Tea Discovery @Paris Kusmi Tea


Wie weleens in Parijs is geweest weet dat het er wemelt van de Kusmi Tea winkels. – al zijn er ook de nodige adresjes in Nederland, zoals The Art of Tea… Herbs & Spices in Haarlem. Daar kocht ik mijn eerste Kusmi Tea setje. Tijdens mijn aankoop wist de eigenaresse van de winkel mij gelijk te vertellen dat deze thee uit Rusland een rijke geschiedenis kent. In de zomer van 2015 kwam ik voor het eerst échte Kusmi Tea winkels tegen in Parijs, en geloof mij: deze zijn behoorlijk kleurrijk. Wie weleens in een thee winkel van Løv Organic is geweest weet direct wat ik bedoel. Vandaag neem ik je mee in de theewereld van Pavel.

Geschiedenis van Kusmi Tea

De vele winkels van Kusmi Tea hadden er vandaag de dag nooit gestaan als de oudste zoon van een boerenfamilie: Pavel Michailovitch Kousmichoff in 1867 geen theehuis was begonnen. De nog erg jonge Pavel, van slechts veertien jaar oud verliet zijn ouderlijk huis voor een dienstbetrekking in Sint-Petersburg. In deze na Moskou belangrijkste Russische stad werd hij bezorger voor een thee koopman. Al snel besefte deze handelaar dat de jonge knul welke hij in dienst had genomen, een enorm potentieel voor het vak had. Uiteindelijk leerde hij Pavel de kunst van het mengen van thee.

name
Pavel Michailovitch Kousmichoff and a tea tin from P.M. Kousmichoff & Sons

Pavel bleef werken voor de thee koopman tot aan zijn huwelijk met Alexandra, de dochter van een succesvolle papier handelaar. Zijn werkgever was zo blij om hem te zien trouwen met een vrouw uit zo’n goede familie dat hij hem een klein theehuis op Sadovaïa Street schonk. En dit is hoe de P. M. Kousmichoff theehuis in 1867 van start ging. Alexandra schonk hem zes kinderen, waaronder zijn zoon Viatcheslav ( 1878 ) en zijn dochter Elisabeth ( 1880 ) voor wie hij de speciale thee mix ‘Bouquet de Fleurs’ creëerde, wat al vrij snel de persoonlijk thee van  de tsaar mocht worden.

In 1901 had Pavel maar liefst 11 theehuizen in bezit, evenals een groot gebouw met ruimte genoeg voor zijn hele familie. Hij was zeer rijk en zijn bedrijf was één van de drie grootste thee-bedrijven in Rusland. | Vertaald uit: 150 years of history >> waar nog veel meer te lezen is over de interessante geschiedenis van Kusmi Tea |

Kusmi Tea Today

A visit to Kusmi Tea Paris
kusmi1

kusmi2

Kusmi Tea is kleurrijk, boordevol bijzondere smaakelementen en het staat ook nog eens leuk op de plank. Ben jij van plan om Kusmi Tea eens uit te proberen dan raad ik je zeker aan om voor dit merk naar Parijs te gaan. Er is geen betere ervaring dan in de winkel zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s