Origen-es


 

Waar is Origin-es eigenlijk ontstaan | Het Chocolate Origen-Es project is ergens rond 2012 van start gegaan, toen Max Losada, de chocolade meester, naar Peru kwam met zijn vriendin Cristina. Aan het begin begonnen zij met een kleine eco bakkerij, dit ging geweldig: zuurdesembrood zonder het gebruik van gist, wat gelijk een nieuwe manier voor brood eten in Cusco was. Tegen die tijd woonde ik al zo’n 6-7 in de regio Cusco, sinds 2006. En aangezien Max en ik beiden van Catalunya, afkomstig zijn, zouden wij elkaar spoedig ontmoeten.

Hoe heb je Max Losada leren kennen | In mijn geval woonde ik in Ollantaytambo, direct in de Heilige Vallei van de Inca’s: hier run ik een paar hotels en wist ik ook als touroperator, Iskay Treks vanuit het niets op te bouwen. Mijn familie en ik aten dus het brood van Max Losada, want het was echt goed, en toen begon Max ook nog eens een andere soort chocolade te produceren. Tijdens deze jaren was ik ook al vader, namelijk van onze tweeling, Laia en Gabriel. Al snel begonnen wij met het kopen van ‘Max Chocolates’ om te voorkomen dat onze kinderen gewone chocolade binnen zouden krijgen. Eigenlijk, waren wij één van de eerste klanten van zijn chocolade. Aan het begin was de chocolade goed, maar niet hetzelfde als nu. Om tot het huidig concept te komen zijn er veel paden en mislukkingen op zijn pad gekomen. Dit was dan ook een proces van twee jaar. Het is een kwestie van geduld, veel proeven en veel mislukkingen. Het doel was om te komen tot het punt te komen om een gezond en waardevol product af te leveren. Échte ambachtelijke Rawfood, maar tegelijkertijd zalig om tot je te nemen. 

es1

Hoe kwam uiteindelijk de samenwerking tot stand | Wij willen onze klanten tevreden houden, niet alleen op het gebied van gezondheidwat wij als echt belangrijk beschouwen, maar ook hun smaak, en dit is vanaf het begin ons doel geweest. Vorig jaar besloot mijn familie om terug te keren naar Spanje wegens familiale omstandigheden, maar we wisten onze touroperator in Peru te houden: en de laatste keer, toen ik terug kwam in november, na een jaarkwam ik opnieuw in contact met Max en hij liet mij weten dat de chocolade op de markt was gekomen en het erg goed deed. Ik probeerde deze nieuwe chocolade en was werkelijk verbaasd. Uiteindelijk besloten wij een samenwerking tussen Iskay Group” en “Masa Madre” te starten. Dit onder de nieuwe naam: ‘Chocolates OrigenEs’. Max en ik hebben veel gemeen: we kwamen beiden naar Peru met bijzonder weinig geld, in mijn geval als toerist, had ik net genoeg voor drie maanden en in zijn geval, kwam hij na 10 jaar terug omdat zijn vorig bedrijf niet echt van de grond kwam.

Je hebt wel een bijzondere levensloop, hoe kijk jij hier zelf op terug | In het begin bleef ik in Peru bezig met mijn NGO om nog enkele ontwikkelingsprojecten af te ronden. Ik ben eigenlijk fysioloog en beetje bij beetje begon er van alles te gebeuren, de NGO liep niet helemaal zoals ik had verwacht, en uiteindelijk stopte ik met mijn werk als psycholoog in Spanje, ik besloot om er iets van te maken, maar alles om mij heen bleef veranderen. Ik weet echt niet waarom of hoe: in het begin begon ik te werken als gids met het organiseren van trektochten door de bergen, en na een paar maanden begon ik met het runnen van een hotel in Ollantaytambo, toen realiseerde ik mij al dat mijn leven veranderd was.

es2

En was Max onderdeel van deze verandering | Nadat Max zich realiseerde dat het project wat hem naar Peru bracht niet lukte, begon hij met het maken van brood in zijn eigen huis. Ik zal altijd de eerste dag onthouden dat ik hem zag, hij gaf mij wat brood om uit te proberen en hij vertelde mij dat hij op kleine schaal wilde gaan werken, zonder een echte onderneming of eigen winkel. Ik antwoordde en zei; “ik geef je zes maanden en je zal je eigen winkel hebben en daarmee een echte zaak na vijf maanden kwam ik hem weer tegen en had hij zijn eigen winkel. Hij kon zelfs een ander huis kopen met een grotere werkplaats. – wat hebben wij hierom moeten lachen!

Hoe gaat het inmiddels met jullie en Origen-es en wat hopen jullie te bereiken | Nu hebben wij allebei kinderen, ik heb een tweeling van vijf jaar, een jongen en een meisje. Max heeft een mooie dochter van 1,5 jaar oudOns gezamenlijk project is de invoering van Chocolates OrigenEs in Europa: wij willen graag de voeding in de wereld verbeteren, zonder smaakverliesdit om gezondheid en een heerlijke smaak te combineren. Dat is waar wij uiteindelijk willen belanden met OrigenEs chocolade.

Origen-es uitproberen

origenes2
Our sample package from Origen-es

Van Origen-es kregen wij 3 doosjes met een soort van mini chocolade muffins. Het geheel behoort tot RAW-food en de Raw-foodisme levenswijze. De ingrediënten bestaan uit: semi geroosterde cacaobonen, cacao olie ( koud geperst ) , koudgeperste kokosolie koudgeperste, chia zaden, sesamzaad, panela, roze zout van Maras, etherische olie Muña en essentiële olie van kruidnagel. Zoals ik al beschreef smaakt het bijna net als een muffin, al proef je wel duidelijk het verschil tussen RAW en allerhande kunstmatige smaakstoffen. Deze heerlijke chocolade gebakjes zijn een stuk gezonder voor je eigen lichaam.

Waar kan ik het kopen?

Eigenlijk alleen nog maar in Peru. Heb je interesse in deze chocolade, dan kan je uiteraard altijd nog contact leggen om het één en ander te laten verzenden. Voor Europees contact: europa@chocolatesorigenes.com

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s