Cacaosuyo


Cacaosuyo is een zeer opvallend chocolade merk uit Peru, het land van de Inca’s. – Peru staat bekend om zijn betoverende schoonheid en mystiek en is daarmee een toeristische trekpleister voor de avontuurlijke gevorderde reiziger. Het is tevens een land van hoge temperaturen en behoorlijk wat neerslag. Dit houd toeristen niet tegen om Machu Picchu te gaan bezoeken. De Inca stad ligt op een hoogte van 2700 meter en is enkel bereikbaar door beklimming of gebruik van een helicopter. Cacao was in de tijd van de Inca’s al een belangrijk handelsmiddel evenals hun handgemaakte potten. Cacao werd met name veel gedronken tijdens feestelijke ceremonies. Met de chocolade van Cacaosuyo kan je vanaf nu je eigen feestmoment maken: maar veel belangrijker nog, wat is Cacaosuyo? Om dit te weten te komen heb ik contact gelegd met Eduardo Lanfranco.

The Best Kept Secret of The Inca’s

Deze chocolade is de bestemming van een reis naar het tijdperk van het Inca-rijk, een reis in een tijd vol herinneringen en ingegeven door de hoop op redding van cacao vruchten waarvan men dacht dat het verloren was, maar inmiddels hersteld is door het gebruik van moderne technieken om te groeien oogst na oogst.

De naam is ter ere van het land van de vier Suyos, van hun huidige inwoners en het prachtige werk dat zij leveren tijdens het vervaardigen van de beste cacao in Peru tot chocolade waar we allemaal trots op kunnen zijn. Welkom bij Cacaosuyo, het best bewaarde geheim van de Inca’s.

mn
Machu Picchu

Wanneer is Cacaosuyo tot stand gekomen | Cacaosuyo is een chocolade merk opgericht door Eduardo Lanfranco en Sam Kiha. Samen waren zij van plan om de beste Peruaanse cacao te maken. – en dan nog hopen dat dit lukt. Eduardo weet het zich nog als de dag van gisteren te herinneren: het was in het midden van 2012 en het gehele proces duurde tot 2013, voor wij onze eerste échte chocoladereep hadden geproduceerd. Wij waren immers al meer dan een jaar kwijt aan onderzoek en ontwikkeling. Hierbij kregen wij full-time hulp van deskundigen, waaronder de Venezolaanse Gladys Ramos.

Waar ben je trots op en welk advies wil je anderen geven |  “Van cacaobonen heerlijke chocolade maken is de sleutel tot prachtige recensies uit de hele wereld en vele awards. Wie had ooit gedacht dat zo’n eenvoudig concept zo zeldzaam zou zijn in de wereld van chocolade.” – Beginnen met zeer goede cacao is het beste advies dat ik iemand maar kan geven bij het creëren van zijn eigen chocolade. Dit is lang zo makkelijk niet te vinden en daarom bieden wij dan ook hoge kwaliteit cacao aan.

Peruaanse chocolade van Cacaosuyo

Hoe en met wie gaan jullie te werk | Er valt zeker een voordeel te halen in het creëren van chocolade, zeker in een cacao producerend land: daarnaast doen wij het fermentatie- en droog proces helemaal zelf. Dit geeft ons 100% traceerbaarheid en de mogelijkheid om direct handel met kleine producenten te voeren. Zo kunnen wij hun helpen tijdens de handhaving van duurzaamheid in het produceren van de hoogste kwaliteit cacao.

cacao

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst | Wat ons project extra bijzonder maakt is het feit dat volgens studies aan USDA, Peru het land is waar de meeste cacao variëteiten ontstaan. In Peru valt er dus nog veel onderzoek te doen naar verschillende chocolade smaken. Na verloop van tijd zullen wij zeker nieuwe smaken aan onze Cacaosuyo collectie toevoegen.

Testing Cacaosuyo

bars
Our sample package from Cacaosuyo

Van Cacaosuyo mochten wij de volgende 4 smaken testen:

  • Lakuna
  • Piura Select
  • Piura Nibs
  • Quinoa Milk Chocolate

Lakuna | De passie van de makers van Cacaosuyo bracht hun tot een ontdekkingstocht naar wilde cacao variëteiten, verscholen in het Amazonewoud van de diepe Peruviaanse jungle. Deze cacao verwerkten zij tot een chocolade met een exquise donkere zachtheid, florale toetsen en een opvallende fruitigheid. Het is een nieuwe smaakervaring voor wie droomt van uitzonderlijke smaken. | 70% cacao |

Piura Select | Van boom tot reep. Deze chocolade is gemaakt van organische witte cacaobonen uit Piura in Peru. De cacao werd zorgvuldig geselecteerd om de allerbeste kwaliteit te garanderen. De subtiele aroma’s die je hier ervaart zijn het resultaat van een succesvolle oogst, nauwgezette fermentatie en correct droogproces. U kan smaken als citrus en noten herkennen. Deze reep is een aangename ontdekking. | 70% cacao |

Piura Nibs | Deze chocolade biedt een geheel eigen ervaring door de combinatie van een romige verfijnde textuur met het krokante van cacao noten. Het is gemaakt van organische Pirua, witte cacao en geroosterde noten, waarbij het overheerlijke contrast tussen de twee verschillende texturen perfect in balans is, terwijl de citrus- en notentoetsen die de Piura origin karakteriseren behouden blijft. | 70% cacao |

Quinoa Milk Chocolate | Het fantastische voedzame graan van de Inca’s, quinoa is licht geroosterd heerlijk complementair met de 40% melkchocolade van hun eigen organische cacao uit Piura. Melk, cacao en quinoa in één chocoladereep, dat is genieten! | 40% cacao |

 

Waar is Cacaosuyo te koop?

In Nederland en België kan je dit chocolade merk kopen bij o.a: Bitterzoet chocolade ( België ) en Chocoladeverkopers ( Nederland )

Internationaal: Cocoarunners

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s