Mucho


Mucho Chocolate is de eerste Chocolade Museum in Mexico-Stad, het betreft een particuliere instelling welke streeft naar de Mexicaanse bijdrage van chocolade om de wereld te verheerlijken en te bevorderen tot artistieke, culturele en gastronomisch evenementen. Het museum bevind zich in een prachtig huis, gebouwd in 1909 in Colonia Juarez te Rome. Zowel de gevel als het interieur zijn zorgvuldig gerestaureerd. Op deze wijze draagt men een steentje bij aan de historische waarden van Mexico. Zodoende ontstaat er een effectief huwelijk tussen traditie en de verspreiding van dergelijke Mexicaanse product als Xocolatl.

building

Binnen in dit museum ontvouwd zich een universum waar zicht, proeven, ruiken en aanraken de belangrijkste elementen zijn in de algehele ervaring. Eenmaal binnen zijn er negen kamers op de bovenste verdieping en zes kamers op de begane grond, het is een wandeling waarbij het verleden zich kan uiten in hedendaagse kunst. Daarnaast zijn er ook workshops, cursussen, proeverijen en lezingen rondom de wereld van cacao en chocolade. – al met al valt er hier voor de chocoladeliefhebber meer dan genoeg te beleven.

museum1

Mucho heeft een heerlijke winkel met allerlei soorten chocolade en designer producten, en een gezellige chocolatier welke u laat proeven van gerechten en dranken op basis van cacao en chocolade. Zo sluit u een bezoekje aan het museum gezellig af.

Mucho Mundo Museum Mexico-Stad

 

Verkrijgbaarheid van Mucho Chocolate

De chocolade repen van Mucho zijn alleen verkrijgbaar in de ‘Mucho chocolade winkel’, het is daarmee dus een écht museumproduct. Wel zijn de repen stuk voor stuk zeker aan te raden, wegens de intensiteit en complexiteit van zijn diverse smaaktonen.

Mucho Chocolate op de testplank

mucho1
Our sample package from MUCHO

Van MUCHO mochten wij de volgende 7 smaken testen:

  • Tabasco ( 70% )
  • Carmelo ( 70% )
  • Maravilla
  • Tejate
  • Tapachula ( 70% )
  • Tapachula / Lavado
  • Tecpatan ( 70% )

Mucho heeft voor elke reep een cacao gehalte van zeventig procent aangehouden. Is dit jammer? – een beetje wel, ik had graag andere cacao gehaltes willen proberen. Wat wel weer bijzonder was en dit zie je niet vaak: is dat elke reep wel weer geheel anders smaakt. Op drie van de zeven repen staat zelfs geen cacao gehalte vermeld, al kwam ik qua smaakprofiel zelf wel op de 70% uit. De repen zijn gelukkig wel bijzonder van smaak en ondanks het gebrek aan diversiteit in cacao gehaltes, afzonderlijk van elkaar: zeer uniek. Je proeft duidelijk dat de repen een Mexicaanse achtergrond hebben… en is dit nu net niet het doel van het MUCHO museum?!

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s