The Kandula Tea Company


 

Kandula Tea Company is een onafhankelijk Brits thee bedrijf, gevestigd in Oost Anglia, één van de zeven Angelsaksische koninkrijken in Engeland. Het bedrijf staat in Cambridgeshire en is opgericht door twee dames, namelijk: Gail uit Norfolk en Jane uit Cambridgeshire. Samen delen zij eenzelfde passie voor ethisch verantwoordelijke theeplantages. Men werkt dan ook nauwkeurig samen met theesommeliers (teablenders) uit Sri Lanka, waar de theeplantage gevestigd is. Zo creëeren zij zeldzame groene, witte en classic orange whole leaf Ceylon theeën. Daarnaast produceren zij op locatie ook diverse gekruide fruitige en kruidige infusies. – het assortiment is online te bestellen in de vorm van losse thee of piramide theezakjes. Tevens kan je er terecht voor unieke ‘olifanten’ geschenken, geheel in het teken van Kandula thee. – De olifanten staan symbolisch voor de cultuur van Sri Lanka. Kandula is trouwens ook de naam van een beroemde oorlogs olifant in het Singalees kroniek Mahavamsa.

De kroniek van Kandula ( Bron: Wikipedia )

Volgens deze kroniek was in de periode van ( 101-77 voor Christus ) het kindje Dutugamunu geboren in Sri Lanka. Toen dit gebeurde lagen er overal veel items van waarde, deze werden gevonden en gebracht door verschillende mensen als cadeau aan de pasgeborene. Onder hen een prachtige olifant deze werd gevonden door een visser genaamd Kandula. De olifant werd vernoemd naar de vinder en werd de metgezel van Dutugamunu, deze olifant werd zijn strijder tijdens de oorlogen welke hebben geleid tot de eenwording van Sri Lanka. |

 

664282_1400009996920074_196998946_o
Pinnawela Elephant Orphanage

Met elk kopje thee van Kandula Tea Company steun je gelijkertijd het Pinnawela Elephant Orphanage. Deze stichting zorgt voor olifantjes welke gewond zijn of  door omstandigheden wees zijn geworden. Inmiddels worden er al zo’n 80 olifanten verzorgd. Met name schoolkinderen uit Sri Lanka komen regelmatig langs om het één en ander over deze prachtige dieren te leren. – mooier kan het niet toch!?

How to make the perfect Chai Cup from Kandula Tea

Hoewel het bedrijf van Kandula Tea Company erg klein is hebben hun theetjes in 2011 zelfs de ‘Great Taste Awards’ in de wacht gesleept. Goud voor zowel de Pink Ceylon ( welke echt roze is! ) Tea als de Peppermint Leaf ( pure pepermunt blad en smaakt vers zonder stoffigheid ) Tea. In 2012 volgde er nogmaals goud voor hun Ceylon English Breakfast ( gewaagd heldere thee dat vol van smaak en verfrissend is ) Tea. – zeker het proberen waard dus! De diverse thee variaties zijn ook beschikbaar voor detailhandel, catering en foodservice. Wilt u hier meer over weten dan kan je altijd terecht op de contact pagina van Kandula Tea Company.

Kandula Tea Company proeven

kandulatea
Our sample package from Kandula Tea Company ( click to enlarge )

Van Kandula Tea Company mocht ik de volgende 14 smaken testen:

 • Lemon Ginger
 • Pure Peppermint Leaf
 • Ceylon Ebony Chai
 • Ceylon Earl Grey Tea
 • Maroccan Mint
 • English Breakfast Tea
 • Ceylon Pink Tea
 • Ceylon Ebony Tea
 • Ceylon Green Tea
 • Chamomile Rose
 • Ceylon Ivory White Tea
 • Mango Green Tea
 • Vanilla Chai Rooibos
 • Strawberry Hibiscus

Uit zo’n groot aanbod is het uiteraard erg lastig en tijdrovend om elk theetje specifiek te beschrijven, vandaag dat ik eventjes een korte samenvatting ga doen. Allereerst ben ik begonnen aan de Award winnende thee: ‘Ceylon Pink’, helaas kleurde deze thee bij mij niet roze, dan wel oranje: wat de smaak betreft zit het helemaal goed. Dit geldt trouwens voor alle ceylon’s welke ik tot mij mocht nemen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de: Strawberry Hibiscus en de Maroccan Mint. – al is de English Breakfast Tea ook zeker een theetje welke zijn naam eer aan doet. Verder vind ik het een mooi initiatief dat er olifanten verzorgd worden bij de aankoop van een doosje thee.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s