The Greek Mountain


Wat heeft een filosoof te doen met thee? Laten we het nog iets makkelijker maken: wat ziet een filosoof in Herdersthee? – een brouwsel vervaardigd tussen wollige schapen in het Grieks gebergte. Voormalig dokter en filosoof Hippocrates was er van overtuigd dat een juiste balans van onze lichaamssappen belangrijk zijn voor onze geestelijke- en daarmee ook lichame lijke gezondheid. Het hand geplukte sideritiskruid uit Noord Griekenland tot aan Kreta toe, bevat veel antioxidanten en verbeterd het immuunsysteem. Het groeit dan ook op hoogtes boven de 1.300 meter. Niet zo vreemd dat Hippocrates dit net als vele andere kruiden als een wondermiddeltje zag. Het mooie is dat je dit nu zelf ook kan ontdekken dankzij The Greek Mountain herdersthee met pure sideritis.

10419398_1596135140632238_6284444063445125730_n
The Greek Mountain

Het ontstaan van

the-greek-mountain-michael-tea-leaves-1024x845
Michail Tzintzoglou

Greek Mountain is ontstaan toen Michail Tzintzoglou vanuit Griekenland naar Nederland ging verhuizen. Elke keer wanneer hij weer terug kwam in Griekenland vulde zijn tante zijn reiskoffers met ‘bergen’ vol Herdersthee. Dit gaf hem bij thuiskomst een opgewekt en energiek gevoel. – tevens deed het hem terug denken aan de liefde en warmte van zijn familie in Griekenland. Herdersthee kon Michail in Nederland nergens vinden dus begon hij zich af te vragen of de inwoners van Nederland er net zo gek op zouden kunnen worden als de Grieken. Uiteindelijk is hij op zoek gegaan naar de beste plantage – en was het aan theesommeliers om verschillende smaken te testen. Inmiddels is hij dan ook enorm enthousiast om deze heerlijke verfijnde natuurlijke smaak met jou en je klanten te delen.

11049629_1678896659022752_4513542667686547705_o

Waar te bestellen

Deze heerlijke Griekse herdersthee van The Greek Mountain is tot nu toe alleen nog maar online te koop en in Amsterdam en omstreken.

De smaaktest

the
Our sample package

Van The Greek Mountain ontvingen wij zo’n mooi doosje Herdersthee met als inhoud de bekende sideritis uit Griekenland. Daarnaast kreeg ik ook enkele leuke onderzetters cadeau. Zo kan je thee drinken in stijl. Vroeger werd deze kruid ook gebruikt voor wonden en breuken. Men stampte het dan samen en bracht als een papje aan op de huid. Tegenwoordig word het veelal gebruikt als warme drank in de vorm van thee. “Hij die is gemaakt of is ontstaan uit ijzer” is de betekenis van het woord ‘Sideritis’. Dit omdat de meeste wonden ontstonden door ijzeren wapens uit de middeleeuwen.

Nu heb ik niet toevallig net duel achter de rug, ook heb ik geen open wonden weten te bemachtigen, wel ben ik erg benieuwd naar de smaak van dit theetje. De thee zelf ruikt erg lekker en doet verlangen naar andere locaties dan het thuisfront. Bij mijn eerste slok neem ik een unieke milde knoflookachtige smaak waar: de thee is krachtig en doet verlangen naar meer. Een écht aanradertje voordat je ooit naar Griekenland besluit te gaan of gewoon eens deze unieke thee van The Greek Mountain wil proberen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s