Elk chocolaatje heeft zijn eigen smaaksensatie en moet dan ook een verrassing blijven. Wel kan ik je vertellen dat dit het meest mooiste geschenk is dat je iemand waar je helemaal weg van bent cadeau kan doen! – of jezelf uiteraard…

Dit is hoe de wereld van chocolade ervaren dient te worden. – eventjes niet lastig doen met allerhande (vaak best wel mooie wikkeltjes), waarna chocola niet goed opgeborgen kan worden: gewoon achterover zitten en lekker genieten. Vervolgens kan je alles weer netjes terug in het (houten) doosje zetten.  – mits je nog wat over hebt gehouden.

Over snelheid gesproken: via DHL heeft u de bestelling bijzonder snel in huis. – voor slechts vijftien euro aan verzendkosten. (gratis vanaf drie producten). Zodra de bestelling dan binnen is kan je alleen nog maar dankbaar wezen voor de uiterste zorg welke door zChocolat aan het artikel besteed is.

zbox1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s