Artisan du Chocolat


Als échte ambachtsman werkt Gerard Coleman vanuit het hart. Hij is dan ook de eigenaar van Artisan du Chocolat, een luxueuze ambachtszaak verspreid over meerdere vestigingen in Londen en zelfs één zaak te Saoedi-Arabië. Medeoprichter van Artisan du Chocolat is Anne Weyns: zij plaatst dan ook regelmatig nieuwe artikels op ‘Miss Anne’s Blog’. – dit doet zij met evenveel passie als het creëren van heerlijke bonbons. Beide oprichters kennen een geheel andere achtergrond. Zo was Anne ruim tien jaar van haar leven werkzaam als marketing consultant. Gerard daarentegen was opgeleid als chef-kok en banketbakker te Dublin, New York en Londen. Voordat hij in het jaar 2000 Artisan du Chocolat had opgericht was hij eerst chocolatier in België.

Voyage

Pearl of Dreams

Inmiddels draait het op volle toeren in hun chocolade vestigingen. – het geheim zit niet alleen in de beste ingrediënten. Men is ook fanatiek over het gebruik van de juiste productie methodes en compromisloos over de kwaliteit. Juist hun vertrouwen in ambachtsproducten maakt hun chocolade extra aantrekkelijk: “Wij geloven dat ambachtelijke producten vervaardigd met trots de laatste échte luxe is, in een wereld verslaafd aan het meer en sneller willen consumeren. – anders dan andere chocolatiers maken wij onze eigen chocolade.”

12642864_10153841255277618_712612353848657538_n

Couture Chocolates

Bij Artisan du Chocolat heeft men een enorme variatie aan verse chocolaatjes waaronder weelderig toegediende ganaches ( crème voor de garnering van nagerechten ), rijk gevulde nootachtige bonbons, zacht gelaagde ‘pates de fruit’ en decadente toffees van klassiek tot exotisch. Veel van deze bonbons ofwel pralines zijn geïllustreerd door de Britse kunstenares Jordana Lyden-Swift. Zij studeerde aan de Chelsea College of Art & Design.

artisan-du-chocolat-couture1

Als kunstenaar en ontwerpster vind ik inspiratie in alles wat ik tegenkom. De intense aroma’s van deze pralines waren inspiratievol genoeg, en in sommige gevallen vertegenwoordigen de illustraties gewoon hoe ik voel dat een smaak zich visueel manifesteert. Bepaalde smaken herinneren me aan zowel plaatsen als mensen, zo veel van de illustraties zijn een afspiegeling van deze ervaringen. Vandaar dat deze illustraties een zeer persoonlijke collectie voor mij zijn welke wat mij betreft goed zit qua smaken van de chocolade. – J. Lyden-Swift

Let’s taste Artisan du Chocolat

chocolates
Our sample package from Artisan du Chocolat ( click to enlarge )

Van Artisan du Chocolat mochten wij de volgende 3 producten testen:

Trinidad Heritage | Dit is een ‘limited edition’ reep welke niet lang verkrijgbaar zal zijn. De reep eindigt met een volle sterke nasmaak, welke prima te doen is. Het is duidelijk een pure reep maar dan wel één met zijn eigen unieke smaak. Je moet wel een liefhebber zijn van puur cacao. – en met puur doel ik ook echt op puur. Trinitario repen blijven echter een unicum omdat de wereldproductie slechts 10-15%. betreft. – al met al een musthave. | 

N°1 Salted Caramels Original | Er zitten 25 originele zee gezouten chocolade bolletjes in één potje. Deze zitten vol met heerlijke karamel vulling. Persoonlijk vond ik het heerlijk om ze te laten smelten op mijn tong. – de vloeibare karamel vulling is van goede kwaliteit en doet verlangen naar meer. Toch heb ik ervoor gekozen om er elke dag één tot mij te nemen. Op de website van Artisan du Chocolate vind je nog meer informatie terug over de smaak-context. Wat mij betreft is het dik in orde met deze cacao bolletjes. |

Black and Gold couture ecrin 6 | Deze couture chocolaatjes zijn bijzonder rijk aan smaak. De diversiteit aan smaaknuances doet je al snel gissen naar de inhoud van deze pralines/bonbons. Had ik de ene keer vanille, dan weer gezouten karamel. – het hield maar niet op. Werkelijk prachtig vond ik naast de inhoud ook de illustraties van Jordan op elk chocolaatje. Dit zijn chocolaatjes voor de fijnproever en de échte chocoholic. Klasse chocolade en uitmuntend van smaak! |

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s