Chocolate NAIVE


 

In een klein stadje aan de Oostelijke kant van
Lithuania, maakt Chocolate Naive hun boon
tot reep chocolade.

Chocolate NAIVE is een herkenbaar chocolade merk dankzij een selectief gekozen afbeelding: namelijk de man met een eenwieler. Dit unieke logo spreekt al snel tot de verbeelding en doet mijmeren naar vergane tijden. Een tijd waarin de fiets nog een luxueus vervoermiddel was en zeker niet voor elke burger was weggelegd. 
nice

Omdat de fiets zo’n prachtig vervoermiddel was, ging men er massaal mee op de foto. Dit komt je tegenwoordig wel bekend voor wanneer iemand of jijzelf een nieuwe auto koopt. Juist het gebruik van dit logo geeft het geheel qua verpakking en chocolade opdruk een gevoel van nostalgie. <<

Only the NAIVE Survive

hath

Naast het bekende gevoel van nostalgie is het product ook eigenzinning en ruig. Dit chocolade merk mag dan wel meespelen met de grote jongens maar gezien deze commercial heeft Chocolate NAIVE een geheel eigen identiteit. Op deze manier kenmerkt het zich door deel uit te maken van een nieuwe generatie. Één van losbandig- en zelfredzaamheid: maar een ‘einzelganger’ is Domantas Užpalis, oprichter van NAIVE zeker niet: regelmatig mengt hij zich tussen de mensenmassa om zijn chocolade aan de man te brengen.

Domantas Užpalis, oprichter van NAIVE is afkomstig uit Lithuania, in Nederland spreken wij het uit als: ‘Litouwen’. Speciaal voor dit artikel heeft hij mij enkele chocolade producten toegezonden waarover ik straks meer zal gaan vertellen. Zijn project: Chocolate NAIVE bestaat uit een aantal chocolade makers welke op het platteland van Litouwen hun eigen chocolade producten vervaardigen. Net als de meeste mensen hier in Nederland is Užpalis hoogopgeleid, echter was er door de crisis geen werk te vinden. Uiteindelijk heeft hij ruim twee jaar zonder werk moeten overleven. >>

renginio-akimirka-507c310033c74
Domantas Užpalis founder of Chocolate NAIVE

Het was tijd om de knoop door te hakken: er werd één ton chocolade besteld en Domantas ging zonder enig kennis als een bezetene aan de slag. Langzaam maar zeker was er proces zichtbaar. Dit dankzij een bedrijfslening en de juiste machines. Met de juiste liefde voor chocolade en de mensen erom heen gaat alles steeds meer de goede richting op. | na het proeven van zijn chocolade is het duidelijk: Chocolate NAIVE is wat je kan zeggen; een rijzende ster! <<

Waar kan ik Chocolate NAIVE bestellen

De heerlijke chocolade producten van NAIVE zijn te bestellen in de shop van eigen website. Daarnaast is het o.a. te koop bij ‘La Grande Epicerie’ in Parijs, ‘Dean & Deluca’ te New York en ‘Harvey Nichols’ in Londen. In Nederland kan je het in elk geval kopen bij ‘Koffiebranderij Boon’ aan de Prinsestraat in Den Haag. – er zijn vast nog enkele adresjes, gezien het assortiment regelmatig wisselt is dit lastig te zeggen.

Ook wij mochten Chocolate NAIVE testen

naive4
Our samples from Chocolate NAIVE

Van Chocolate NAIVE ontvingen wij:

Chocolade reep:

  • Porcini organic dark-milk chocolate

Encyclopedia met:

  • Berries
  • Honey
  • Caramel
  • Porcini
  • Hops

Thee:

  • Rode thee met kaneel ( altijd lekker bij chocolade )

Encyclopedia | dit doosje mag dan wel 20 kosten, maar is zeker het bedrag waard. Met een inhoud van: bessen, honing, karamel, eekhoorntjesbrood en hops haal je gelijk een divers assortiment aan chocolade in uw woonkamer. Chocolate NAIVE hoopt met deze reeks smaken de herinneringen aan uw jeugd terug te halen: of dit lukt is uiteraard geheel aan u om te bepalen. Ik heb in elk geval genoten van de ruime variatie aan smaaktonen. Mijn favoriet: karamel! |

Cherries & Golden Berries | Chocolade balletjes: lekker rond op de tong en heerlijk om van te genieten. Deze zijn verkrijgbaar zowel kersen als gouden bessen smaak. Voor slechts €10 per doosje kan je al genieten van deze hemelse traktatie. Persoonlijk zou ik het zeker aanbevelen en dan met name gouden bessen! |

Chocolade reep Porcini | ‘eekhoorntjesbrood’ is een eetbare paddestoel soort welke veel te vinden is in Litouwen. – prima te eten in de fondue maar uiteraard ook als chocolade traktatie. – mits goed bereid uiteraard. De Porcini van NAIVE is uiterst lekker van smaakt en doet het goed in je maag na een stevige boswandeling. |

thee

Thee | je zou het niet verwachten van NAIVE maar ik heb toch echt rode thee met kaneel mogen ontvangen. Er is gebruik gemaakt van de hoogste kwaliteit rode thee uit Zuid-Afrika met kaneel. Deze geurige cafeïne vrije thee is rijk aan mineralen. Prima als losse thee te drinken maar even lekker met gebruik van een theezakje. Deze thee leent zich perfect aan de chocolade proeverij. |

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s