Ara Chocolat


Wie weleens leuke uitstapjes in Nederland heeft gedaan kent vast en zeker Avifauna, het grootste vogelpark van ons land. Hier kan je de meest bijzondere (tropische) vogelsoorten ontdekken. – en als je daarna een beetje trek hebt gekregen dan is het tijd voor *tromgeroffel* chocolade! Maar welke chocoladereep valt er nu het meest op zijn plek in zo’n mooi groot vogelpark? Nou, ik kan je zeggen dat ik er één gevonden hebt, namelijk ‘Ara Chocolat’. Deze unieke repen dragen tegelijkertijd een steentje bij aan het natuurbehoud. – en dat is wel zo fijn!bird1

De Ara ofwel Macaw

‘Ara’ staat in het Frans voor ‘Macaw’, het gaat hier om een mooie en kleurrijke vogel afkomstig uit Midden-Amerika en Zuid-Amerika. Ook deze vogelsoort is te bewonderen in vogelpark Avifauna, waaronder zelfs de blauwgele Ara. De Ara kan maar liefst 85 centimeter lang worden. Het is dan ook niet vreemd dat Ara Chocolat vernoemd is naar deze prachtige wezens.  Niet alleen wil Ara Chocolat de ara’s te beschermen door ons bewust te maken van hun situatie, maar zij willen ook de natuurlijke omgeving waarin de Ara’s naast en tussen de cacaobomen leven behouden.

 

10155478_421876624632692_2338967376377356969_n

 

Een winkel in het romantisch Parijs

Ara Chocolat is een ‘bean to bar’ handgemaakte chocolatier welke gevestigd is aan het altijd mooie Seine -et-Marne te Frankrijk. Sinds kort hebben zij dan ook een mooie eigen zaak gelegen aan de 54 Rue de Dunkerque, 75009 te Parijs. Zij dragen dagelijks de verantwoordelijkheid voor het maken van chocoladerepen, bonbons en pralines met voornamelijk biologische ingrediënten. Hun eigen chef-kok heeft tien jaar ervaring als chocolatier en patissier. Het transformeren en roosteren van de cacaobonen doet hij zelf om unieke chocoladerepen, pralines en snoepgoed op locatie te maken.
12188962_528907497262937_2819735948545681855_n

Grondstoffen en telers

Hun grondstoffen zijn veelal biologisch en maken daarmee deel uit van de verschillende projecten van lokale organisaties welke het bestaan van lokale telers en hun opleiding ondersteunen. Zodoende ontstaat er een sociaal-economisch duurzaam leven waardoor natuurbehoud en de levenskwaliteit van de lokale vogelsoorten met sprongen vooruit gaat.

De smaaktest

arachoc
Sample package from Ara Chocolat

Van Ara Chocolat mocht ik de volgende 5 repen testen:

  • Porcelana | 70% cacao
  • Agua Fria | 70% cacao
  • Belize | 71% cacao
  • Guasare | 72% cacao
  • Trincheras | 75% cacao

Deze repen hebben stuk voor stuk een verfijnd smaakprofiel. – lekker aards, rijk van smaak, prima intensiteit. Daarnaast zijn de repen in smaak aardig vergelijkbaar: een enkeling springt eruit, doet jou de ogen sluiten waarbij je alles om je heen vergeet. De Porcelana en Agua Fria zijn vooral lekker mild van smaak en toegankelijk voor een breed publiek. Bij Belize word je smaaksensatie op de proef gesteld. Zodra Guasare in je mond beland zijn de remmen niet meer te stoppen en als je eenmaal Trincheras hebt geproefd ben je een échte chocoholic!

Waar kan ik deze repen kopen?

In Nederland kan je terecht bij Chocolatl voor je Ara repen. Overige locaties staan aangegeven op de website van Ara Chocolat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s