Original Beans


Original Beans heeft een goede reputatie opgebouwd op het gebied van natuurbehoud. Sinds begin 2008 heeft het bedrijf een flinke steen bijgedragen aan directe handel en herbebossingsprojecten. Op deze manier konden er twintigduizend gezinnen aan werk geholpen worden binnen de cacao industrie. Mede dankzij deze nieuwe stevige bebossing kunnen ook berggorilla’s en prachtige paradijsvogels weer een hele lange tijd vooruit.

Philipp Kauffmann CEO Original Beans } Eat less, enjoy more …

In bovenstaand filmpje verteld Philipp Kauffmann ons het verhaal achter zijn ‘chocolade’ kindje: Original Beans. Wat wij in het filmpje niet gezien hebben is dat het nog best een hele onderneming voor hem geweest moet zijn. Hij verliet namelijk een mooie positie binnen de Verenigde Naties (United Nations) om dit traject in te slaan. Zijn inspiratie deed hij veelal op bij zeven generaties van erkende milieuactivisten en duurzaamheid pioniers binnen zijn familie. – After this; a legacy was born: en een lekkere toch!?

package
Packaging of a Original Beans bar

Door herbebossing te ‘faciliteren’ kan Original Beans weer volop cacao produceren voor zijn heerlijke repen. Voor elke reep welke verkocht kan worden, zal er dan ook één boompje geplant worden. Op deze manier heeft een toekomstige generatie er net zoveel aan als voorgaande generaties.

Original Beans chocolade heeft dan ook de meest prestigieuze awards in de wacht weten te slepen. Daarnaast word hun chocolade wereldwijd geserveerd in de beste restaurants. De wereld veranderen door duurzaamheid en chocolade is zo’n slechte insteek nog niet.

Waar kan ik Original Beans kopen?

In Nederland zijn er een vijftal adresjes waar Original Beans verkrijgbaar is. Dit zijn:

Buiten Nederland zijn deze repen van Original Beans ook zeer verspreid te bestellen.

Ook Original Beans mocht door ons testpanel getest worden:

sample1
Our sample package of seven Original Beans bars.

De Original Beans repen welke wij mochten testen waren:

Edel Weiss | Deze reep beschikt over een superieure kwaliteit aan ingrediënten, denk daarbij aan fijne Trinitario cacaoboter uit de vallei van de rivier Yuna in de Dominicaanse Republiek en klassieke Zwitserse Alpen melk. Verder bezit deze reep ook rijke smaaktonen van banaan, melk en cacao boter op de voorgrond. Een heerlijk melk chocolade reep welke je eigenlijk weer veel te snel achter de kiezen hebt. Gaat je niet lukken om deze reep na één hap te laten liggen. | 40% Cacao |

Esmeraldas Milk | Het betreft ditmaal een gladde smeltende biologische melk chocolade. Heeft als inhoud de wereldberoemde Arriba bonen uit de Esmeraldas regenwouden. Ze geven de chocolade een nootachtige smaak, naast zout, karamel en rode zomerfruit aroma’s. Al met al een reep welke zeker te waarderen is op smaak en inhoud. | 42% Cacao |

Femmes de Virunga | Betreft een krachtige en elegante reep: deze donkere melkchocolade betovert met zijn romige smaaktonen van cappuccino’s en geroosterde noten elke chocoladeliefhebber. Voor elk verkochte reep plant men een boom in de buurt Virunga Park. Verrassend aangenaam van smaak en daarmee erg bevredigend | 55% Cacao |

Beni Wild Harvest | De ‘Beniano’ is een inheems wilde cacao welke veelal voorkomt op cacao bos eilanden in het Boliviaanse Amazonegebied. Hier word het met de hand geplukt door inheemse verzamelaars. Deze donkere chocolade is delicaat maar toch ook wel weer expressief, dit is te danken aan zijn smaaktonen van: bloemachtige honing, abrikoos en een hint van jasmijn. | 66% Cacao |

Original-Beans-Chocolate
Original Beans Minibar Collection

Cru Virunga | De cacao welke gebruikt is voor deze reep groeit in Oost-Congo, in de bufferzone rond het Virunga National Park – thuisbasis van ’s werelds laatste wilde berggorilla’s. Deze biologische pure chocolade is levendig en heeft smaaktonen van Morello kersen en heeft een sterke nasmaak van zwarte thee. Complexe reep met een rijke duurzame smaak, écht zalig te noemen! | 70% Cacao |

Piura Porcelana | In 2007 ontdekte Original Beans deze unieke zeldzame witte cacao in de Piura rivierdal van Noord- Peru. Door zijn levendige fruit smaaktonen is het uitgegroeid tot een van de best bekroonde cacao bonen wereldwijd. Original Beans presenteert deze reep dan ook in een zeer elegante en heerlijke donkere chocolade jasje. Één van de betere repen uit mijn chocolade geschiedenis, een waar meesterwerkje! | 75% Cacao |

Grand Cru Blend NO. 1 | De perfecte chocolade mix is een ware kunst en blijft daarmee het geheim van het huis. Het enige wat Original Beans erover kwijt mag is: deze mix bestaat uit de zeldzaamste cacao’s op aarde. Zijn intense smaaktonen van wilde bessen en koffie dragen het fruit en de zuurgraad naar de finish. – en dit klopt helemaal. Het is een heerlijke verzadigende reep welke heerlijk is bij een espresso. | 80% Cacao |

onebar-onetree-cream230

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s