PREVIEW || Chocoa Festival 2016


In de Beurs van Berlage te Amsterdam wordt er van donderdag 4 tot zondag 7 februari een jaarlijks terugkerend cacao- en chocolade evenement georganiseerd. Chocoa 2016 kan zich voorbereiden op honderden chocoholics! Dat chocolade bezig is aan een opmars zal wellicht deze bezoekers niets verbazen, maar de meeste mensen waarschijnlijk wel. De chocolade industrie is behoorlijk wijdverbreid. Dit was op zaterdag 24 oktober ook wel te merken in KIT Amsterdam. Hier kon je terecht bij de vele chocolade stands van o.a: Taza, Antidote, Hoja Verde, Ananda, Caoni, Tavoro, Pakal, Kallari, be Cocoa, Mesjokke, Pacari, Marou, Dick TaylorThe Grenada Chocolate Company, Chocolaterie Atelier Alexandre, Szántó Tibor en Akesson’s. – Bij Chocoa zijn er zeker vijftig stands te vinden.

Organisaties als bijvoorbeeld ‘Holland House’ organiseerde laatst zelfs ruim 150 bijeenkomsten tussen deelnemende Nederlandse bedrijven en vooraanstaande Colombiaanse counterparts. Dit vond plaats tijdens de ‘Expo Agrofuturo’ beurs in Colombia. Chocolade is booming business! – en dit is voor liefhebbers alleen maar fijn.

Holanda3

Chocoa is bedoeld om de markt voor duurzame en goede cacao te vergroten. Om dit te bereiken brengt Chocoa de stakeholders uit iedere schakel van de keten samen, van cacao producenten tot en met chocolade consumenten. De eerste twee dagen zijn er zakelijke evenementen. Aansluitend is er in het weekend een consumentenfestival. In 2016 wordt Chocoa voor de vierde keer georganiseerd.

Het is het enige evenement wereldwijd dat helemaal aan de verduurzaming van de cacaoketen is gewijd, cacaoproducenten en chocolademakers bij elkaar brengt én kraamkamer is voor vernieuwende projecten in de keten. Het zet Nederland nóg steviger op de kaart als land dat bijdraagt aan innovatie en verduurzaming van de cacao.

Chocoa vergroot het inzicht van consumenten over goede en duurzaam geproduceerde chocolade. We bieden de kans om de wereld van cacao en chocolade te ervaren, te geniet van de vele cacaosoorten, herkomsten en productieprocessen. Volg met Chocoa de trends in de chocolademarkt en leer chocolade onderscheiden.

Wat Chocoa uniek maakt ten opzichte van andere cacao- en chocolade evenementen:

• Focus op duurzaamheid en kwaliteit.
• Het bestrijken van de gehele keten van cacaoboon tot consument waardoor zowel de cacaokant als de chocoladekant van de keten wordt aangesproken en er een combinatie van B2B en B2C evenementen ontstaat.
• De combinatie van inhoud en entertainment.
• De speciale aandacht voor fine flavour en single origin cacao en chocolade.
• De ontwikkeling van concrete initiatieven en zichtbare resultaten tijdens en na het event.

 

chocoa3

Het programma bestaat uit proeverijen, presentaties, standhouders, films, muziek, catering en foodcourt en een kinderprogramma.

 

Groeiproces van Chocoa & Chocolademarkt

In 3 jaar gegroeid naar in totaal 15.000 bezoekers en een verspreidingsbereik van 1 miljoen mensen. Chocoa staat dan ook voor de verduurzaming van de cacao en chocolade industrie. Dit om met alle betrokken partijen samen (professionals en consumenten) verder te komen richting een duurzame industrie en kwaliteitschocolade. Er zijn wereldwijd doelstellingen geformuleerd en daar werken zij aan mee, zo heeft de Nederlandse overheid samen met het bedrijfsleven zich gecommitteerd aan een volledig duurzame consumptiemarkt van chocolade vanaf 2025, daar weet de consument vaak nog niets van, en ook bedrijven kunnen nog verdere stappen zetten in de goede richting.

Chocoholic lidmaatschap

Wil je meer weten over de wereld van Cacao en ga je ook nog naar Chocoa toe? Waarom dan niet het één met het ander combineren?  Er is dan ook een voordelig pakket samengesteld.

Workshops chocolade maken > ontdek je favoriete chocolade > volg chocolade start-ups > reis mee naar cacao plantages > ontmoet cacao boeren en chocolatiers >  kortingen, aanbiedingen en meer!

Lid worden van het Chocoaholics network kost €25,- dat bedrag investeer je vooral symbolisch in goede chocolade voor jezelf! Als Chocoaholic krijg je de volgende voordelen:

  • Deelname aan een groeiend network van chocoladeliefhebbers
  • Chocoa chocolade pakket twv €20,- (excl verzendkosten €3,50)
  • De digitale kwartaal nieuwsbrief van de Chocoaholics met inspiratie, recepten, informatie en meer
  • Het tijdschrift KTC (twv €5,-)
  • Korting op entree ticket Chocoa Festival (twv €5,-)
  • Korting op entree ticket Chocoa Trade Fair (twv €5,-)
  • Korting op deelname Chocoa proeverijen door het jaar heen (twv 7,50 per proeverij)

Losse tickets zijn hier te bestellen.

Wij van ‘Maison de Thé’ zijn zo slim geweest om speciaal voor jou nog enkele vragen te stellen over dit pakket:

1 | Wat houd het netwerk precies in? | Een community van chocolade liefhebbers die betrokken zijn bij de boodschap van Chocoa: good cocoa, better chocolate, bij het ontdekken van betere chocolade en betrokkenheid bij de verduurzaming van de chocoladeindustrie. |

 

2 | Waar is het netwerk te vinden als je lid bent? | Het is een netwerk waarbij je als lid nieuwsbrieven krijgt, korting op evenementen en proeverijen en toegang tot het Chocoa festival. |


3 | Wat kan ik verwachten van een Chocoa proeverij? | Een ‘rondleiding’ door de wereld van duurzame chocolade aan de hand van een proeverij van verschillende chocolade, waarbij we toelichten wat de status is en ook vooral nieuwe smaken gaan ontdekken! |


4 | Wie levert het chocoa chocoladepakket? | Dat wisselt, er is niet één leverancier, we zijn niet gebonden aan één chocolademaker maar werken samen met onze standhouders. |

M
aison de Thé zal na afloop een uitgebreid verslag van het festival plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s