Hands Off my Chocolate


Nederland: kaasland of chocoladeland? – als je het mij vraagt zijn Nederlanders meer bezig met chocolade dan kaas. Helemaal nu Hands Off my Chocolate in de supermarkt ligt. Deze heerlijke chocolade repen zijn vervaardigd ( en dit vinden wij erg belangrijk ) uit eerlijke cacao. Zo werkt het bedrijf samen met Barry Callebaut en zijn ‘Quality Partner Program’. Via een speciaal ingerichte vrachtwagen geeft men les op maat aan arme boeren. Zo leren zij nog beter hoe men zijn eigen inkomsten kan vergroten. Enkele voorbeelden van wat zij leren zijn:

  • Duurzame cacao productie technieken met een focus op productiviteit: wieden, snoeien en onderhoud.
  • Focus houden op de oogst voor en na de oogst, dit voor een goede kwaliteit.
  • Boerderij management, rekening houden met het gehele productiesysteem.
  • Veilige arbeidsomstandigheden met name de kwestie van kinderarbeid.

Chocolade les vanuit de vrachtwagen

Barry Callebaut is de grootste chocoladefabrikant ter wereld en is gevestigd in Zurich, Zwitserland. Daarnaast heeft het ook een vestiging in Nederland, gelegen in Zundert. In zijn klantenbestand staan vele bedrijven, merken en chocolatiers. Het bedrijf staat dan ook bekend om zijn uitmuntende chocolade maar tegelijkertijd word Callebaut door kenners ook weleens ‘maffiabaas’ genoemd. Het bedrijf werd door Human Rights Watch schuldig bevonden aan ernstige zaken tijdens de burgeroorlog in Ivoorkust. Onlangs stond Callebaut wereldwijd positief in het nieuws als leverancier van de chocolade voor het befaamd ‘World Chocolate Masters 2015’. – een toernooi waarin de beste chocolatiers het tegen elkaar opnemen. Callebaut heeft duidelijk het roer omgegooid. – en dit is te merken bij een pracht product als Hands Off my Chocolate.

Hoe is deze chocolade ontstaan?

De mensen achter Hands Off my Chocolate zijn Thomas de Groen en Kitty Smeeten. Zij vonden dat een reep welke uit rondjes bestaat vele malen beter gegeten zou kunnen worden. Het was uiteindelijk aan: ‘Yellow Dress Retail’ om de verpakking en website te ontwerpen. – en dat is goed gelukt! – wanneer je zo’n Hands Off reep in de winkel ziet liggen (met name de nieuwe) loopt het water je al in de mond. En voor eventjes sluipt er een egoïstische gedachte rond in je hoofd: deze reep houd ik lekker voor mijzelf! – en ach, af en toe jezelf verwennen is ook niets mis mee!

hadns
Newest member of the family: Caramel Macchiato

Waar kan je deze chocolade kopen?

Op de volgende locaties kan je terecht voor Hands Off my Chocolate: AH, Jumbo, Emté, Deen, MCD, Sligro, Makro, See Buy Fly, Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, Marqt, Coop.

De smaaktest

handsoff
My sample package from Hands Off my Chocolate

Van Hands Off my Chocolate mocht ik de volgende zeven repen in ontvangst nemen:

 • White Meets Milk | 30% cacao
 • Melting Milk | 33% cacao
 • Caramel Macchiato
 • Milk Meets Dark | 40% cacao
 • Friendly Dark | 50% cacao
 • Double Dark | 70% cacao
 • Seriously Dark | 85% cacao

Het heeft een tijdje geduurd voordat de Nederlandse supermarkten naast Tony Chocolade (eveneens van Callebaut) een ander nieuw verfrissend merk in de schappen had liggen. Niettemin ligt het échte Nederlandse merk Hands Off my Chocolate vertrouwd in de schappen, alsof het er altijd al thuis heeft gehoord. Ik was al vanaf het begin een fan van de melk variaties, ofwel de iets lichtere cacao varianten, zoals: Melting Milk, White meets Milk en zeker ook Milk meets Dark. Sinds kort ligt er ook een nieuw product in de schappen van dit merk. De nieuwe Caramel Macchiato doet zeker niet onder voor voorgaande edities. Sterker nog: het is nu al de lekkerste van de hele reeks ( dus als je er eens langs loopt ma 😉 ) Deze vrolijke repen doen het vast en zeker ook niet slecht tijdens een traktatie op de basisschool of voor in de tas van uw kind tijdens zijn schoolreisje/kamp.

heasa

De verpakking is kleurrijk, evenals de website. Een kleine tip wil ik nog wel even meegeven: misschien is het ook leuk om te vermelden waar de cacao vandaan komt. Tegenwoordig vinden chocolade liefhebbers dit net zo prettig om te weten als wijnkenners de oorsprong van hun wijn. Al met al is dit merk erin geslaagd om een pracht product neer te zetten waarbij ik al benieuwd ben naar de opvolger van de Caramel Macchiato.

12314105_941986895890894_4435901102954654136_n

 

 

 

 

Een reactie op “Hands Off my Chocolate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s