Ralph Hagen


Aan de Maastrichter Smedenstraat 2 zit sinds 1 november 2015 de Pop-up store van Ralph Hagen Chocolatier. – een prachtige zaak gelegen in de toeristische trekpleister van Nederland: Maastricht. Hier kan elke chocolade liefhebber terecht voor luxe chocolade in een exclusieve geschenkverpakking. Ralph Hagen kent een verleden in de architectuur en heeft een buitengewone interesse in lekker en goed eten. Met zijn achtergrond en unieke kijk op realisatie weet hij zijn scherpe blik in te zetten bij het vervaardigen van kwaliteit chocolaterie. Vandaar dat zijn chocolade creaties zelfs in Dubai te vinden zijn: zo geeft Al-Ain Class Motors uit Dubai vanaf nu bij elke verkochte Supercar vanaf €500.000 een luxe giftbox met Medjoul dadels van Ralph Hagen cadeau. Als dat geen knap staaltje ondernemen is!? Daarnaast kan je zijn chocolade in diverse bedrijven tegen komen. Wij mochten van Ralph alvast flink wat chocolade testen en uiteraard een interview met hem afnemen. – als dit geen feestje is?

Van waaruit ontstond je passie voor chocolaterie | Met een achtergrond in architectuur en een buitengewone interesse in “lekker en goed eten” was er voor mij een combinatie ontstaan die leidde tot het starten van een chocolaterie. De architectuur achtergrond hielp voornamelijk in het ontwikkelen van een look en feel voor mijn producten – de culinaire inslag heeft vooral geholpen bij de ontwikkeling van nieuwe producten.

Was het lastig om vanuit het niets een eigen zaak te beginnen | Ja, zeker gezien de keuze om meteen van meet af aan voor het hoge en luxe segment te kiezen – de markt is kleiner en je hebt derhalve meer tijd nodig om je naam te vestigen. Voordeel was natuurlijk dat ik een eigen interieurarchitecten bureau had van waaruit ik mijn passie langzaam kon opbouwen … dat dit sneller ging dan verwacht was natuurlijk een fijne bijkomstigheid.

968869_1002122953180324_3810557284297548624_n

Creëer jij je eigen chocolade of koop je een bepaald merk in | We hebben vanaf dag één voor kwaliteitschocolade gekozen, maar gaandeweg ontdekte we dat er meer was – betere chocolade met een “eerlijke productie” – langzaamaan kregen we klanten die ook wilde betalen voor deze exclusieve couvertures en daarmee kregen wij de mogelijkheid in te kopen bij merken als Marou en Original Beans. Op dit moment zijn we bezig met het opzetten van een eigen productie van eerlijke en duurzame chocolade naar onze eigen smaak – het zal niet meer lang duren voordat we overstappen van de merkchocolade naar ons eigen merk RH Couverture.

Hoe zou jij je eigen chocolade creaties omschrijven | Eenvoudig maar doordacht – we werken met extreem hoge kwaliteits ingredienten – allemaal met zorg uitgezocht dit maakt dat je niet gek hoeft te gaan doen, maar kunt weken op basis van deze mooie ingrediënten. Zo hebben wijnen vooral logische smaak combinaties die elkaar versterken en niet combinaties om maar gek te moeten doen. Een voorbeeld hiervan is onze praline met verse tijm en limoen ( de limoen zorgt er alleen voor dat de tijm iets frisser wordt ).

Wanneer wist jij welke richting je wilde aanhouden binnen je zaak | Vanaf dag een hebben we richting gekozen ; geen consessies in kwaliteit voor zowel de producten als de verpakkingen.

koffie
You can also have a cup of Illy coffee at Ralph Hagen Pop-up store

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen | Blijf geloven in je eigen kracht en creativiteit!

Welke mentaliteit heb je nodig in deze business | De alles behalve 09.00 – 17.00 mentaliteit – om je te onderscheiden moet je zo’n beetje altijd bezig zijn met je werk, blijven leren en jezelf uitdagen.

Wat is er veranderd aan chocolade etend Nederland? – en hoe blijf je publiek aantrekken | Er is volgens mij een groter bewustzijn gekomen voor kwaliteit en de bijbehorende prijs. Ook speelt duurzaamheid een grote rol net als de puurheid van je product en dan doel ik voornamelijk op het weglaten van allerlei additieven en artificiële smaak en kleur stoffen. Wij blijven voornamelijk verrassen met nieuwe producten en het vertellen van ons verhaal. Binnenkort openen we onze eerste officiële winkel in hartje Maastricht – dit zal een concept en belevingsplek worden voor liefhebbers van chocolade en koffie met verhalen en live beelden uit ons atelier.

choco

Hoe ziet je voorbereiding eruit | Voorbereidingen zijn er voornamelijk in de wat rustigere periodes waarin we testen, proeven en verbeteren – zo maken we ons weer klaar voor de drukke periode. Omdat we werken volgens een strenge certificering moeten we elk product en recept vastleggen – zo kan er niets aan het toeval worden overgelaten en werken we na de periode van testen volgens onze eigen strenge regels en recepturen.

Wat zijn je wensen voor de toekomst | Het blijven “verrassen” – niet alleen voor onze klanten, maar zeker ook om ons zelf te blijven stimuleren. Alleen al de plannen voor dit jaar zijn op zijn zachtst gezegd een hele uitdaging. Natuurlijk hoop ik dat men voor het goed voortbestaan van chocolade meer en meer duurzaam gaat produceren en kopen.

Ralph Hagen chocolade onder de loep

samples
Our samples from Ralph Hagen Chocolatier

Van Ralph Hagen Chocolatier mocht ik de volgende samples testen:

producten
Click to enlarge

Walnoot Perigord in puur chocolade | 180 gram licht geroosterde walnoot uit de perigord met een royale laag 66% puur chocolade – verrassend lekker en verpakt in een luxe giftbox. | Deze chocolaatjes smelten heerlijk weg in je mond en zijn zoals de tekst zelf al zegt voorzien van walnoten. Bijzonder aangenaam van smaak met een perfecte fijnheid. Walnoten zijn trouwens afkomstig van Nederlandse bodem, dit siert deze chocolade van Ralph Hagen nog het meest. |

Sinaasappel en citroen in puur chocolade | Puur genot, dit gekonfijt fruit … Een bedrijf dat al vanaf 1896 op ambachtelijke wijze kastanjes konfijt levert Ralph Hagen dit gekonfijt fruit. Het fruit is zacht en smaken zijn behouden gebleven door het aandachtig en tijdrovende konfijten. Elke luxe giftbox bevat 250 gram van deze chocolade lekkernijen met gekonfijt fruit afkomstig uit Zuid Frankrijk. | Deze chocolade snoeperij is een goed staaltje ambacht: mede door de vele uren aan konfijten en vervolgens nog het bereiden van dit product heeft het een lange weg afgelegd alvorens het in uw mond beland. Dit is dan ook direct te proeven, het is als een smaakexplosie op uw tong. – niets dan puur genot! |

Geschenkbox met Filipijnse Mango | Deze geschenkbox is gevuld met 200 gram in pure chocolade gedompelde Filipijnse Mangoschillen. De Mangoschillen zijn van een absolute Top kwaliteit. | Een Mango kan voor mij nooit zoet genoeg zijn: ik heb dan ook werkelijk intens genoten van deze Filipijnse Mango’s gedekt onder een laagje heerlijke chocolade. Eventjes waan ik mijzelf in exotische sferen onder een palmboom aan de Franse rivièra. Dit is op en top genieten van wederom prima kwaliteit chocolade en even goede mango’s. Klasse! |

Single Origin 66% Madagascar chocolade reep | 160 gram reep van 66 % single Origin chocolade uit Madagascar. Een Couverture met een uitgesproken en toch ronde cacaosmaak, toetsen van frambozen en bosbessen. verpakt in een luxe geschenk enveloppe. | Dit is hoe een chocolade reep hoort te zijn. Niets geen overdreven smaaktonen, gewoon een heerlijk ronde cacaosmaak en enkele toetsen van. Madagascar staat als land bekend om zijn kwaliteit cacao en toch levert het land slechts 1% van de wereldwijde cacao productie. Al met al een unieke reep |

Huisgemaakte advocaat | Op basis van Cointreau gemaakte advocaat met vanille uit Madagascar. De huisgemaakte advocaat is verbeterd, en wel door het Mergelland ei … een kakelvers diervriendelijk en biologisch ei uit het Limburgse Heuvelland. Het ei is gelegd door bruine lohmann-light hennen. Heerlijk romig, perfect bij vanille ijs of een kop koffie. | Advocaat zoals advocaat hoort te zijn, alleen net iets beter: of dit door de Mergelland ei komt durf ik als onervaren advocaat eter niet te zeggen, maar geslaagd is dit huisgemaakt product zeker. Een toefje slagroom maakt het geheel helemaal af. Een échte aanrader! |

Wil jij de chocolade lekkernijen van Ralph Hagen Chocolatier ook eens proberen? Check dan vandaag nog hun website of surf direct door naar de webshop! Eventueel kan je ook nog aanschuiven voor een workshop en/of proeverij.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s