Simply Chocolate


Naast mijn laptop ligt een pamflet van BaSIS Home (waarover later meer) met een prachtige foto erop. Deze foto toont een glazen pot met ronde chocolaatjes erin. Juist de tekst op de pot maakt het geheel af: “Bikini Season is Over“, ofwel “Het bikini seizoen is voorbij“. Ik spring op van mijn stoel, neem een sprint naar de slaapkamer en verstop direct de bikini van vrouwlief. Zodra zij thuis komt vertel ik haar dat ik zojuist impulsief haar bikini de deur uit hebt gedaan.

chocolate

Stomverbaasd kijkt zij mij aan en weet mij heel nuchter te vertellen  dat ik dan snel een nieuwe mag gaan kopen, waarop ik haar de pamflet van Simply Chocolate laat zien, een goedlopend chocolade merk met twee winkels in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Daarop vertel ik haar de bikini enkel verstopt te hebben. Samen liggen wij nog even dubbel van het lachen. – en dit zonder ook maar één chocolaatje geproefd te hebben. Dat beloofd wat!

BaSIS Home & Simply Chocolate

basis
Fleure & Daphne from BaSIS Home

Mijn sample pakket ontving ik van BaSIS Home, Dit is een agentschap voor enkele buitenlandse merken als: Simply Chocolate, Or Tea?, HELT en Lentz. Daphne en Fleure hebben niet zomaar voor een merk als Simply Chocolate gekozen, het is een product voorzien van een heerlijke smaak, vervaardigd uit het beste van de natuur. Denk daarbij aan: noten, granen en bessen. zoals amandelen, hazelnoten en pecannoten, tarwe vlokken en havermout. Maar ook superfood’s zoals cranberry’s, goji bessen, kokosnoot en zwarte bessen. – los van toegevoegde kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen. Dit alles is prachtig verpakt in Scandinavisch design. Daarmee won deze chocolade dan ook de 2012 Scandinavisch Design Award. Ook behaalden zij nog eventjes zilver tijdens Creative Circle 2012.

Daarnaast heeft BaSIS Home ook zelf producten ontwikkeld onder het BaSIS Home Label. Zij spotten dan ook de mooiste producten in combinatie met hun eigen producten van het BaSIS Home label om een mooie collectie aan te bieden.

En toen was er Simply Chocolate
Simply_nyshop_Magasin
Simply Chocolate is ontstaan in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Daar is het uiteraard veel te koud om goede chocolade te produceren maar tegelijkertijd is het er wel ‘heet’ genoeg om een geheime verhouding met chocolade in stand te houden. Sinds het begin van Simply Chocolate in 2011 was er veel liefde te vinden voor het product, op deze basis kon het chocolademerk stevig aan de weg timmeren.

Humor en geniale vakmanschap is de hoogste vorm van kunst – Simply Chocolate

Vandaar dat hun prachtige verpakkingswijze voorzien is van humoristische teksten als:

 • Yes, you can buy love
 • It’s a match
 • Bikini season is over
 • For a rainy day
 • The cream team
 • Size matters
 • Thank God it’s christmas
 • Thank God it’s over
 • It’s not what you get
 • It’s what you give
 • Christmas is a state of mind
 • Short term relationship
 • Instead of flowers
 • Some affairs are okay

Is deze Simply Chocolate ook lekker?
bikini
Via BaSIS Home ontving ik het sample pakket van Simply Chocolate met als inhoud:

Zes vacuüm verpakte repen waaronder:

Van de ‘Single Pieces’ mocht ik het volgende uitproberen:

 

De repen en hun ingrediënten
Simply-Chocolate-I-Can-Stop-Whenever-I-Want-Freya-McOmish-Rebecca-Thandi-Norman-Scandinavia-Standard-624x351
Elke reep heeft wel iets weg van een zeer luxe variant van de bekende Bounty, Twix, Mars en Snicker. Het is daarmee werkelijk een traktatie te noemen voor zowel volwassenen als kinderen. De Single Pieces zelf waren ook erg interessant en lekker te noemen, daar had ik er zeker meer van willen proeven. Mijn favoriet van Simply Chocolate is de Persian Perry. – zoiets had ik nog niet eerder geproefd. Heerlijk!

Grainy Sue: 60% Donkere chocolade met tarwe, haver, pinda, karamel. 
Salty Fred:
60% Donkere chocolade met zoute amandelen. 
Mocca Molly:
60% Donkere chocolade met gebrande koffie. 
Fresh Freddie:
60% Donkere chocolade met kokos, tarwe en munt. 
Rich Arnold:
60% Donkere chocolade met pinda’s, karamel en duindoorn.
Persian Perry:
Witte chocolade met Perzische zoethout
.

Single Pieces

Almond Lex: 70% Donkere chocolade met amandelen.
Misty Martha: Chocolade met hazelnoot korrels.
Persian Perry: Witte chocolade met Perzische zoethout.

Ook eens proberen?

Over de Nederlandse grens zijn deze repen verkrijgbaar in een tweetal winkels van Simply Chocolate. Daarnaast zijn ze ook in enkele webshops verkrijgbaar. Binnen Nederland is het slechts een kwestie van contact leggen met BaSIS Home.

christmas

Een reactie op “Simply Chocolate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s