Mokarico


Aan het begin van de 20ste eeuw ontstond het inmiddels bekend koffiemerk ‘Mokarico‘. Het ontstaan van dit merk vond plaats te midden van een ambachtelijke werkplaats in Corso Tintori te Florence (Italië), dankzij de grootvader van Marco Paladini. Hij begon al in 1936 met de opbouw van het merk. Sindsdien groeide Mokarico dankzij de broers Igino en Corrado Paladini uiteindelijk uit tot één van de belangrijkste merken in de Italiaanse koffiecultuur. Dit alles onder toeziend oog van hun neef Marco. Het bedrijf bestaat dan ook uit mensen met het hart op de juiste plek voor de koffiebranche.

caffe-mokarico
Caffé Mokarico Florence

Vestiging

Café Mokarico is gevestigd in Borgo San Lorenzo in Mugello, La Torre, net een beetje buiten de stad om. Waar ooit uitgestrekte velden waren zit nu industrieel gebied. De overgang van Mokarico van Florence naar Borgo vond plaats in 1999. Hier te Borgo heeft eigenaar Marco Paladini zijn hoofdkwartier opgebouwd omringd door de geur van het kruiden en roosteren van vele koffiebonen. Dit is tevens de locatie waar koffiebonen uit Brazilië, Mexico, Guatemala, Colombia, Indonesië en India in ruwe balen uit- en ingepakt kan worden. Caffè Mokarico heeft een internationale roeping. De Mokarico producten doen het goed in landen als: VS, Duitsland, Nederland en Rusland. Het logo op de verpakking: de man met de sombrero op, staat dan ook voor hun grootvader. De naam Mokarico is afkomstig van de import van koffie uit Puerto Rico.

Waar is Mokarico koffie te koop?

In Nederland kan je voor Mokarico koffie o.a. terecht bij De Koffiethuiswinkel. Voor de meest actuele verkoopadressen buiten Nederland kan je altijd Mokarico raadplegen.

panama3
Mokarico Origini Panama

De proeverij

Panama | Voor mij staat een zak met licht geroosterde koffiebonen. – geroosterd in oktober 2015. Het gaat hier om de ‘specialty coffee’ Gesha van Finca La Esmeralda (Panama) van Mokarico.  Een specialty is een koffie van de hoogste kwaliteit, geproduceerd met inachtneming van de grootste zorg bij de selectie van de grondstoffen, opslag en verwerking. Een specialty coffee is door SCAE (Specialty Coffee Association of Europe) internationaal erkend als kwalitatief goede koffie. Enkel de hoogste normen worden in acceptatie genomen tijdens de weg van plantage naar consument.

Caffè Mokarico & specialty coffee ‘Panama’ @Host 2015

De Panama is een koffie welke eerst gemalen dient te worden alvorens men in een speciale trechter heet water giet. Het is dus zeker niet bedoeld voor koffiemachines. ( al kan dit overigens wel ). Wil je meer te weten komen over de smaak, check dan zeker ons filmpje onder aan dit artikel.

moka4
Mokarico Arabica & Noir

Mokarico Arabica | Een mengsel van Arabica uit Brazilië, Costa Rica, Ethiopië en India. Het heeft een delicate aroma met een milde smaak. Goed voor een lange afdronk. Complex en gevoelig van smaak. Deze koffie heeft een smaakgehalte van: noten van bloemen, vanille, citroen en een lichte chocoladesmaak.

Caffé Noir | Deze koffie bestaat uit Braziliaanse Santos, voor 40% afkomstig van gebieden als Minas en Cerrado. Lekkere krachtige kruidige ronde smaak van chocolade en geroosterd brood. Kenmerkend is de typische bloemachtige aroma van Ethiopië. Doet verder fruitig en citroenachtig aan.

I’ve tested Mokarico in my first video ever, and I realised that I was talking to fast. – my apologies.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s