Dick Taylor


 

Loop als aannemer een willekeurige loods binnen en zoek de eerste de beste twee mannen uit: niet om meubels of houten boten te bouwen maar om chocolade repen te maken. Dit is vast niet meteen het eerste plaatje dat jij voor je ziet bij twee mannen die graag met hun handen bezig zijn. – of toch juist wel? Het heeft Adam en Dustin in elk geval niet tegen gehouden. Op een gegeven moment besloten zij het roer om te gooien qua meubels maken en het bouwen van houten boten. Het was tijd om een eigen handgemaakte reep te produceren. – en of dit gelukt is lezen we snel genoeg…

dicktaylor
Adam Dick & Dustin Taylor

Juist de tijd en zorg wat er in zo’n lekker product zit spreekt hun helemaal aan. Het is dan ook precies waar zij voor staan: het niet uit de weg gaan van uitdagingen. Dit hebben zij duidelijk bewezen met de Dick Taylor repen. De naam van de reep is ontstaan uit hun achternamen: Adam Dick & Dustin Taylor.

Building the dream

Het tweetal begon met rauwe cacao, uiteraard vervaardigd uit de fijnste fairtrade cacaobonen. Met alles wat zij maar in huis hadden was het slechts een kwestie van handwerk om rauwe cacao om te zetten in heerlijke chocolade. Klinkt misschien simpel, maar het geheel neemt in een kleine fabriek gelegen in Humboldt County: Eureka, Californië toch al snel drie weken in beslag. Niet zo vreemd bij handgemaakte producten.

taylor

Tijdens de creatie maakt men gebruik van biologische cacao- en rietsuiker. In het productieproces kwam geen vanille, aanvullende cacaoboter of andere emulgatoren van pas. Allemaal om de meest subtiele smaak nuances naar boven te halen. – zoals het een echte Dick Taylor betaamt.

dicktra
We’ve tested these 5 Dick Taylor bars

Madagascar, Sambirano | Lekker fruitig, pittig en scherp van smaak. Heeft een smaakprofiel van: sinaasappel, rozijnen, geroosterd brood en melasse. Melasse is een bijproduct van suikerriet. Verder zit er nog biologische cacao- en rietsuiker in verwerkt. De afkomst van de cacao bonen zijn: Single Estate Åkessons’s Plantage. | 72% cacao |

 

Black Fig | De ‘Black Mission, ofwel Franciscana’ vijgen vallen hier prima samen met de noten en chocolade uit Madagascar. Juist de toevoeging van vijgen maakt de reep heerlijk zoetig. Heeft een smaakprofiel van: biologische cacao- en rietsuiker en ‘zwarte missie’ vijgen. De cacao bonen in deze reep vinden hun roots in Madagascar. | 72% cacao |

 

Dominican, Finca Elvesia | Duidelijk rokerige ofwel houterige smaak. Ik neem een lichte citrusvruchten smaak waar op de achtergrond. Heeft een smaakprofiel van: tabak, bosbessen en room met daarnaast biologische cacao- en rietsuiker.  De cacaobonen zelf zijn afkomstig uit het Dominicaans Republiek. | 74% cacao |

album
Dick Taylor sure looks good in my chocolate album

Ginger Snaps | Deze bijzondere reep heeft iets weg van een lekkere chocoladekoek vol verborgen verrassingen. Heeft een smaakprofiel van: koekjes, zoete room, melasse, gember en kaneel. De bonen komen van het Dominicaans Republiek. | 74% cacao |

 

Limited Edition: Bolivia, Alto Beni | Je proeft duidelijk waarom deze reep een winnaar was tijdens het 2015 Northwest Chocolate Festival. Dit als: ‘Silver Winner’ & ‘Founders Choice Award Winner’. Deze reep heeft een rijke cacao smaak, welke ervoor zorgt dat de smaak goed na blijft hangen. Het is dan ook afkomstig van wilde oogst. Heeft een smaakprofiel van: mout, zacht rijp fruit en groene thee, wederom in combinatie met biologische cacao- en rietsuiker. | 70% cacao |

 

Accessoires, een prachtige bijkomstigheid

Op de website van Dick Taylor kan je naast de luxe vormgegeven chocolade repen ook terecht voor merchandising. Zo verkopen zij mokken, een pet en een drietal shirts. Zoals je op mijn Instagram account hebt kunnen zien, mocht ik ook trots rond lopen in een heus Dick Taylor shirt.

Wil jij na het lezen van dit artikel ook eens zo’n heerlijke luxe Dick Taylor reep bestellen dan kan dit op de website van Dick Taylor en inmiddels ook bij The High Five Company in Nederland, dit via deze prachtige website. – vanaf volgende week kan je hier ook de merchandising terug vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s