Antidote


 

Ulrich Seidl heeft enige tijd geleden een film gemaakt over Oostenrijkers en hun kelder, deze film getiteld als “Im Keller” laat op een bijzondere wijze zien wat mensen veelal in hun kelder uitspoken. – Gelukkig telt dit niet voor elke Oostenrijker: de in Oostenrijk geboren Red Thalhammer pakt het in Brooklyn uiteindelijk heel anders aan, zij heeft namelijk haar eigen chocolademerk: ‘Antidote‘ op de markt gebracht. Haar verhaal begon als tienjarig meisje met de verkoop van ijs in het ‘Lakeside Café’ van haar ouders.

Promo Antidote Chocolate

Red heeft in haar verleden als conceptueel en innovatief design expert ruim 20 jaar ervaring opgedaan in Europa en de VS. Voor grote bedrijven als: Dove, Sprite, Organic Avenue, Pepsi Co, Starbucks en Procter & Gamble verzorgde zij het ontwikkelen, implementeren en ontwerpen van het merk. Pas toen een vriend haar in 2009 een smsje stuurde was het idee voor ‘Antidote‘ geboren. In het kleine keukentje van haar appartement begon zij al snel met het gieten en smelten van deze chocolade. – Zij had slechts één doel voor ogen: een chocolade ontwikkelen welke meer voldoet als levensmiddel dan als een zoete traktatie.

red2
Chocolatier Red Thalhammer

Dit doet zij uiteindelijk met rauw cacao als antioxidant-verpakte superfood. Ideaal voor extra energie en uithoudingsvermogen voor de drukke mens. Elke reep heeft dan ook een 50/50 verhouding van ruwe en geroosterde cacao uit Equador. Hier worden inmiddels dan ook alle repen geproduceerd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Greenpoint, Brooklyn. Van daaruit houd men nauwlettend in de gaten of de hoogste kwaliteit Arriba Nacional bonen gebruikt worden. Daarnaast is Red veel in Equador te vinden voor het coördineren met aanbieders, bij de lokale boerderij langs gaan en toezicht houden op het productieproces.

1435781769601

Antidote Chocolade wordt in meer dan 200 landelijk geselecteerde winkels verkocht. Ook regelen zij de distributie in Duitsland, Nederland, België, Hongarije, Japan en Singapore. – het product is ook online te bestellen in het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. – Antidote betekend ook wel ‘tegengif’.

Samenwerking met Camino Verde

verde
Working at the ‘Camino Verde’

Red werkt nauw samen met Vincent van de Camino Verde boerderij in Balao, gelegen in het zuidwesten van Equador. De Arriba Nacional bonen welke hier bereid worden zijn als beste in hun klassement gewaardeerd voor de uistekende bloemachtige smaak (Salon du Chocolat). De unieke smaak koppelingen worden gemaakt door het combineren van de hand geselecteerde biologische ingrediënten, bloemachtige bonen en rauwe cacao. Dit vormt samen een prachtige symfonie van smaken welke gezamenlijk een superfijne textuur creëren.

Met behulp van haar eigen recepten die ze heeft ontwikkeld in New York en Ecuador werkt Red samen met haar team aan de Antidote repen: geïnspireerd door New York, de Oostenrijkse traditie van fantastische smaken en hoogwaardige kwaliteit. Dit alles gemixt met de top ingrediënten van Equador en ’s werelds beste cacao, krijg je een perfecte chocolade reep.

Enfin, hoe smaakt het?

antidote4
Our Antidote samples

Van Antidote mochten wij een vijftal chocolade repen testen waaronder:

Voor een Nederlands verkooppunt kan je terecht bij The High Five Company:

The-Highfive-Company-goed

RAW 100% cacao with crunchy nibs | Deze reep was voor mij persoonlijk een beetje aan de sterke kant. Maar voor liefhebbers van écht 100% pure rauw cacao zou het zomaar eens een publiekslievelingetje kunnen worden. Deze 100% cacao reep heeft met zijn gladde textuur, aardse en nootachtige aroma een boterachtig smaakprofiel. De reep heeft Tonacatecuhtli als boegbeeld en is daarmee het tegengif voor de doodlopende en vicieuze cirkels. Deze reep geeft je voldoende energie voor je nieuwe avonturen en volop brandstof voor je hart. | 100% Cacao |

Lavender & Red Salt | Een krachtige reep met bloemtonen, smaakt naar meer! Heeft een aards smaakprofiel van zeezout met op de achtergrond lavendel bloemen. Deze Lavender & Red Salt reep is zacht en glad van textuur. Met Panakeia als boegbeeld is er altijd genoeg tegengif voor alles wat je hart en ziel raakt. Zij manifesteert zich doormiddel van opzwepende lavendel. Achteraf gezien is het juist haar geheime ingrediënt van rode alaea zout wat jouw uithoudingsvermogen en vitaliteit bevordert. | 84% Cacao |

Banana & Cayenne | De Equadoriaanse bananen in combinatie met donkere chocolade vult deze reep goed aan. Het heeft dan ook een smaakprofiel van cayennepeper welke in balans is met de gedroogde bananen. Deze reep heeft Hestia, de Griekse godin van hart vuur als boegbeeld. Zij is het tegengif voor de koude grillen van de buitenwereld. | 77% Cacao |

heati
Hestia: Greek Goddess of Heart Fire

Mango & Juniper | Rijk en aromatisch van smaak met zijn tropische stukjes gedroogde mango en geplette jeneverbessen. Dit is een reep met een smaakprofiel van rokerige jeneverbessen samengevoegd met zongerijpte mango stukken in extra donkere chocolade. Met Hybris, de Griekse godin van roekeloze trots, brutaliteit en schandalig gedrag als boegbeeld is deze reep de perfecte tegengif tegen angst en verlegenheid. Haar overweldigende geest komt tot leven doormiddel van jeneverbessen en mango: de Koningin van alle vruchten. | 73% Cacao |

Vanille & Nibs | Een krachtige en pure tegelijkertijd donkere chocolade afgerond met pure vanille en knapperige cacaobonen. Heeft een smaakprofiel van gedurfde en gebalanceerde fruitige en nootachtige aroma’s en cacao. Heeft Gaia, de Griekse godin van Moeder Aarde als boegbeeld en heeft daarmee alles wat wij als mens nodig hebben. Gaia’s verzorgende geest en de natuurlijke harmonie is het tegengif voor stress en angst, het herstel van vitaliteit en balans. – een echte powerbar dus! | 84% Cacao |

 

Missing Link

gaia
Gaia

Wat ik persoonlijk wel erg jammer vond is dat de Goden welke verbonden zijn aan deze repen niet afgebeeld staan op de verpakking. Had ik wel zo mooi gevonden.

Antidote bestellen

Uiteraard wil jij vast en zeker ook eens zo’n bijzondere Antidote reep (of meer) proberen. Deze repen zijn te bestellen op de website van Antidote zelf of wanneer je net als mij in Nederland woont via The High Five Company.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s